Novice

October 12, 2020

Nova pravila za spletne igralnice so prišla na trg Združenega kraljestva, ko se nastajajo reforme, izpostavljeni so veliki pomisleki

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Britanska igralniška podjetja so uvedla nov sklop pravil za izdelavo spletnih iger, saj se skušajo spopasti s problemom iger na srečo ob skorajšnjih spremembah v industriji. Novi koraki so upočasnitev vrtljajev na igralnih avtomatih, prepoved številnih spornih funkcij iger in večja dostopnost do čistejših podrobnosti iger.

Nova pravila za spletne igralnice so prišla na trg Združenega kraljestva, ko se nastajajo reforme, izpostavljeni so veliki pomisleki

Svet za stave in igre na srečo (BGC) je izdal nov kodeks ravnanja, katerega cilj je zagotoviti stabilnejša načela iger na srečo pred vstopom na trg. Hitrosti cikla igre so po novi strukturi nastavljene na najmanj 2,5 sekunde. Uporaba turbo igranja, ki igralcem omogoča povečanje tempa igre in igranje več igralnih avtomatov hkrati, je to omogočalo igralcem v preteklosti možnost, da vložijo več vložkov v različne igre hkrati, kar je bilo tudi prepovedano.

Kaj pravi Svet za stave in igre na srečo (BGC):

BGC je potrdil, da bo ta novi pretres v polnem zamahu do konca meseca oktobra. V odlomku iz izjave izvršnega direktorja The Betting and Gaming Council (BGC) Michaela Dugherja:

_"Podjetja za spletne igre na srečo so unovčila pandemijo, ustvarila več dobička in ogrozila več življenj.__Pomembno si je zapomniti, da velika večina od skoraj 30 milijonov odraslih v Združenem kraljestvu, ki vsako leto uživajo v občasnem trepetanju, bodisi na loteriji, bingu, športu, igralnicah ali igrah, to počne popolnoma varno._Novi kodeks ravnanja pri oblikovanju iger je še en primer naše odločenosti, da se odločno spopademo s pomisleki in izpolnimo svoje zaveze glede varnejših iger na srečo

Kako sprejemljive so te reforme – podpora industrije?

Sektor je zaradi skrbi glede naraščajočega števila igralcev, ki se soočajo s težavami v Združenem kraljestvu, pripravljen ponovno preučiti predpise o igrah na srečo. Letos so problem zaradi pandemije koronavirusa pod drobnogled vzeli tudi poslanci, ki so se zavzemali za popolno prepoved oglasov za igre na srečo in najvišji znesek, ki ga je mogoče zastaviti z igranjem v katerem koli spletna igralnica.

Prihajajoče spremembe so vodilne igralce spodbudile, da so zaposlili visoke politike, ki bi jih vodili skozi revizijo. Stavni velikan 888 po imenu Lord Mendelsohn, bivši svetovalec Blaira, medtem ko je bil Flutter, nekdanji namestnik vodje laburista in odkrit aktivist proti igram na srečo Tom Watson, prejšnji mesec imenovan za svetovalca.

Ključno področje, ki se šteje za velik pretres v novi reformi

To je nekaj kritičnih področij, kjer imajo ljudje na vodilnih položajih najpomembnejše za reformo, da imajo prednostno obravnavo. Omejitve vložka za vse naslove, povezane s spletnimi igralnimi avtomati, ne presegajo 2 £, na podlagi morebitne škode.

  • Več časa v igralnih avtomatih med vrtljaji.

  • Predlagana splošna prepoved VIP in vabljivih programov.

  • Vsi oglasi, ki vključujejo igre na srečo, so popolnoma prepovedani.

  • Popolna prenova zakonodaje o igrah na srečo v Združenem kraljestvu (obstajajo posledice dejanskega odpuščanja UKGC – UK Gambling Commission).

  • Zgornja meja depozita za nove stranke se lahko potrdi, dokler ni ugodna.

  • Nadzor strank je učinkovitejši.

    Kaj bi lahko spodbudilo reformo

    Junija 2019 je zgodba v Guardianu pojasnila, kako je bilo pet največjih britanskih iger na srečo pripravljenih zbrati sredstva za pomoč odvisnosti od iger na srečo, šestkrat na 60 milijonov funtov na leto, vendar je bilo to dejansko označeno kot podkupovanje.

    Morebitni vpliv te reforme

    To ima lahko več različnih posledic, ne le z gospodarskega, ampak tudi z družbenega vidika, odvisno od tega, kako stroga je vsaka predlagana reforma in ali je sprejeta. Potencialno nepredstavljiv scenarij je popolna prepoved oglaševanja blagovnih znamk iger na srečo v Združenem kraljestvu (na konvencionalne načine). To bo še enkrat pomenilo, da se bodo igralna podjetja morala bolj razvijati, da bi zagotovila, da bodo, zlasti ko gre za nove ponudbe in promocije, še vedno dosegla svoje bistvo. Na splošno je prevladujoči nadzor nad oglaševanjem nemogoč, saj je bila industrija iger na srečo v smislu letnih davkov eden od pomembnih dejavnikov prihodkov vlade. če bi se to zgodilo, bi velika igralniška podjetja popolnoma izpadla s trga Združenega kraljestva in se preusmerila na bolj odprte evropske in ameriške trge.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice