Rast spletnih iger na srečo v Maleziji

Novice

2021-07-17

Eddy Cheung

Industrija spletnih iger na srečo še naprej raste po vsem svetu. Dejansko je njegova predvidena rast s 64,13 milijarde dolarjev leta 2020 na več kot 72 milijard dolarjev leta 2021. Malezija ni izjema pri vzponu internetnih iger na srečo. Kljub nacionalnim omejitvam glede spletnih iger na srečo se zanimanje za spletne igralnice med Malezijci še naprej povečuje.

Rast spletnih iger na srečo v Maleziji

Spletne igre na srečo v Maleziji

Kljub malezijskim omejitvam iger na srečo so spletne igre na srečo navzgor. Stave na angleško premier ligo in druge nogometne dogodke ter športe, kot je badminton, so priljubljena dejavnost.

Napredek tehnologije igra pomembno vlogo pri tem, da spletne igre na srečo v Maleziji niso le bolj dostopne, ampak tudi cenovno ugodnejše – zlasti med mlajšimi posamezniki. Tako kot v mnogih drugih državah tudi igralci vse bolj uporabljajo mobilno tehnologijo za sodelovanje v spletnih igrah.

Poleg tega obstaja veliko spletnih igralnic zunaj Malezije, ki sprejemajo igralce, ki živijo v Maleziji. Poleg tega, da ponujajo široko paleto iger, ta spletna mesta privabljajo malezijske hazarderje, ker so na voljo v Bahasa Melayu, tako da lahko igralci uživajo v igrah na srečo in komuniciranju v svojem lokalnem jeziku. Kaj je več, več jih med svojim seznamom sprejetih valut vključuje tudi malezijski ringit.

Igre na srečo brez povezave v Maleziji

Igre na srečo v Maleziji niso 100-odstotno prepovedane. Obstaja eno ogromno igralniško letovišče na vrhu gore, imenovano Resorts World Genting. Poznan tudi kot Casino de Genting, je ena največjih igralnic na svetu in ima na tisoče igralnih avtomatov in na stotine igralnih miz.

Malezija ima tudi tri dirkalne tečaje, ki izvirajo iz poznega 19. stoletja: Selangor Turf Club, Perak Turf Club in Selangor Turf Club. Stave na konjske dirke v teh klubih ali v objektih za stave izven proge so dovoljene.

Zakon o igrah na srečo v Maleziji

Malezija, ki je pretežno muslimanska država, prepoveduje skoraj vse oblike iger na srečo brez povezave in spletnih iger. Obstajajo trije glavni zakoni, ki vplivajo na igre na srečo v državi.

Zakon o stavah iz leta 1953

Zakon o stavah iz leta 1953 v bistvu prepoveduje vse vrste in metode iger na srečo, zlasti stave in športne stave. Operaterji in pokrovitelji stavnic, če jih ujamejo, jim grozi pet let zapora in denarna kazen do 200.000 MYR.

Pozitivno je, da se država običajno ne osredotoča na posamezne hazarderje. Namesto tega se vlada osredotoča na lastnike ali operaterje stavnih hiš.

Zakon o skupnih igralnicah iz leta 1953

Ta zakonodaja obravnava kot kaznivo dejanje upravljanje igralnice ali celo biti v njej. Tisti, ki jih zalotijo pri kršitvi tega zakona, so lahko zaprti do šest mesecev in plačajo kazen do 5.000 MYR.

Zakon v veliki meri opredeljuje igralniško hišo kot lokacijo, kjer se ljudje lahko zbirajo in igrajo na srečo. In čeprav tega izrecno ne piše, bi lahko igralniške strani obravnavali tudi kot igralniške hiše.

Šeriatsko pravo

Šestdeset odstotkov malezijskega prebivalstva sestavljajo Malajci, katerih obvezna vera je po malezijski ustavi islam. Islamsko pravo, znano kot šeriat ali syariah, prepoveduje igre na srečo, zato se večina Malezijcev ne more ukvarjati s to dejavnostjo.

Vendar šeriatsko pravo ne omejuje ljudi, ki živijo v Maleziji in niso Malajci, kot so Indijci in etnični Kitajci. Predstavljajo 37 % prebivalstva Malezije in so tisti, ki se več ukvarjajo in porabijo več za igre na srečo.

Zadnje novice

Madžarski državni monopol za spletne športne stave bo konec leta 2023
2022-09-14

Madžarski državni monopol za spletne športne stave bo konec leta 2023

Novice