Koronavirus požre letni dobiček Williama Hilla

Novice

2021-04-06

Eddy Cheung

Leto 2020 je bilo nedvomno najbolj zahtevno leto v nedavni preteklosti. Podjetja in posamezniki so utrpeli izgube v višini milijard dolarjev. Eden takšnih subjektov je britanski velikan spletnih in maloprodajnih iger na srečo William Hill. Po objavi številk v januarju in rezultati niso tako dobri. Zaslužek te igralnice in velikana športnih stav je padel za ogromnih 16%. Glavni razlog? Vsaj Covid-19!

Koronavirus požre letni dobiček Williama Hilla

Splošna izguba, vendar rast spletnih iger na srečo

Končno poročilo o zaslužku Williama Hilla za leto 2020 je prišlo z majhnimi presenečenji, saj je družba leta 2020 zaradi pandemije zaprla večino svojih stavnic. Glede na poročilo, objavljeno januarja, je podjetje v 52 tednih leta 2020 zaslužilo 1,324 milijarde funtov prihodkov. Zdaj je to 16-odstotni padec od 1,582 milijarde funtov, objavljenih konec decembra 2019.

Poleg tega je William Hill objavil, da mora živeti z izgubo v višini 29,5 milijona funtov. To je kljub 35-odstotnemu znižanju obratovalnih stroškov, ki je bilo predvsem posledica zaprtja trgovin. Družba je sporočila, da so se prihodki, zbrani iz maloprodaje, zmanjšali za najmanj 30 %, kar ni presenečenje

Ko gre za kategorijo spletnih iger na srečo, je operater z veseljem izjavil, da se je prihodek v letu 2020 povečal za 9 % (802,8 milijona funtov). To vključuje 503,2 milijona funtov iz domačih spletnih mest za športne stave in igre na srečo v drugi polovici leta. Družba je še dodala, da se je letni dobiček pred obdavčitvijo povečal za najmanj 35,6 %, kar je okoli 51 milijonov funtov.

High Street Blues

Ne pozabite, da William Hill trenutno upravlja z vsaj 119 stavnicami v Angliji. Po vsem svetu podjetje zaposluje več kot 12.000 ljudi, od tega 7.000 v Združenem kraljestvu. Toda avgusta lani je podjetje objavilo načrte za umik svoje prisotnosti v mestnih središčih in območjih High Street zaradi grožnje Covid-19.

Toda prelagati vso krivdo na noge Covid-19 bo laž. Še preden je pandemija zatresla trg, stavnice niso bile več privlačen podvig zaradi sprememb zakonodaje glede FOBT (stavnih terminalov s fiksnimi kvotami). FOBT so naprave, ki so zelo podobne igralnim avtomatom in igralcem omogočajo stave na dogodke in igre s fiksnimi kvotami.

Leta 2019 je bila najvišja stava, ki jo lahko igralec položi na FOBT, znižana na 2 £ vse tja s 100 £. Zaradi tega je večina britanskih stavnic zaprla trgovine. William Hill je na primer imel v prvi polovici leta 2019 2306 delujočih stavnic. Toda po zaprtju 119 trgovin in prodaji drugih podružnic na otoku Man in Severni Irski družbi BoyleSports, je podjetju zdaj ostalo le še 1414 delujočih stavnic.

Načrti za krepitev svojega položaja na morju

V drugih novicah je William Hill dejal, da je njegov cilj Customer, Team in Execution izplačal dividende v zahtevnem letu. V primerjavi z letom 2019, ko je 24 % njegovih bruto prihodkov prihajalo izven Združenega kraljestva, so bile stvari v letu 2020 drugačne, odstotek je poskočil na 36 %.

Podjetje že načrtuje ambiciozno širitev na druge jurisdikcije. Med sporočilom za javnost je Ulrik Bengtsson, glavni izvršni direktor William Hilla, napovedal uspešno partnerstvo z g. Greenom, ki kotira na Stockholmu spletna igralnica in operaterja športnih stavnic.

Poleg tega je družba objavila načrte za nadaljevanje širitve v ZDA, kjer se je njen čisti prihodek v letu 2020 povečal za 32 %, kar pomeni 167,3 milijona funtov. To je bilo po odprtju petih dodatnih jurisdikcij za igre na srečo v ZDA.

Bengtssonove pripombe

Rekel je: "Leto smo začeli dobro in leto zaključili še močneje, pri čemer je poudaril moč, ki jo je ustvarila naša strateška osredotočenost na stranko, ekipo in izvedbo. V izjemnem letu sem izjemno ponosen na to, kako se je skupina odzvala in odpornost, ki smo jo videli v našem nastopu."

Zadnje novice

Raziščite tropsko zatočišče v Habanero's Bikini Island Deluxe
2023-09-21

Raziščite tropsko zatočišče v Habanero's Bikini Island Deluxe

Novice