Zakonitost indijskih spletnih igralnic

Novice

2021-10-11

Benard Maumo

Igre na srečo v Indiji so že stoletja priljubljena zabava. Toda tako kot v Združenih državah se tudi ureditev indijskih iger na srečo razlikuje od države do države. Z drugimi besedami, države v Indiji lahko oblikujejo svoje prilagojene zakone o igrah na srečo.

Zakonitost indijskih spletnih igralnic

Torej, kaj pravi zakon Indijske spletne igralnice? Ali je v tej zelo naseljeni jurisdikciji zakonito igrati spletne igre? Je bil že kdo aretiran zaradi kršitve indijskih zakonov o igrah na srečo?

Zakonitost iger na srečo v Indiji

Kot rečeno na začetku, so igre na srečo v Indiji državni subjekt. Tako lahko samo indijske države oblikujejo zakone o igrah na srečo na svojih območjih.

Kljub temu zakon o javnih igrah na srečo iz leta 1867 preprečuje vodenje ali lastništvo javne igralnice. Vsakdo, ki bo kršil ta zakon, bo zagrožen do 3 mesecev zapora ali 200 rupij denarne kazni.

Poleg tega ta zakon o igrah na srečo igralcem preprečuje osebni obisk katerega koli prizorišča iger na srečo. Kazen? Do enega meseca zapora ali denarne kazni 100 rupij.

Ali so spletne igre na srečo v Indiji zakonite?

Če želite igrajte v spletni igralnici v Indiji, nadaljujte, ker noben zakon ne prepoveduje spletnih stav. Kot je navedeno zgoraj, je Zakon o javnih igrah na srečo iz leta 1867 prestar, da bi pokrival dejavnosti spletnih stav.

Za pokrivanje tega primanjkljaja se zvezna vlada opira na zakon o informacijski tehnologiji iz leta 2000. Vendar zakon nikjer ne omenja besed "igre na srečo" ali "stave". Posledično so bila indijska sodišča prepuščena razlagi zakona, česar do danes še niso.

Vendar to ne pomeni, da spletne igralnice delujejo v sivem območju v Indiji. Država Maharashtra je na primer leta 2013 prepovedala spletne igre na srečo, potem ko je spremenila zakon o stavah v Bombayu. Poleg tega sta zvezni državi Andhra Pradesh in Telangana januarja 2020 prepovedali vse oblike spletnih iger na srečo.

Po drugi strani so Nagaland, Sikkim, Daman in Goa zakoniti in regulirani trgi spletnih iger na srečo. Ne pozabite pa, da zakoni dovoljujejo samo določene vrste spletnih iger na srečo. Nagaland, na primer, dovoljuje samo stave na igre, ki temeljijo na spretnostih, kot sta blackjack in Texas Hold'em.

Kje igrati indijske spletne igralniške igre

Spletne stave v Indiji so v povojih. To je precejšnje presenečenje, saj je Indija ena izmed tehnološko najnaprednejših držav na svetu. Poleg tega je ogromna populacija, ki šteje več kot 760 milijonov uporabnikov pametnih telefonov, za mnoge operaterje spletnih igralnic zanimiva možnost.

Čeprav indijske igralnice ne morejo imeti v lasti in promovirati spletnih mest za igre na srečo, zakon ne preprečuje, da bi igralnice na morju (neindijske igralnice) ponujale storitve iger na srečo indijskim igralcem. Edina zakonska zahteva je, da mora spletna igralnica podpirati plačilo v indijskih rupijah.

Plačilni prehodi v indijskih spletnih igralnicah

Bančništvo je v Indiji glavna ovira pri spletnih stavah. Že nekaj časa je bilo vlaganje denarja v igralnice na morju izjemno težko.

S tem v mislih indijski igralci financirajo svoje spletne igralniške račune prek Netellerja in Moneybookersa. Čeprav lahko MasterCard in Visa delujeta, obstajajo primeri, ko ti načini morda ne uspejo. Zato se držite indijskih spletnih igralnic, ki ponujajo možnosti bančništva z e-denarnico, da se izognete kakršnim koli nevšečnostim.

Ali je bil kdo aretiran zaradi igranja v indijskih spletnih igralnicah?

Presenetljivo je, da ni nobenega primera, da bi bil v Indiji aretiran in obtožen igralec spletne igralnice ali igralnice. Vendar to ni zagotovilo, da ne boste kaznovani ali vrženi v zapor zaradi igranja na spletu v državah, kot sta Maharashtra in Telangana.

Oblasti menijo, da poraba dragocenih virov za sledenje in pribijanje igralcev spletnih igralnic ni pomembna. In tudi če bi se začeli lotevati igralcev, bi imeli težave na sodišču, saj zvezni zakon ne preprečuje spletnih stav.

Zaključek

Na splošno bi morali zlahka uživati v nemotenih igrah na srečo v igralnicah na morju v Indiji. To je zato, ker te igralnice delujejo v vakuumu, saj jim zvezni zakon ne preprečuje dostopa do trga. Ne pozabite igrati na licenciranih spletnih mestih za igre na srečo, da se izognete spletnim prevaram.

Zadnje novice

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate
2022-09-27

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate

Novice