Logika vs. Intuicija - zmaga v spletnem pokru

Poker

2021-10-01

Benard Maumo

Spletni poker je ena tistih igralniških iger, kjer spretnost zmaga nad srečo. Pri pokru je pomembno obvladovanje osnovnih strategij, kot so obramba velikega blinda, fold ali limp.

Logika vs. Intuicija - zmaga v spletnem pokru

Vendar vam bodo izkušeni igralci povedali, da poker vključuje več kot običajno logiko. Če želite uspeti, se morate zanašati tudi na svojo intuicijo ali občutek. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o zanašanju na intuicijo ali čut med igranjem pokra na najboljših spletnih mestih za poker.

Kako poker intuicija in matematika vplivata na igro

Če se igralec med blefiranjem popraska po glavi, naslednjič, ko ponovi dejanje, pomeni, da spet blefira. To je odličen primer uporabe poker intuicije za razmišljanje in sprejemanje odločitev na mizi.

Večini igralcev pokra, ki se zanašajo na svojo intuicijo, ni mar za matematične težave v igri. Namesto tega sprejemajo odločitve na podlagi tega, kar jim pove njihov nagon. Kot taki lahko ti igralci hitro preučijo dejanja svojih nasprotnikov in poznajo naslednje poteze, ne da bi preveč analizirali stvari.

Po drugi strani pa igralci, ki se zanašajo na logiko ali matematiko, medtem ko so za mizo za poker, v celoti zavračajo idejo o "intuiciji". Namesto tega ti igralci verjamejo, da so za zmago v pokru potrebni zapleteni matematični izračuni, da bi vedeli svoje naslednje poteze.

Zakaj se starejši igralci pokra zanašajo na intuicijo

Če obiščete katero koli igralnico, boste večinoma našli intuitivne igralce pokra, ki imajo nekaj skupnega; starost. Zanimivo je, da ti igralci še nikoli niso igrali pokra kateri koli spletni igralnici. Toda v svojo obrambo je večina uživala v svoji »zlati« dobi igranja na srečo v kopenskih igralnicah.

Starejši igralci v igralnicah verjamejo, da je intuicija pri igranju pokra lahko zelo nagrajena. Ko so začeli z igro, ni bilo blogov ali kanalov v YouTubu, ki bi jih usmerjali k logiki in matematiki. Zamisel o zmagi na spletu in spremljanju rezultatov je bila takrat nepredstavljiva.

Skratka, sodobni igralci spletnega pokra imajo srečo, ker se jim ni treba več zanašati na intuicijo. Internet je bogat z vsemi potrebnimi viri, da ga lahko uporabite v kompleksni igri s kartami. Med igranjem z logiko boste celo hitreje pridobivali izkušnje. Navsezadnje vam večina spletnih različic omogoča igranje na več mizah hkrati.

Združevanje matematike in občutka črevesja za mizo

Logično gledano, ne morete zmagati na nobenem stavnem področju brez dobrega poznavanja analitičnih veščin. Toda to ne pomeni, da so sentimentalni igralci precenjeni. Nasprotno, verjetno boste izgubili roko, če boste igrali proti tem igralcem kot z logičnimi igralci.

Recimo, da se pridružite tekmovanju Triton Poker z največ 20 tekači, večina s solidnim rodovnikom. V tem primeru je vstop v mešanico in izbira zmagovalca lahko izziv za začetnika. Zato je najboljši način filtriranje po imenih, da izberete najboljša. Nato lahko začnete analizirati statistiko, kot je nedavni obrazec, da izberete najmočnejšega tekača.

Podobno lahko igralec spletnega pokra uporabi stereotipne ideje za filtriranje igralcev. Na primer, lahko domnevate, da igralčev avatar kaže na njihovo agresivnost. Nato uporabite te informacije, da jih preizkusite in ugotovite svoje naslednje poteze, če igralec ni tako agresiven. Na splošno lahko združevanje logike in intuicije v pokru odpre svet, poln možnosti.

Logika ali intuicija: kaj je najboljše?

Občasno boste naleteli na sentimentalne igralce pokra, ki zavračajo logične igralce. Nekateri se bodo celo jezili na igralce, ki za mizo uporabljajo matematiko in logiko. Te težke ljudi boste pogosto našli na družbenih omrežjih.

Ampak tukaj je resnica; bolje je biti prepričan, kaj počneš za mizo za poker, kot pa živeti v svetu domišljije. Zanimalo vas bo, da matematično usmerjeni igralci pokra uspejo bolj kot intuitivni igralci. Torej razmišljajte logično, da boste dolgoročno uživali v več zmagah v spletnem pokru.

Zadnje novice

Madžarski državni monopol za spletne športne stave bo konec leta 2023
2022-09-14

Madžarski državni monopol za spletne športne stave bo konec leta 2023

Novice