Kaj pomeni Return To Player (RTP)?

RTP

2020-12-13

Tema igralne igre nekatere igralce pritegne, druge pa lahko pritegnejo številni atributi. Za goreče igralce, RTP (return-to-player)je odločilni dejavnik, ali je vredno igrati igro ali ne.

Kaj pomeni Return To Player (RTP)?

Pridobivanje novih igralcev se zmanjša na to, da jim damo več tistega, kar želijo, kar je v večini primerov večji RTP igralcev na igro. Toda kakšne prednosti prinaša dolgoročno? Tukaj pojasnjujemo, zakaj je RTP tako zanimiva komponenta v kateri koli sodobni spletni igralnici, kaj je in kako se izračuna.

Kaj pomeni igralec RTP?

Player RTP/Return to Player je izračun odstotka vložkov, ki jih igra vrne igralcem. Return to Player je na splošno več kot najmanj milijon igranj in je splošno sprejeto, da je vodilo o tem, koliko bosta igralnica in igralec na koncu vzela.

Upoštevajte, da ta odstotek temelji na dejanskih stavah in dejanskih dobitkih. To ni hipotetična številka. Tabela ni prikazana z računalništvom s preglednicami, cikličnim tekom ali obsežnim modeliranjem iger. Player RTP temelji na resničnih ljudeh, ki stavijo na igre v okolju spletne igralnice.

Kako izračunati donos igralcu?

Blagovne znamke in spletna mesta spletnih iger običajno navajajo odstotek donosnosti igralca za vsako igro. Če je donos igre igralcu 92%, to preprosto pomeni, da lahko igralci pričakujejo, da bo igra vrnila 0,92 centa v 1,00 $ (ali kateri koli protivrednosti v valuti) v daljšem obdobju igranja.

Igre se običajno igrajo do navedenega odstotka donosnosti igralcev, ki je naveden v pravilih igre. Kljub izjavi ne zagotavlja, da bo vsaka igra ali serija iger vrnila navedeni odstotek. Igralci spletnih iger se morajo zavedati, da se zmage Return To Player dodeljujejo naključno, saj je Return To Players, ki ga oglašujejo spletna mesta za igre, morda manjša od oglaševanega Return To Player.

Poleg tega, več kot se igra igra, več podatkov RTP odraža o dejanski donosnosti igre in bolj "natančen" naj bi ta model postal. "Točno" še ne pomeni, da se obe strani približujeta druga drugi. To pomeni, da se razmerje obeh strani te enačbe vedno bolj približuje 1, ko število krogov postaja vse večje in večje. [100 % – (House Edge)]/RTP > 1.

Zakaj je igralec RTP ključnega pomena v spletnih igralnicah?

Visok RTP je pomemben, da privabite potencialne igralce k sebi spletna igralnica. Navsezadnje bi vsi igralci, ki želijo zmagati, raje imeli igro, ki plača 95 odstotkov, kot igro, ki plača 92 odstotkov. RTP ni posebej pomemben za priložnostne igralce, ki obožujejo igralne igre za kratko obdobje. Ti igralci bodo izbrali svoj najljubši igralni avtomat na podlagi estetike igre in ne najučinkovitejše igre za igranje. Medtem ko je za igralce, ki pogosto igrajo, RTP bistvena metrika pri ugotavljanju, katero igro igrati.

Razlika med RTP in variance

Pogosto je odstopanje v nasprotju z RTP. Preprosto povedano, odstopanje je razlog, zakaj bi dve igri imeli enak RTP z izplačili na različnih ravneh. Igralni avtomati z nižjo varianco bodo imeli nizka pogosta izplačila, medtem ko bodo igralni avtomati z večjim odklonom prek edinstvenih jackpotov ali bonusnih funkcij izplačali ogromne količine.

Vzemite ta primer z dvema igralnima avtomatoma, vsaka s 75-odstotnim RTP. Ena igra se lahko izplača pogosto, vendar v manjših zneskih, druga pa manj redno, vendar v večjih zneskih. Oba imata 95-odstotni RTP, saj je ocenjenih več kot 1 milijon vrtljajev. Prva igralna igra bi pogosteje izplačala 7500 $, vendar v manjših zneskih, na primer 75 $ več kot 100-krat, od 10 000 €. Medtem ko bi drugi lahko izplačal 7500 $ manj pogosto od 10 000 €, na primer 750 $, vendar le 10-krat v večjih količinah.

Zadnje novice

Ali lahko spletne igralnice suspendirajo igralce zaradi prevelikih zmag?
2023-10-01

Ali lahko spletne igralnice suspendirajo igralce zaradi prevelikih zmag?

Novice