Pregled igralnice Play Million - Withdrawals

Play MillionResponsible Gambling
CASINORANK
8/10
BonusBonus dobrodošlice do 100 €
Klepet v živo 24/7
Preizkušeno pošteno s strani iTech Labs
Na voljo VIP salon
Z zaupanjem
Preverjeno
Varno
Klepet v živo 24/7
Preizkušeno pošteno s strani iTech Labs
Na voljo VIP salon
Play Million is not available in your country. Please try:
Withdrawals

Withdrawals

Umik na PlayMillion je hiter in enostaven. Ko zahtevate dvig sredstev, bodo ta čakala 24 ur. V tem času lahko po želji prekličete dvig, denar pa bo nakazan na vaš račun igralca. Najmanjši znesek dviga je 20 $.

Na PlayMillion so na voljo različni načini dviga, med katerimi lahko izbirate, in so naslednji:

Čakalna doba je odvisna od načina dviga, ki ste ga izbrali. E-denarnice ponujajo najhitrejši čas dviga, kjer lahko svoj denar takoj prenesete. Če želite svoj denar hitro, potem vam svetujemo, da uporabite Neteller, Skrill ali PayPal.

Ko zahtevate umik s kartico Visa, traja od 3 do 4 dni, da denar prispe na vaš račun. Za dvige z bančnim nakazilom lahko traja od 4 do 5 dni. Na žalost ne morete dvigniti denarja s kartico Mastercard.

Na splošno morate za dvige uporabiti enak način plačila kot tisti, ki ste ga uporabili za depozite. Če vaša prednostna metoda ni na voljo, lahko izberete drugo metodo.

Ko prvič zahtevate umik, morate v igralnici preveriti svojo identiteto. To je ključni varnostni ukrep, ki ga preprosto ne morete preskočiti. Zaradi tega lahko traja malo dlje, da opravite prvi dvig, vendar bo naslednji veliko hitrejši.

Bonus za dvig

Ko želite dvigniti denar, se morate odpraviti na blagajno. Kliknite Bonus pod območjem za člane in vse podrobnosti o bonusu boste našli pod Moji nezahtevani bonusi. Kliknite Zahtevaj in bonus bo samodejno dodan stanju na vašem računu.

Najmanjši znesek dviga za ta bonus je 50 $. Provizije niso vključene, vendar lahko traja nekaj dni, da bo obdelava umika. Vsaka zahteva za dvig se odda s strani blagajne v meniju vašega računa.

Preden bo vaša zahteva za umik lahko obdelana, bo igralnica potrebovala enega ali več vaših dokumentov. Svetujemo vam, da igralnici predložite pravilne dokumente, da se izognete morebitnim zamudam. To lahko dosežete v nekaj preprostih korakih.

Poslati morate dokazilo o identiteti in to lahko storite z enim od naslednjih dokumentov

  • potni list
  • Vozniško dovoljenje
  • Osebna izkaznica (izdana vlada)

Poslati boste morali dokazilo o naslovu. To so dokumenti, ki jih bo igralnica sprejela:

  • Račun za komunalne storitve (plin, voda, elektrika)
  • Bančni izpisek

Ko se odločite za nakazilo s kreditno kartico, boste morali na svoj račun poslati kopijo kartice, s katero ste nakazovali sredstva. Če boste še naprej uporabljali isto kartico, boste morali ta postopek opraviti samo enkrat. Poslati morate kopijo sprednje in zadnje strani kreditne kartice.

Kopija mora biti barvna, vidne pa morajo biti le zadnje 4 števke številke kartice. Za vaš mir vam svetujemo, da pokrijete 8 srednjih števk.

Vse dokumente je mogoče naložiti prek blagajne, igralnica pa bo dokumente preverila v manj kot 12 urah. Včasih lahko to traja dlje, vendar le, če je potrebno dodatno preverjanje. Običajno so potrebni dodatni nalaganje dokumentov, če ste uporabili novo kreditno kartico ali ste spremenili kateri koli od svojih osebnih podatkov.

valute

Ko se registrirate za račun pri PlayMillion, igralnica dodeli najbolj logično valuto glede na vašo lokacijo. Če nakažete v valuti, ki se razlikuje od tiste, ki vam jo bo dodelila igralnica, bo valuta vašega računa posodobljena na to. To so naslednje valute, ki so na voljo pri PlayMillion: GBP, EUR, CHF, USD, AUD, CAD, DKK, SEK, NOK, ZAR in RUB.