Plačila

February 13, 2023

Kaj so kriptovalute in zakaj jih ljudje uporabljajo za spletne stave?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

V tej dobi bi se vsi zavedali, kaj so spletne igralnice. Priljubljenost spletnih igralnic strmo narašča, uvedba kriptovalut pa jih je še povečala. Večina igralcev iger na srečo se zanaša na kriptovalute, saj so neverjetno zanesljive, hitre in varne za uporabo. Kljub temu, da gre za novo vrsto valute, je kriptovaluta pridobila zaupanje milijonov.

Kaj so kriptovalute in zakaj jih ljudje uporabljajo za spletne stave?

Kljub temu se veliko ljudi ne zaveda, kaj so kriptovalute in zakaj jih ljudje uporabljajo za spletne stave. Če ste eden izmed njih in imate vprašanja o tej temi, se ne sprašujte več. Prišli ste na pravo mesto. V tem članku vam bomo povedali vse, kar morate vedeti o kriptovalutah in zakaj jih ljudje uporabljajo za spletne stave. 

Kriptovaluta je ena izmed najbolj zaupanja vredne metode depozita v spletnih igralnicah. Če želite izvedeti več o tem, nadaljujte z branjem do konca. Torej, začnimo.

Kaj so kriptovalute?

Ni vam treba iti v vse podrobnosti kriptovalute in njenega delovanja. Na kratko vam bomo povedali vse, kar morate vedeti, da vam bo dovolj. Če želite dodatno raziskati, potem seveda lahko, če pa jih boste uporabljali ali spletne stave, bo ta članek pokrival vse. 

Upoštevajte, da kripto obstaja digitalno ali, lahko bi rekli, virtualno. Vaše transakcije so zavarovane s kriptografijo in ne boste imeli nobenih težav, saj ni regulativnega organa. Toda kako potem deluje? No, razen regulatornega organa, kripto uporablja decentraliziran sistem za beleženje transakcij in izdajanje novih enot.

Digitalni plačilni sistem, znan kot kriptovaluta, se ne zanaša na banke za potrjevanje transakcij. Tehnologija enakovrednih omogoča pošiljanje in prejemanje denarja vsem in kjer koli. Plačila, izvedena s kriptovalutami, ne obstajajo kot dejanski fizični kovanci, ki bi jih bilo mogoče prenašati in menjati.

Namesto tega obstajajo samo kot digitalni vnosi v spletno bazo podatkov, ki podrobno opisuje posamezne transakcije. Javna knjiga beleži vse transakcije bitcoinov, ki vključujejo denarna nakazila. 

Prva kriptovaluta

Prva kriptovaluta je bil Bitcoin, in zagotovo ste že slišali za Bitcoin enkrat v življenju. Ustanovljena je bila leta 2009 in je do danes najbolj zaupanja vredna kriptovaluta in večina igralcev na srečo uporablja to valuto. Torej, če želite uporabljati kriptovaluto za spletne stave, potem je Bitcoin idealna izbira. Vse kriptovalute so zaupanja vredne, zato lahko uporabite katero koli.

Ali je Bitcoin zaupanja vredna kriptovaluta?

Vse transakcije, opravljene z bitcoinom, se zabeležijo v verigi blokov, saj je potrebna za njeno delovanje. Najboljše bitcoin igralnice bi morale svojim strankam zagotoviti na stotine ali celo tisoče različnih alternativnih iger. Tehnologija omogoča hiter pregled vseh stav po vsakem krogu.

Poleg tega ni vpletenih nobenih bank, zato razkrijete manj informacij in vam ni treba vnašati bančnih podatkov vsakič, ko želite izvesti depozit. Svoj prenosnik ali mobilno napravo lahko vedno uporabite za igranje v bitcoin igralnicah iz svojega območja udobja.

Edina stvar, ki je drugačna, je bančni postopek. Najboljša možnost plačila za nakupe iger na srečo je bitcoin. Vendar večina spletne igralnice ponujajo kriptovalute kot so Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Dogecoin in Tether. Torej, lahko izberete katero koli.

Lažje boste izbrali, koliko boste dvignili, če pozabite, koliko bitcoinov imate na računu. Noben igralec še ni poskusil tega (kolikor vemo). Zato je Bitcoin odlična in zanesljiva kriptovaluta. Ta denar ni samo zanesljiv, ampak tudi ščiti uporabnikovo identiteto.

Zakaj ljudje uporabljajo kriptovalute za spletne stave?

Obstaja več razlogov, zakaj ljudje raje uporabljajo kriptovalute za spletne stave, zato se pogovorimo o njih.

Vaša identiteta bo ostala anonimna

Poleg tega lahko igrate anonimno, zahvaljujoč tehnologiji veriženja blokov. Uporabniki se morda počutijo varne, saj vedo, da nihče ne more dostopati do njihovih osebnih podatkov, ker z bitcoin denarnico ni povezana nobena identiteta. Morda se osredotočijo samo na svoje igre, namesto da bi jih skrbeli drugi uporabniki, ki so priča njihovemu napredku.

Poleg tega sodelovanje v spletnih igrah na srečo ne bo škodilo bonitetni oceni igralca ali možnostim za pridobitev posojila. Na nobenem bančnem izpisku ne bodo omenjene kriptovalute. Ko prejmejo vlogo za posojilo, bodo banke občasno analizirale te izjave, da bi bolje razumele potrošniške navade. Če opazijo kakršno koli hazardersko vedenje, je veliko bolj verjetno, da bodo to posojilo zavrnili.

Ali so kriptovalute decentralizirane?

Kriptovalute so decentralizirane in to je eden glavnih razlogov, zakaj jih ljudje uporabljajo za spletne stave. Ker so kriptovalute decentralizirane, v vaše transakcije ne bo vpleten noben drug organ upravljanja. Vi in druga oseba bosta vključena samo v transakcije, ki jih opravi kateri koli drug. 

Torej ne boste imeli nobenega vmešavanja tretje osebe, kar pomeni, da bodo tudi transakcije hitrejše. Kriptovalute ne ponujajo hitrih transakcij le zato, ker so decentralizirane. Drugi razlog je, da transakcije s kriptovalutami potekajo na blockchainu, kar še poveča hitrost transakcij. Vsak blok lahko shrani skoraj 500 transakcij, obdelava pa traja približno 10 minut.

Ni pomislekov glede varnosti?

Številni spletni igralci na srečo so zaskrbljeni, da bi tatovi lahko pridobili njihove bančne podatke. Letos je Experian ugotovil, da so učinki pandemije na spletne igre na srečo povzročili porast spletnih goljufij.

Nekatere prednosti tehnologije veriženja blokov zagotovo poznajo vsi, ki so seznanjeni z delovanjem kriptovalut. Blockchain je informativna baza podatkov, ki beleži poreklo digitalnega predmeta na način, ki ga je zelo težko spremeniti.

Deluje kot dostopna zbirka podatkov o vseh vrednostnih transakcijah in digitalna knjiga vseh transakcij. S tem se poveča varnost uporabe te tehnologije. Transakcijam z bitcoini je enostavno slediti, saj ima vsaka edinstveno identifikacijsko kodo.

Vendar pa je nemogoče posegati v te transakcije, ker so vse digitalne valute šifrirane. Zaradi tega so transakcije, opravljene z uporabo tehnologije blockchain, varnejše od tistih, opravljenih z uporabo fiat valute. Prav tako zmanjša verjetnost, da bi internetni uporabniki opravljali nezakonite transakcije.

Poštene igre in povečanje bonusov

Druga dva glavna razloga, zakaj ljudje uporabljajo kriptovalute za spletne stave, so poštene igre in povečanje bonusov. Kripto igralnice zagotavljajo najbolj poštene igralniške igre, saj imajo minimalno prednost hiše. Večina spletnih igralnic, ki ponujajo kriptovalute, bi zagotovila tudi nizko prednost hiše, kar uporabniku olajša igranje. 

Tehnologija RNG (generator naključnih števil) se uporablja v celotni programski opremi, kar onemogoča človeško interakcijo. Izid vsake igre je mehansko in naključno določen, kar daje spletni igralnici in igralcu enake možnosti za uspeh. Torej lahko rečemo, da je igra, ki jo ponujajo, poštena.

Poleg tega lahko kriptovalute ponujajo več bonusov kot druge valute. Ker potekajo od konca do konca, je izvajanje transakcij cenejše. Kot je bilo že omenjeno, lahko transakcije z bitcoini pošiljate in prejemate brez potrebe po posrednikih. 

Če kot način plačila uporabljate kriptovalute, boste morda prejeli odlične ponudbe igralnice. To pomeni, da lahko izkoristite bonuse z uporabo kriptovalut. V bistvu boste igrali brezplačno, če boste modri glede uporabe bonusov.

Torej, to je to. Upajmo, da vam bo ta članek v pomoč pri razumevanju kriptovalut in zakaj jih ljudje uporabljajo za spletne stave.

Zaključek

Kriptovalute se uporabljajo v skoraj vseh panogah. Številni igralci uporabljajo to valuto za transakcije in enako velja za igralce. Kriptovaluta je najbolj zaupanja vredna valuta med hazarderji zaradi svoje varnosti, anonimnosti, poštenega izida igre in številnih drugih razlogov. 

Kriptovalute so na voljo v skoraj vseh spletnih igralnicah, saj je trenutno morda najbolj zaupanja vredna valuta. Najbolj zaupanja vredna in priljubljena kriptovaluta je Bitcoin, ki jo lahko uporabljate v spletni igralnici. Zdaj boste vedeli, kaj so kriptovalute in zakaj jih ljudje uporabljajo za spletne stave. Torej, nadaljujte in zdaj sami uporabite te valute.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Krmarjenje po labirintu: Zvezna trošarina na športne stave v ZDA
2024-05-31

Krmarjenje po labirintu: Zvezna trošarina na športne stave v ZDA

Novice