Novice

November 7, 2019

Poker turnirji: največji in svetovno priznani

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
LocaliserLuka NovakLocaliser

Tukaj so najpomembnejši poker turnirji, kdaj so bili ustanovljeni, sponzorji, kako pogosto se izvajajo, prizorišče in nagrade za zmagovalce.

Poker turnirji: največji in svetovno priznani

Največji poker turnirji na svetu

Na voljo je več poker turnirjev. Največji turnir privabi najpomembnejše igralce z vsega sveta. Ti vrhunski poker turnirji so priznani po vsem svetu in imajo popolno TV pokritost. Zmagovalci prejmejo ekstravagantne denarne nagrade. Spodaj so obravnavani največji turnirji na svetu.

Svetovna serija pokra (WSOP)

WSOP je najbolj prestižna serija poker turnirjev na svetu. Ta turnir se vsako leto odvija v Las Vegasu od sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Zmagovalec tega turnirja postane najboljši igralec pokra na svetu. Ta turnir služi tudi kot globalno srečanje za celotno industrijo pokra.

World Poker Tour Championship (WPT)

WPT je dogodek, ki poteka vsako leto v ZDA in po vsem svetu. Dogodek je bil uveden leta 2002 in je ostal med največjimi poker turnirji doslej. WPT se vedno predvaja po televiziji, tako da oddaljeni gledalci vedo o napredku in zmagovalec postane prvak WPT.

Pokerstars Caribbean Adventure (PCA)

Pokerstars Caribbean Adventure je bil ustanovljen leta 2004. Sprva ga je sponzoriral WPT, nato European Poker Tour in zdaj North American Poker Tour. Zmagovalci tega dogodka gredo domov z velikimi vsotami denarja. Na primer, Steve O'Dwyer je vzel domov, leta 2012 vzel 1.872.580 $, Vanessa Selbst pa je osvojila 1.368.190 $.

Svetovno prvenstvo v spletnem pokru (WCOOP)

WCOOP je največji spletni poker turnir na svetu. Ustanovljen je bil leta 2002, leta 2015 pa je spletni poker postal cvetoča industrija. PokerStars sponzorira ta turnir, ki poteka na njihovi strani vsako leto septembra. Zmagovalci prejmejo denar in zapestnice.

European Poker Tour (EPT)

EPT je najbogatejši poker turnir v Evropi. Sponzorira ga PokerStars. EPT je serija poker turnirjev, ki jih spremljajo po vsem svetu. Priljubljeni dogodki na tem turnirju vključujejo; Barcelona Open, European Poker Classics v Londonu, Scandinavian Open v Kopenhagnu, Irish Winter Tournament v Dublinu in French Open v Deauvillu.

Kronsko avstralsko prvenstvo v pokru

Crown Australian Poker Championship imenovano tudi Aussie Millions je serija poker turnirjev, ki potekajo v igralnici Crown v Melbournu. Prvi dogodek tega turnirja je potekal leta 1998. Glavni dogodek v tej seriji je najbogatejši poker turnir južne poloble, zmagovalec pa prejme več kot 7 milijonov A$.

Asia Pacific Poker Tour (APPT)

Asia Pacific Poker Tour je bil ustanovljen leta 2007 in je velik mednarodni poker turnir. PokerStars sponzorira turnir. APPT je serija dogodkov in prva sezona je potekala od avgusta do decembra 2007. Od takrat je bilo izvedenih osem sezon APPT.

About the author
Priya Patel
Priya Patel

Priya Patel, ki izvira iz slikovitih pokrajin Nove Zelandije, je raziskovalni dinamo za poglobljenimi vpogledi OnlineCasinoRank. Njen natančen pristop k podatkom in trendom je spremenil način, kako igralci zaznavajo in krmarijo po pokrajini spletnih igralnic.

Send email
More posts by Priya Patel

Zadnje novice

Revolucija spletnih igralnic: mobilne igre, povečane kvote, izboljšana varnost in 3D animacija
2023-11-24

Revolucija spletnih igralnic: mobilne igre, povečane kvote, izboljšana varnost in 3D animacija

Novice