Novice

September 24, 2020

Zakoni o spletnih igrah na srečo na Norveškem

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Igre na srečo so bile pogosta oblika zabave po vsem svetu. Njegova priljubljenost je bila vzrok za zaskrbljenost mnogih vlad in regulativnih organov. S prisotnostjo interneta mnogi odrasli uživajo v udobju spletnih igralnic. kljub temu zakonitost spletnih iger na srečo je odvisna od nacionalnih ali državnih direktiv.

Zakoni o spletnih igrah na srečo na Norveškem

V mnogih regijah ljubitelji iger na srečo poznajo spletna mesta za dostop do spletnih iger na srečo, na Norveškem pa je situacija drugačna. Prebivalci Norveške ne vedo, ali in kje lahko sodelujejo spletne igre na srečo. Smernice in omejitve za nadzor norveških iger na srečo so ključnega pomena. Toda pomanjkanje jasnosti otežuje situacijo.

Kaj vključuje igre na srečo na Norveškem?

Splošno mnenje je, da so igre na srečo na Norveškem nezakonite. Spletne igre na srečo so prepovedane, le dve organizaciji imata dovoljenje za opravljanje dejavnosti. Te omejitve veljajo tudi za organizirane igre na srečo v zasebnih stanovanjih. Igre na srečo na Norveškem velja za državni monopol s tujimi vlagatelji, ki morajo imeti lokalno licenco.

Trenutno številne spletne strani obravnavajo potrebe igralcev na Norveškem. Igre segajo od igralnih avtomatov do iger na srečo. Tudi pri strogi zakonodaji obstajajo zanke in izjeme. Igre na srečo na Norveškem so oblika monopola, ki ga upravlja država, vendar igralci lahko še vedno uživajo v igrah na spletu. Vse kar morajo storiti je, da prijavijo in plačajo davke.

Legalizacija

Država nadzoruje igre na srečo na Norveškem. Ta odločitev je bila sprejeta v 20. stoletju, ko so bili razglašeni trije akti. Zagotovili so izjeme od strogih določb, ki so že leta obstajale v norveškem sektorju iger na srečo. Ta zakonodaja je vključevala Zakon o igrah na srečo iz leta 1992, Zakon o totalizatorju iz leta 1927 in Zakon o loteriji iz leta 1995.

Zakon o Totalizatorju nadzira konjske dirke in stavne igre z navedbo, da je treba te dejavnosti odobriti. Program iger na srečo iz leta 1992 pooblaščenim podjetjem ponuja ekskluzivnost za izvajanje igralniških dejavnosti, povezanih s športom in tekmovanji, ki niso urejene z drugimi zakoni. Zakon o loteriji določa, da so igre na srečo prepovedane, če se izvajajo brez dovoljenja.

Izjeme za norveške igre na srečo

Za poslovneže in igralce so igre na srečo na Norveškem lahko precej zmedene. Loterija v skladu z Zakonom o loteriji opredeljuje stave, igralniške dejavnosti ali kakršno koli obliko iger na srečo. To so storitve, ki se izvajajo z dovoljenjem Norwegian Gaming and Foundation Authority. Vendar omejitve veljajo za izvajanje dejavnosti iger na srečo na Norveškem.

Igralci morajo biti stari osemnajst let in več, da lahko sodelujejo pri igrah na srečo. Toda pri vstopnicah za napotke ni starostnih omejitev. Za norveške zakone o igrah na srečo je značilna negotovost. Zaradi pomanjkanja jasnosti je mnoga podjetja zaradi strahu pred kršitvijo zakona preselila dejavnosti izven države. Kljub izzivom je norveško igranje na srečo možno.

Spletne igre na srečo na Norveškem in zakoni, ki urejajo postopek

Igre na srečo na Norveškem veljajo za nezakonite. Toda igralci se ne smejo odvračati, saj obstajajo izjeme od teh zakonov. Več o pravilnikih.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice