Igralni avtomati

October 31, 2020

Razvoj spletnih igralnih avtomatov

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Igralni avtomati so bili že več generacij izključno mehanski. Za začetek igro, bi morali zdrsniti navzdol vzvod, ki bi premikal kolute. Ko povlečete ročico, lahko raztegnete notranjo vzmet, ki bi preprečila počasno vrtenje navijal. Ta ročni pristop k igralnim avtomatom je igralcem dal občutek, da manipulirajo z igro in rezultati. 


To je bil eden od razlogov za uspeh teh naprav. Vzvod je prispeval k razvoju slengove terminologije "oboroženi razbojnik". Najbolj znane igralniške igre, ki so jih še izumili, so igralni avtomati. Izbirate lahko med na tisoče, ne glede na to, ali temelji na spletu ali tradicionalno. Kako pa se je reža razvila do tega, kar imamo danes? Inovacija, ozadje, ključni možgani za režo, tukaj boste izvedeli o njih

Zgodba o igralnih avtomatih

1891 - Izvor

Leta 1891 sta Sittman in Pitt izumila prvi igralni avtomat. Zgodovina igralnih avtomatov sega v konec devetnajstega stoletja. Sittman in Pitt iz New Yorka sta leta 1891 izumila prvi igralni avtomat. V več barih je bilo skupno pet bobnov in 50 igralnih kart, najden je bil igralni avtomat, igranje pa je stalo enega kovanca. Ta igralni avtomat ni imel neposrednega plačilnega sistema. Stvari, kot so brezplačne pijače in cigarete, so bile nedenarne nagrade, za katere ljudje igrajo.

Od 1887 do 1895.

Liberty Bell je bil prvi igralni avtomat Charlesa Augustusa Feya, ki je veljal tudi za izumitelja prvega igralnega avtomata, ki omogoča samodejno izplačilo. Datum, ko je bil zgrajen njegov prvi igralni avtomat, ni podroben, čeprav se domneva, da se je zgodil med letoma 1887 in 1895. Fey je razvil elektronski izplačilni stroj. 5 bobnov so zamenjali trije koluti. Igralne karte so bile zamenjane tudi s petimi simboli – srčki, diamanti, blazinicami, podkve in zvonom svobode. 3 ikone zvoncev so dobile največje izplačilo. Ta stroj je dobil veliko navdušenih ocen, zato so ga poimenovali Liberty Bell.

Od 1902 do 1908

Liberty Bell se je še vedno proizvajal, čeprav so bili igralni avtomati leta 1902 uradno prepovedani. Doba sadnih igralnih avtomatov se je začela, ko denarne nagrade niso bile več uporabne. V teh igralnih avtomatih so bili uporabljeni sadni simboli in nagrade v žvečilnih gumijih in sladkarijah ustreznega okusa. Herbert Mills je leta 1907 v Chicagu izdelal igralni avtomat z imenom operater Bell. Do leta 1908 je igralni avtomat upoštevalo več cigar, kegljišč, trgovin in dnevnih sob. Znak BAR, ki ga zdaj poznamo, je bil takrat uporabljen na igralnih avtomatih in temelji na logotipu podjetja Bell-Fruit.


Izum video slotov

Od 1976-1978

Leta 1976 je bil prvič ustvarjen pravi video igralni avtomat. Reže je izdelalo podjetje Fortune Coin s sedežem v Las Vegasu v Kaliforniji. Igra je bila opremljena s konfiguriranim 19-palčnim televizorjem Sony. Prva igra se je odvijala v hotelu Hilton v Las Vegasu. Sčasoma je video igralni avtomat pridobil dovoljenje pri Državni komisiji za igre na srečo v Nevadi, potem ko je varoval in izboljšal. Za kratek čas je Las Vegas strip postal zelo cenjen. IGT je leta 1978 kupil Fortune Coin.

Od leta 1996 do danes

Naslednji preboj v tradiciji igralnih avtomatov je leta 1996 uvedel WMS Industries Inc. z uvedbo 'Reel 'Em'. To je sčasoma postala prva video reža, ki je imela drugi zaslon za prikaz bonus kroga. Ko je bil bonus krog aktiviran, se je prikazal popolnoma drugačen zaslon, s katerega se je igrala bonus igra. V tem bonusnem krogu je bilo mogoče osvojiti dodaten zaslužek. V tem obdobju so igralni avtomati postajali vse bolj znani v igralnicah. Dejansko so predstavljali približno 70 % prihodkov igralnic in prevzeli več kot 70 % razpoložljivega prostora.

Spletni igralni avtomati in njihov izvor

Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja je pojav interneta pripeljal do nastanka prvega spletne igralnice. Že na začetku so bile na voljo le standardne igralniške igre, kot sta ruleta in blackjack, vendar so igralne igre po njihovi uvedbi postale nova nevesta. Sloti so hitro postali bolj znani kot običajne igralniške igre, kot so kopenske igralnice, ki so hitro ustvarile velik del zbirke iger iz spletnih igralnic.

Iz leta v leto se je povečalo število razvijalcev iger in njihovega portfelja iger. Medtem ko je razvijalcev kopenskih igralnih avtomatov razmeroma malo, je spletnih igralnih avtomatov razvijalcev več kot 100. Medtem ko več malih podjetij ponuja minimalno paleto iger, obstaja toliko velikanov, ki ponujajo ogromno možnosti v industriji.

Razmislite o podjetju Microgaming, na primer, da so eden največjih ponudnikov programske opreme za internetne igre in imajo v svojem katalogu več kot 500 različnih iger. Na splošno naj bi bilo skupno število spletnih igralnih avtomatov v vseh organizacijah več kot 2000. Zdaj je na voljo več tisoč igralnih avtomatov.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Yaspa zagotavlja nepovratna sredstva vlade Združenega kraljestva za platformo AI za varnejše igre na srečo
2024-04-06

Yaspa zagotavlja nepovratna sredstva vlade Združenega kraljestva za platformo AI za varnejše igre na srečo

Novice