Zgodovina britanske komisije za igre na srečo

Novice

2021-03-07

Združeno Kraljestvo scena iger na srečo je ena najbolj priljubljenih in najbolj donosnih. Toda ob velikem številu spletnih mest za igre na srečo, ki delujejo v tej regiji, je presenetljivo, da igralci v Združenem kraljestvu uživajo v verjetno najvarnejših in najbolj varnih igrah na srečo. Za ta uspeh je večinoma zaslužna Komisija za igre na srečo Združenega kraljestva, ki nadzoruje vse stavne dejavnosti Združenega kraljestva.

Zgodovina britanske komisije za igre na srečo

Komisija Združenega kraljestva za igre na srečo, ustanovljena leta 2007 po sprejetju zakona o igrah na srečo iz leta 2005, je resnično najbolj spoštovan regulatorni organ za igre na srečo v Evropi. Zato preberite, da se seznanite z nekaj stvarmi o zgodovini in razvoju UKGC.

Kratka zgodovina zgodovine iger na srečo v Združenem kraljestvu

Igre na srečo so v Veliki Britaniji že dolgo priljubljena zabava. Na primer, konjske dirke obstajajo že več kot tri stoletja, pri čemer je Chester gostil najstarejšo zabeleženo dirko leta 1539. Poleg tega je bil kralj Charles II resen športnik, ki je pomagal popularizirati Newmarket zunaj meja Združenega kraljestva.

Vendar pa je zgodovina predpisov o igrah na srečo v Združenem kraljestvu nekoliko neenakomerna. Leta 1694 je vlada legalizirala prvo nacionalno loterijo. Po tej potezi so loterije postale standardna metoda zbiranja sredstev za dobrodelne in druge projekte.

Vendar je vlada v 19. stoletju začela uvajati strožje ukrepe, kot je zakon o igrah na srečo in stavah iz leta 1845 in 1853.

Toda vse do šestdesetih let prejšnjega stoletja je bilo uvedeno več zakonodaje. Dober primer je Zakon o igrah na srečo iz leta 1968. Ta zakon je določil tempo za večino sodobnih zakonov o igrah na srečo v Združenem kraljestvu.

Nastanek UKGC

Komisija Združenega kraljestva za igre na srečo je neoddelni organ vlade Združenega kraljestva, ki je odgovoren za urejanje vseh dejavnosti iger na srečo v Združenem kraljestvu. To vključuje tako fizične ustanove kot spletne igralnice in športne stavnice.

Leta 2007 je ta organ zamenjal Odbor za igre na srečo za Veliko Britanijo in v letu 2013 prevzel vlogo nadzora nacionalne loterije. Kot smo že omenili, je bila Komisija za igre na srečo ustanovljena po uveljavitvi zakona o igrah na srečo iz leta 2005.

UKGC je odgovoren za preverjanje, ali ponudniki storitev iger na srečo spoštujejo vse prakse v skladu z Zakonom o igrah na srečo iz leta 2005. Pristojen je za preiskavo kakršnih koli kaznivih dejanj in uvedbo sodnih postopkov zoper kršitelje. Komisija lahko podeli, prekliče in zavrne licence. Najpomembneje je, da lahko priporoči nadaljnje ukrepe, potrebne za saniranje industrije iger na srečo v Združenem kraljestvu.

Odgovornosti UKGC

Kot je navedeno zgoraj, je glavni cilj komisije zagotoviti prizorišče iger na srečo brez kaznivih dejanj. Industrija iger na srečo v Združenem kraljestvu bi morala biti poštena in vredna zaupanja. Prav tako komisija varuje ranljive in otroke.

Leta 2019 je komisija objavila načrt za izboljšanje industrijskih standardov in dodatno zaščito javnosti. Napovedano je bilo, da bo komisija začela z javno raziskavo in ugotovitve uporabila za izboljšanje njihove učinkovitosti.

Poleg tega lahko UKGC kaznuje operaterje iger na srečo, kadar koli kršijo zakon o igrah na srečo. Vendar je to po temeljiti preiskavi komisije. Organ je odgovoren tudi za oglaševanje lokalnih in nacionalnih vprašanj, povezanih z igrami na srečo.

Pomembno je omeniti, da je seznam imetnikov osebnih licenc in operaterjev iger na srečo, ki imajo dovoljenje za delovanje v Združenem kraljestvu, na voljo na spletni strani UKGC. Torej, ko boste naslednjič iskali regulirane spletne igralnice v Združenem kraljestvu, da se jim pridružite, obiščite njihovo spletno mesto in potrdite podrobnosti.

Kaj pričakovati za naprej

Prihodnost iger na srečo v Združenem kraljestvu je svetla. Vendar lahko zunanji dejavniki, kot sta brexit in koronavirus, upočasnijo rast trga. Toda to je le kratkoročno in trg se bo vrnil v svoje običajno najboljše. Ker so igre na srečo vedno razvijajoča se panoga, mora UKGC sprejeti ustrezne ukrepe, da ostane na tekočem in se ustrezno odzove na večji razvoj dogodkov.

Zadnje novice

Najboljša dejstva o igrah na srečo, ki vas bodo presenetila
2023-03-21

Najboljša dejstva o igrah na srečo, ki vas bodo presenetila

Novice