Novice

April 26, 2021

Senat Floride predlaga predlog zakona o ustanovitvi komisije za igre na srečo

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

ZDA trg iger na srečo v zadnjem času doživlja številne spremembe, saj države, kot je Florida, razmišljajo o povsem novih računih, da bi stave v državi postale varne za vse. 7. aprila 2021 je senat Floride izdal ambiciozen predlog zakona o ustanovitvi regulativnega organa za nadzor vseh dejavnosti iger na srečo v državi. Po pričakovanjih ima predlog zakona svoj pošten delež predlagateljev in nasprotnikov.

Senat Floride predlaga predlog zakona o ustanovitvi komisije za igre na srečo

Petčlansko telo

V skladu z predlogom zakona (SPB 7080), ki ga je 12. aprila 2021 predlagala senatorka Maria Sachs, bi novi zakon ustanovil Komisijo za nadzor iger na srečo na Floridi, ki bi nadzorovala vse dejavnosti iger na srečo v državi. Organ bi sestavljala petčlanska klop, ki bi jo imenoval guverner. Prav tako bi bili člani komisije iz različnih sodnih okrožij. Zakon dodaja, da bo novi organ nadzoroval in urejal vse igralniške dejavnosti ter uveljavljal zakone o igrah na srečo.

Trenutno Oddelek za loterije nadzoruje vse loterijske dejavnosti, medtem ko Ministrstvo za kmetijstvo in potrošniške storitve ureja in evidentira posebne igro promocije. Po drugi strani pa Oddelek za poslovno in strokovno regulacijo nadzira delovanje igralnih avtomatov, pari-mutuel stave in sobe s kartami. Sprejetje senatnega zakona 1198 bi pomenilo, da bi se vse naloge teh treh organov, povezane z igrami na srečo, prenesle na nov subjekt.

Odziv senata na novi zakon

V izkaz podpore Sachsovemu predlogu zakona se je predsednik predstavniškega doma Steve Crisafulli strinjal, da je organ za nadzor iger na srečo ključnega pomena. Dejal je, da pogovor ne gre le za licenciranje, ampak za oblikovanje telesa, katerega edini poudarek bo na vsakodnevnih vprašanjih iger. Medtem je predsednik senata Wilton Simpson senatorje pozval, naj zagotovijo, da bodo vsi državni zakoni posodobljeni v skladu s trenutnimi realnostmi na trgu iger na srečo.

A ni minilo dolgo po predstavitvi računa na tleh hiše, preden je naletel na ovire. Po mnenju Paula Seaga, izvršnega direktorja No Casinos Inc., država ne potrebuje večje birokracije, ker nima dovolj iger na srečo, ki bi jo lahko regulirala. Na njegovo žalost so senatorji zakon soglasno sprejeli. Zdaj čaka na podpis guvernerja Rona DeSantisa.

Položaj plemena Seminol

Danes Komisija za igre na srečo Seminole upravlja in ureja vse igralnice in druge igralniške dejavnosti na Floridi. Zanimivo je, da Pleme ni nikjer na računu. To lahko v prihodnosti povzroči zmedo, saj ima telo monopol v industriji športnih stav. Teoretično vsaka športna stavnica in spletna igralnica bo še naprej zaprosila za licence Plemena za začetek sprejemanja stav.

Ko že govorimo o predlaganem zakonu, je senator Travis Hutson, R-St. Augustine, ki predseduje senatnemu odboru za industrijo, je dejal, da pleme ne nasprotuje ustanovitvi komisije za igre na srečo. Upa le, da bosta pleme in guverner lahko čim prej rešila svoje težave, da bo državna igralniška industrija videla pomemben napredek.

Pred tem je Simpson, predsednik senata, izdelal načrt, da bi zbral več kot 650 milijonov dolarjev prihodkov od iger na srečo, tako da je plemenu dovolil, da upravlja ruleto in craps v svojih sedmih igralnicah. Predlagal je tudi, da se plemenu podeli ekskluzivna licenca za ponujanje spletnih igralnic in storitev športnih stav. V zameno bi Pleme delilo svoje prihodke z državo. Žal ti pogovori nikoli niso prišli do cilja.

Prihodnost industrije iger na srečo na Floridi, če zakon postane zakon

Zgodovina pravi, da so igralniške industrije z enim samim regulativnim nadzornikom učinkoviteje vodene in varnejše. Skratka, igralcem igralniške industrije na Floridi po uvedbi Komisije za nadzor iger na srečo ni treba skrbeti. Predlog zakona predvideva, da bo komisija s 1. julijem 2022 polno opravljala svoje naloge.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice