Zakaj bi morali spremembe zakona Združenega kraljestva o igrah na srečo iz leta 2005 počakati do leta 2022

Združeno kraljestvo

2021-03-29

Zakon o igrah na srečo iz leta 2005 je dejansko prva pomembna uredba v Združeno Kraljestvo igralniške scene od leta 1961. Ta zakon je odgovoren za urejanje vseh oblik stav, razen stav na razmik. Z zakonom je bila ustanovljena tudi Komisija za igre na srečo Združenega kraljestva, ki bo nadzorovala položaj stav.

Zakaj bi morali spremembe zakona Združenega kraljestva o igrah na srečo iz leta 2005 počakati do leta 2022

Toda od leta 2005 se je industrija močno spremenila, zlasti po vzponu spletne igralnice. Zaradi tega je moral UKGC razviti strožja pravila za ustvarjanje varnejše in odgovornejše igralniške scene.

Zelo dobrodošla olajšava za igralce in operaterje

Presenetljivo je, da morda kmalu ne bo sprememb zakona o igrah na srečo iz leta 2005 (vsaj do leta 2022. Po besedah direktorja oddelka za digitalno, kulturo, medije in šport, Bena Deana, so vsa stališča o spremembah Zakona o igrah na srečo iz leta 2005 dobrodošli, preden spremembe postanejo trajne.

V govoru med "dogodkom Westminster Policy forum" je Dean dejal, da mora tekoči pregled zakona o igrah na srečo predstavljati širšo sliko industrije.

Navedel je, da je glavni cilj pregleda širši pregled celotnega regulativnega sistema. To jim bo omogočilo, da dosežejo pravo ravnovesje med spoštovanjem svobode izbire potrošnikov in preprečevanjem škode posameznika.

Vendar je Ben Dean o določenih ukrepih ostal tiho, saj je navedel, da več okroglih miz na visoki ravni poteka za zaprtimi vrati. Seje vključujejo UKGC, predstavnike industrije in posameznike z izkušnjami iz prve roke s škodo pri stavah.

Zasedanja okrogle mize naj bi se zaključila pred koncem leta 2021, zbrani podatki pa bodo uporabljeni za objavo bele knjige. Dean je predlagal, da kakršna koli priporočila verjetno ne bodo uveljavljena pred letom 2022.

Javne napetosti in špekulacije

Pregled Zakona o igrah na srečo iz leta 2005 je že zelo vroča tema med APPG (vsestrankarsko parlamentarno skupino), ki jo sestavljata UKGC na eni strani in BGC (svet za stave in igre na srečo) na drugi strani. BGC je predstavniško telo stavne industrije. Po uvedbi nepriljubljenih zakonov, kot je prepoved kreditnih kartic, uvedba strogih omejitev vložkov in tako naprej, je prišlo do nemirov v industriji.

Kaj pričakovati v Zakonu o igrah na srečo 2021?

Seveda nihče ne more biti prepričan o novih spremembah in pravilih, ki bodo del novega zakona. Kljub temu je že nekaj napotkov zaradi nedavnega vedenja UKGC in drugih industrijskih skupin.

Spodaj je nekaj priljubljenih industrijskih predpisov, ki jih je v zadnjem času uvedel UKGC:

  • Prepoved kreditnih kartic – Po porastu goljufij s kreditnimi karticami v industriji se je UKGC odločil, da aprila 2021 uvede popolno prepoved stav na kreditne kartice. Do danes to ostaja ena najbolj nepriljubljenih potez telesa. Organ želi celo dodatno zaostriti pravilo s preprečevanjem uporabe 'kredita' prek telefonskih računov.

  • VIP sheme – Septembra 2020 je UKGC uvedel vrsto ukrepov za regulacijo zlorab pri igrah na srečo VIP. Po novih pravilih mora operater preveriti igralčev vir sredstev, preden mu ponudi VIP status. Prav tako mora operater najprej ugotoviti, ali ima igralec kakršno koli zgodovino dodatka, povezanega z igrami na srečo. Še več, operater mora zagotoviti temeljito preverjanje osebne izkaznice, da preveri posredovane informacije.

  • Trajna prepoved kakršnih koli zavajajočih funkcij igralnega avtomata – Po lani obsežnih posvetovanjih je UKGC napovedal uvedbo protokolov, ki prepovedujejo funkcije igralnih avtomatov, kot so hitrost vrtenja pod 2,5 sekunde in samodejno igranje. Telo trdi, da lahko funkcija samodejnega igranja povzroči, da igralci izgubijo občutek za čas, medtem ko hitri vrtljaji dajejo igralcem občutek nadzora nad svojo stopnjo zmag.

    Prihodnost je videti obetavna

    Čeprav se spremembe zakona o igrah na srečo v Združenem kraljestvu morda zdijo "zlobne", so vse usmerjene v to, da je industrija varnejša za obe vpleteni strani. Dean je dejal, da je cilj ustvariti prilagodljive predpise, primerne za prihodnost. Zdaj to ni več dlje od resnice!

Zadnje novice

Red Tiger dodaja Megaways Engine NetEntovim Blood Suckers
2023-03-28

Red Tiger dodaja Megaways Engine NetEntovim Blood Suckers

Novice