Novice

September 11, 2019

Vse o omejitvah spletnih iger na srečo na Kitajskem

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Igre na srečo so na celinski Kitajski strogo prepovedane. Ta pravna direktiva zajema igre na srečo zunaj spleta in spletne igre na srečo. Ukvarjanje z igrami na srečo se kaznuje z zaporom ali denarno kaznijo. Kazen velja tako za operaterje kot za pokrovitelje. Vlada je poskušala odvrniti spletne igre na srečo z velikim kitajskim požarnim zidom.

Vse o omejitvah spletnih iger na srečo na Kitajskem

Vsi ukrepi, ki jih je sprejela kitajska vlada, niso bili zanesljivi, saj se v državi še vedno dogaja veliko nezakonitih spletnih iger na srečo. Zdi se, da državljani niso pozorni na najnovejše odloke, ki so namenjeni zaščiti ljudstva pred samimi seboj. To pa se bo verjetno zelo kmalu spremenilo.

Zatiranje spletnih iger na srečo na Kitajskem

Poročila kažejo, da organi kazenskega pregona na Kitajskem krepijo prizadevanja z namenom boja proti razširjenim nezakonitim spletnim igram na srečo prek meja. Zatiranje dejavnosti, povezanih z igrami na srečo, zajema tudi platforme za spletna plačila in podzemne banke, ki ljubiteljem omogočajo olajšanje iger.

Razkritje načrta za boj proti nezakonitim igram na srečo je bila uradna izjava, ki jo je objavilo veleposlaništvo Kitajske na Filipinih. V poročilo je bila vključena zaveza, v kateri je navedeno, da se bodo oblasti ukvarjale tudi s podjetji in domačimi omrežji, ki zagotavljajo tehnično podporo tistim, ki igrajo na srečo.

Ofenziva na morju

Spletne igre na srečo niso dovoljene na Kitajskem. Enklava Macau ostaja edina destinacija za igralce, ki se srečujejo in uživajo v kopenskih igralniških akcijah. Vendar pa se je v sosednjih državah pojavilo veliko operaterjev iger na srečo, ki so svoje storitve natančno prilagodili kitajski stranki.

Da bi odpravila to težavo, je kitajska vlada podala izjavo, v kateri je narodu razkrila svoje stališče o ključnem zatiranju čezmejnih iger na srečo. Vlada je tudi potrdila, da se bodo izvajale operacije, ki so bolj posebne, s poudarkom na razbijanju večjih primerov in uničevanju obsežnih mrež kriminalnih združb.

Slovesnost Filipinov

Kitajska izrecno kaže s prstom na Manilo in pravi, da gosti veliko število spletnih igralnic, ki ciljajo na Kitajsko. To vpliva na interese Kitajske in spodkopava njihov finančni nadzor in varnost. Vlada prosi manjšo državo, da je del ali podpre začetna prizadevanja za zatiranje.

Telekomunikacijske ali spletne goljufije in kazniva dejanja iger na srečo so tesno povezana. Posledica tega je, da žrtve izgubijo velike vsote denarja. To je velika skrb za kitajsko vlado, zato poskuša vse, kar je v njeni moči, da zaščiti svoje državljane pred zvabljanjem v nezakonite igre na srečo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice