Spletne igre na srečo: v katerih državah je največ?

Novice

2022-05-13

Benard Maumo

Igre na srečo so bile eno izmed najhitreje rastoče industrije v kateri koli državi, kjer je to dovoljeno, tako na spletu kot brez povezave. Vendar pa vsi trgi ne morejo zahtevati enake ravni prihodkov s tega področja. Tukaj je razčlenitev dohodka od iger na srečo po državah. Odkrijte države z najvišjimi zaslužki, koliko zaslužijo in katere so njihove ključne panoge.

Spletne igre na srečo: v katerih državah je največ?

10 najboljših držav po prihodku od iger

Po navedbah NewzooOcene 's za leto 2020 so najboljše države glede dohodka od iger na srečo naslednje. Vendar v svoje napovedi ni vključil internetnih iger, spletnih stav, B2B storitev, davkov ali prodaje strojne opreme. Posledično so tukaj predstavljene vrednosti nižje od tistih, ki jih zagotavljajo nacionalne agencije. Kljub temu nudijo odlično priložnost za vpogled v skupni dobiček od iger na srečo po državi.

  1. Kitajska - 44,26 milijarde dolarjev
  2. Združene države - 42,10 milijarde dolarjev
  3. Japonska - 20,61 milijarde dolarjev
  4. Južna Koreja - 7,32 milijarde dolarjev
  5. Nemčija - 6,08 milijarde dolarjev
  6. Združeno kraljestvo - 5,53 milijarde dolarjev
  7. Francija - 4,35 milijarde dolarjev
  8. Kanada - 3,83 milijarde dolarjev
  9. Italija - 3,48 milijarde dolarjev
  10. Španija - 2,46 milijarde dolarjev

Kot je razvidno, Evropa predstavlja polovico prvih desetih držav. Kljub temu njihovi nacionalni dobitki od iger na srečo niso nič podobni tistim Kitajska, Združene države, oz Japonska. Posledično sta Azija-Pacifik in Severna Amerika na prvem in drugem mestu po prihodkih od iger na srečo.

Pomen spletnih iger na srečo in stav

Drug pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je pomen spletnih iger na srečo in stav na določenih mestih. Če upoštevamo internetni sektor, imata na primer Velika Britanija in Nemčija precej višje bruto prihodke od iger na srečo. V Združenih državah in na Kitajskem, kjer so spletne igre na srečo še v zgodnjih fazah ali so nezakonite, bi bila vrzel manj očitna. To pomeni, da bi bil seznam videti precej drugače, če bi se Newzoo osredotočil na dohodek od spletnih iger na srečo na državo in ne na kopensko industrijo.

Zakaj je Kitajska še vedno v prednosti

Poleg tega, da je ena najbolj naseljenih držav na svetu, ima tudi nekaj najvidnejših ljubiteljev iger na srečo. To pa je večinoma za športne stave. Macau je splošno priznan kot izključna kitajska jurisdikcija za igre na srečo v igralnicah. Torej, ko pogledamo dohodek igralniške industrije na Kitajskem po državah, samo pogledamo Macau. Zaradi svoje ogromne turistične privlačnosti je postalo eno največjih igralniških podjetij na svetu. 

Preostala Kitajska je žal prepovedala vse vrste iger na srečo. loterija in športne stave so bili zanesljivi generatorji prihodkov, s skupnim skupnim prihodkom več kot 50 milijard dolarjev. Celoten prispevek iz Igralnice s sedežem v Macau znaša 21 milijard dolarjev, pri čemer VIP igralci predstavljajo dve tretjini celotnega zneska.

Singapur vstopi na trg

Prva igralnica v Singapurju se je odprla leta 2010 in prebivalci so to novo poglavje sprejeli z odprtimi rokami. Kljub temu so mnogi posamezniki verjeli, da bi uvedba igralnic povzročila veliko izgubo denarja. Posledično je vlada določila, da bodo igralnice gostom zaračunale 81 USD vstopnine. Kljub temu so igralci še naprej igrali svoje najljubše casino igre. Namesto tega je Singapurju zagotovilo mesto na vrhu katere koli lestvice držav z največjim dohodkom od iger na srečo.

Poleg tega je država vzbudila zanimanje tujih igralcev. Turistična zveza Singapurja je leta 2018 obvestila občinstvo, da samo prihodki od tujcev znašajo okoli 1,5 milijarde dolarjev. Prihodek je dosegel najvišjo vrednost 7 milijard dolarjev z dvema igralnicama, ki so jih uspeli ustanoviti. Oblasti so leta 2019 poročale, da je vlada samo od vstopnine zbrala milijardo dolarjev.

Zadnje novice

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate
2022-09-27

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate

Novice