Spletne igre na srečo na Norveškem

Novice

2020-11-10

Okoliščino spletne igre na srečo na Norveškem je teoretično veliko slabše, kot je v resnici. Če samo preberete pravilnik, se zdijo stvari za norveške igralce mračne. Obstajata samo dve odobreni stavni platformi Norveška , oba imata nizke kvote, slabo igro zbirko in minimalne funkcionalne zmogljivosti.

Spletne igre na srečo na Norveškem

Norveški predpisi o igrah na srečo so v resnici pod strogim vladnim monopolom. Čeprav obstaja strogo omejena pravica zasebnih operaterjev, da zaprosijo za dovoljenja za opravljanje dejavnosti iger na srečo v skladu z Zakonom o loteriji, komercialni operaterji nimajo pravice zaprositi za polno dovoljenje za igre na srečo pri igralniškem agenciji.

Kraljevina Norveška in sosednji arhipelag Svalbard spadata v pristojnost Zakona o loteriji, Zakona o igralnih shemah in Zakona o totalizatorju. Zakoni ne prepovedujejo vključevanja v nelicencirane dejavnosti iger na srečo. Prav tako ni kaznivo, če Norvežani stavijo na spletna mesta, ki niso pooblaščena s strani norveškega urada za igre na srečo.

Učinek EU na Norveškem

Norveška ima tudi eno najstrožjih predpisov proti igram na srečo v Evropi. Poleg tega Norveška ni del Evropske unije in zato ni občutljiva na enake napetosti kot njene sosede v Finska in Švedsko, da bi omilila svoj nadzor nad monopolom, ki ga nadzoruje država.

Edini dve zakoniti spletni mesti za stave na Norveškem sta danes:

Da bi spoznali obstoječe zakonodajno stanje, moramo torej pogledati širšo sliko. V zadnjem stoletju je bila večina metod iger na srečo na Norveškem razglašena za nezakonite. Igre, ki niso prepovedane, so pod strogim nadzorom države in jih lahko ponujajo samo korporacije v državni lasti. Norsk Tipping in Norsk Riksto ekskluziven dostop do večine kopenskih in spletnih iger na srečo.

Norsk Riskoto za konjske dirke

Zakon o Totalizatorju iz leta 1927 je ustvaril prve licencirane igre na srečo na konjskih dirkah na Norveškem. Zakon je Norsk Risku dal enostransko pooblastilo, da stavi na konje po vsej državi. Norsk Riskoto še danes deluje tako v načinu brez povezave kot v spletu. To bi bil edini uradno legitimen način igranja na konje na internetu na Norveškem.

Norsk Tipping za loterije, športne stave, poker, keno in igre s praskalnimi kartami

Zakon o igrah na srečo iz leta 1992 je Norsk Tippingu podelil ekskluzivno moč za norveške loterije, športne stave in druge igre. Nato so norveški zakonodajalci odobrili Norsk Tipping dovoljenje za gostovanje spletnih iger na srečo za državljane države.

Veliki hit: prepoved igralnih avtomatov

Zakon o loteriji iz leta 1995 je ljudem dovolil, da igrajo igralne avtomate za pravi denar, vendar takrat zakonodaja ni predvidevala velike rasti spletnih iger na srečo. Sloti so do leta 2004 ustvarili več kot 26 milijard NOK letnega prihodka. Nasprotno, ko je bil zakon o loteriji sprejet šele pred desetletjem, so igralni avtomati ustvarili komaj 200 milijonov NOK prihodkov.

Potem je prejšnji zakon o loteriji določal le, da lahko neprofitne organizacije ponujajo igralne avtomate. Posledično zakonodaja ni govorila o tem, da zasebne družbe ponujajo igralne avtomate določenim dobrodelnim organizacijam in zaslužijo odstotek prihodka. Ko je vlada dohitela dogajanje, so bili zakonodajalci prisiljeni sprejeti zakone, s katerimi bi prevzeli oblast, zlasti glede slotov.

Prva poteza leta 2003 je kulminirala v sodnem sporu z igralnicami, ki pa je na koncu propadel, ker ni bil uveljavljen v norveški zakonodaji. Nasprotno pa so nekaj let pozneje, leta 2007, imeli svojo željo s prepovedjo igralnih avtomatov in jih nadomestili z lastnimi različicami.

Kako se izogniti zakonu, ne da bi kršili zakon

Čeprav so prejšnje pripombe morda kazale drugače, je na Norveškem res mogoče zakonito igrati na srečo, bodisi pri Norsk Tippingu bodisi prek licencirane čezmorske platforme, če so norveški igralci iger na srečo odobreni. Več cenjenih offshore stavnic, spletnih mest za igre na srečo in igralnic še danes pozdravlja norveške stranke. Zakonodajalci jih lahko imenujejo "nezakonite" dejavnosti, vendar delujejo učinkovito ob popolni skladnosti z veljavnimi pravili, kjer imajo sedež.

Resnica o pravnem vprašanju na Norveškem ni tako resna, kot bi predvidevala Norsk Riskoto in Tipping. Resnica je, da večina ljudi še vedno ves čas igra na "offshore" igralniških mestih na Norveškem in aktivnost je tako močna kot vedno. Na stotine igralniških platform po vsem svetu sprejema Norvežane.

Kadar koli nameravate uporabiti spletno mesto v tujini, se prepričajte, da je njihova licenca veljavna. Preverite, da imajo tudi norveške storitve, mnogi celo obdelujejo plačila v norveških kronah in predstavljajo igre na srečo v bokmålu in nynorsku ter imajo močan odnos s strankami. Če popolnoma razumete, da so varno mesto za igranje, lahko zakonito uživate v svojih spletnih igrah.

Zadnje novice

Najboljša dejstva o igrah na srečo, ki vas bodo presenetila
2023-03-21

Najboljša dejstva o igrah na srečo, ki vas bodo presenetila

Novice