Zasvojenost z igrami na srečo, simptomi in zdravljenje

Novice

2022-08-30

Igre na srečo močno zasvojijo, statistika pa je zaskrbljujoča. Raziskave kažejo, da je zasvojenost z igrami na srečo povezana z alkoholizmom, posttravmatsko stresno motnjo, duševnimi boleznimi, študentskim valom in kriminalnimi dejavnostmi. Tri do pet hazarderjev od stotih je kompulzivnih hazarderjev. Zasvojenost z igrami na srečo povzroča več dejavnikov, od bioloških/psiholoških do socialno-ekonomskih.

Zasvojenost z igrami na srečo, simptomi in zdravljenje

Samo v Veliki Britaniji, je število ljudi, ki se ukvarjajo s problematičnim igranjem na srečo, več kot 500.000, glede na raziskave, ki so leta 2017 pokazale, da jih je bilo več kot 400.000. Število narašča zaradi vpliva recesije. Dostopne so tudi stavne platforme, zlasti spletne igralnice, ki zdaj poleg iger, ki jih poganja RNG, ponujajo igre z delivci v živo.

Vzroki in diagnoza

Večina odvisnikov od iger na srečo igra na spletu in ena od težav te oblike iger na srečo je njihova dostopnost. Igrate lahko kjerkoli in kadarkoli – v šoli ali službi. Težava pri spletnih igrah na srečo je, da se hitro zasvojiš in ni lahko priznati, da si zasvojen. Poleg tega ga prijatelji in družina težko opazijo.

Učinki zasvojenosti z igrami na srečo so predvsem socialno-ekonomski in se lahko včasih stopnjujejo do psiholoških. Ko ste odvisni od iger na srečo, za to porabite veliko, a tega komaj opazite. Če imate težave z denarnim tokom, ste verjetno zasvojeni. Odvisnost od iger na srečo prav tako obremeni odnose s prijatelji, družino in celo sodelavci.

Odvisen? Tukaj je, kaj storiti

Ko ugotovite, da imate težave z igrami na srečo, morate poiskati zdravljenje. Odvisno od stopnje zasvojenosti lahko pogovorite se s prijatelji ali sorodniki, v skrajnih primerih pa boste morda potrebovali terapijo. Tem pomaga več spletnih in lokalnih organizacij spopadanje z odvisnostjo od iger na srečo in se ozdraviti od odvisnosti.

Obstajajo tudi pravila o samoizključitvi in samoomejitvi, čeprav jih večina stavnih agencij spregleda. S samoizključitvijo se lahko za določeno obdobje odjavite od enega ali več stavnih podjetij. Po drugi strani pa vam samoomejitev omogoča tudi omejitev izdatkov na enem ali več mestih za igre na srečo. To vam lahko pomaga, da ne stavite več.

Povzetek

Vsakdo je lahko odvisen od iger na srečo, saj je upanje vedno zadetek velikih denarnih jackpotov ali povrnitev izgub. Trend zdaj vpliva na odrasle in otroke. Starši se morajo zavedati, kaj nameravajo njihovi otroci. Varujte kreditne kartice in vedno spremljajte njihove izdatke.

Za odvisnike od iger na srečo še ni konec poti. Obstaja veliko zgodb o uspehu ljudi, ki so premagali odvisnost od iger na srečo. Potovanje se začne pri vas – sprejmite, da ste zasvojeni, in bodite pripravljeni, da se rešite iz blata. Čeprav je morda precejšen izziv, je to najboljša pot, ki ji je treba slediti.

Zadnje novice

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate
2022-09-27

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate

Novice