Novice

September 27, 2021

Splošni izgledi svetovnega trga spletnih igralnic

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Po podatkih Statista je svetovna tržna vrednost spletnih igralnic leta 2020 znašala 227 milijard dolarjev. V istem poročilu je navedeno, da je bilo v tem letu več kot 4800 podjetij, ki so zaposlovala več kot milijon ljudi.

Splošni izgledi svetovnega trga spletnih igralnic

Geografsko je evropski trg največji z 52-odstotnim tržnim deležem. Azijsko-pacifiška regija je še en velik trg iger na srečo zaradi priljubljenih igralniških destinacij, kot sta Macau in Singapur. In, seveda, Severna Amerika ima svoje, zahvaljujoč prisotnosti priljubljenih igralnic v Las Vegasu.

Trendi in gonilna sila rasti trga

Obstaja razlog, zakaj igralci množično igrajo igralniške igre na spletu. Prvič, tu je dejavnik udobja. Očitno boste za igranje potrebovali mobilni telefon ali računalnik z internetno povezavo igralniške igre na spletu.

Na kratko, ni vam treba igrati iger v osebnem okolju, če imate vse kar doma. Nič čudnega, da 17 % od 1,6 milijarde mednarodnih hazarderjev igra na spletu, glede na poročila.

Drug pomemben trend v hitro rastoči industriji spletnih igralnic je uporaba plačil s kriptovalutami. običajno najboljše spletne igralnice igralcem omogočite polaganje in dvig z digitalnimi kovanci, kot so Bitcoin, Dogecoin, Litecoin in drugi.

Če še nikoli niste uporabljali digitalnih kovancev za igranje igralniških iger, potem veliko pogrešate. Prvič, virtualne valute vas izpostavljajo nizkim transakcijskim stroškom, saj ni bank ali posrednikov. Tudi igre na srečo z digitalnimi kovanci so anonimne in hitrejše v primerjavi s tradicionalnimi igrami na srečo.

Nenazadnje je igranje iger v oblaku, ki se včasih imenuje igranje iger kot storitev, naredilo veliko revolucijo v industriji. Pri igranju iger v oblaku potrebujejo igralci le zanesljivo internetno povezavo in se zabavajo brez nakupa drage strojne opreme. Na splošno je v rastoči industriji spletnih igralnic veliko gonilnikov industrije.

Ovire za rast trga

Ena stvar je gotova; industrija spletnih igralnic še ni dosegla vrhunca. Glavni izziv, ki vpliva na to industrijo, so različna pravna vprašanja v različnih jurisdikcijah. Medtem ko je večina držav prijaznih do kopenskih igralnic, ker spodbujajo turizem, je zgodba pri spletnih igralnicah drugačna. Nekatere države, kot so ZDA, Indija, Kambodža in Japonska, so mlačne do spletnih iger na srečo.

Medtem je uporaba kriptovalut še vedno vroča tema med zainteresiranimi stranmi v industriji. Medtem ko večina ponuja eno ali dve plačili z digitalnimi kovanci, so mnogi skeptični glede tega plačila. Toda v njihovo obrambo je volatilnost kriptovalut težava. Na primer, z Bitcoin (BTC) se je samo letos trgovalo med 30.000 in 65.000 $.

In kot je bilo pričakovano, je Covid-19 tako močno prizadel svetovni trg igralnic in športnih stav. Večina kopenskih igralnic je na začetku pandemije zaprla trgovino, skoraj vsi športni dogodki pa so bili prekinjeni. A čeprav se je večina igralcev preselila na splet, številke niso bile tako močne kot prej. To je verjetno zato, ker se igralci soočajo tudi s težkimi finančnimi časi.

Prihodnje možnosti

Če pogledamo leto 2021 in pozneje, se bo potencial spletnih igralniških iger desetkrat povečal. To je predvsem posledica povečane globalne penetracije interneta skupaj s hitro urbanizacijo. Trenutno uvajanje 5G postaja vse hitrejše, saj so velika priljubljena mesta po vsem svetu že povezana. Ne smemo pozabiti, da je povezljivost Wi-Fi pogostejša na oddaljenih območjih kot kdaj koli prej.

Poleg tega večina držav sprejema potrebne ukrepe za legalizacijo spletnih igralnic. V New Yorku je na primer guverner Cuomo nedavno napovedal načrte za licenciranje več spletnih igralnic v državi. Po vsej Evropi so Ukrajina, Grčija in Nemčija nekatere od držav, ki so leta 2020 revidirale svoje zakone o igrah na srečo, tako da vključujejo spletne stave.

Na splošno se rast industrije spletnih igralnic ne bo kmalu upočasnila. Izboljšane tehnologije skupaj z odpiranjem bolj reguliranih trgov bodo verjetno uvedle večjo širitev v prihodnje. Industrija spletnih iger je zagotovo polna presenečenj.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice