Kako igrati video poker na spletu

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Ena od glavnih vrlin video pokra je njegova dinamičnost. Čeprav ima igra preprosta pravila in se hitro premika, od igralca zahteva tudi več kot le pritiskanje gumbov in čakanje na rezultat.

Kaj mislimo s tem? No, samo pravimo, da boste morali uporabiti svoje možgane, če želite resnično uživati v tem, kar ponuja video poker. Vključuje razumevanje, kakšne so najboljše kvote, ki jih imate po ogledu prvih kart, in nato odločitev, katere boste obdržali.

Resnica je, da je video poker lahko zabaven in zahteven hkrati. Zato vam ponujamo kratek vodnik, s katerim lahko v celoti uživate v vsakem krogu te igre: z zabavo in, kdo ve, nekaj lepega dobička v žepu.

Kako igrati video poker na spletu

Pravila video pokra: Kako igrati igro

Splošna pravila video pokra se je zelo enostavno naučiti. Način delovanja igre se lahko nekoliko razlikuje glede na različica video pokra ti izbiraš. Vendar glavni vidiki ostajajo enaki. Tako ne boste imeli toliko težav pri prilagajanju iz ene različice v drugo.

Za razliko od druge igre pokra, to je samotna igra. Samo vi boste prejeli kartice. Namesto da svojo kombinacijo primerjate z drugimi igralci ali delivcem v igralnici, je tukaj cilj sestaviti kombinacijo, ki se izplača glede na tabelo izplačil v igri.

Takole deluje:

 1. Najprej morate izbrati vrednost svoje stave.
 2. Nato kliknite DEAL, da razkrijete pet začetnih kart.
 3. Analizirajte karte, izberite tiste, ki jih želite obdržati, in kliknite ZADRŽI.
 4. Nato kliknite IZREŠI, da prejmete nove karte namesto tistih, ki ste jih zavrgli.
 5. Če dobite veljavno kombinacijo, boste samodejno prejeli nagrado glede na izplačilno tabelo.

Nekateri koraki se lahko razlikujejo glede na različico, ki jo igrate. V nekaterih igrah lahko aktivirate funkcijo samodejnega zadrževanja, da na primer samodejno izberete, katere karte želite obdržati v roki.

V vsakem primeru ne pozabite, da se karte delijo naključno, podobno kot na spletnih igralnih avtomatih. Lahko poskusite posvojiti strategije za zmago pri video pokru, vendar ne morete predvideti, katere karte vam bo igra izžrebala.

Kombinacije v video pokru

Tisti, ki ste igrali druge različice pokra, boste hitro prepoznali možne kombinacije kart v video pokru. Navsezadnje vključujejo najbolj priljubljene — in zaželene — možnosti, kot so Royal Flush, Full House ali Two Pairs.

Odvisno od različice, ki jo igrate, bodo nekatere kombinacije možne, druge pa ne. Zato je pomembno, da pred začetkom preverite izplačilno tabelo, prikazano na zaslonu.

The izplačila za vsako kombinacijo se izračunajo glede na možnosti za njihovo pridobitev. Z drugimi besedami, težje kot je dobiti zmagovalno kombinacijo, višjo nagrado boste prejeli. Izplačilna tabela se lahko nekoliko razlikuje v vsaki igri, vendar na splošno sledi podobni strukturi.

Spodaj navajamo najpogostejše razvrstitve kombinacij in izplačila v glavnih različicah video pokra.

Jacks or Better

V tej različici video pokra je glavna značilnost možnost zmage s preprostim parom fantov, dam, kraljev ali asov. Običajno, ko dobite kombinacijo Jacks or Better, je izplačilo enako znesku stave, ki ste jo položili.

 • Royal Flush: 1 do 250
 • Straight Flush: 1 do 50
 • Štiri vrste: od 1 do 25
 • Polna hiša: 1 do 9
 • Izpiranje: 1 do 6
 • Ravno: 1 do 4
 • Tri vrste: 1 proti 3
 • Dva para: 1 proti 2
 • Jacks or Better: 1 proti 1

Deuces Wild

V tej drugi različici video pokra je glavna značilnost prisotnost nadomestnih kart. Vse karte z vrednostjo 2 (dvojke) lahko nadomestite z drugimi kartami.

Seveda to spremeni celotno strukturo izplačil. Hkrati pa zahteva nekaj več pozornosti pri izbiri kart, ki jih obdržati v roki ali zavreči.

 • Natural Royal Flush: 1 do 800
 • Štiri dvojke: 1 do 200
 • Wild Royal Flush: 1 do 25
 • Pet enakih: 1 do 15
 • Straight flush: 1 do 10
 • Štiri vrste: 1 do 4
 • Polna hiša: 1 do 4
 • Izpiranje: 1 do 3
 • Ravno: 1 proti 2
 • Tri vrste: 1 proti 1
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Kako igrati video poker?

Najprej morate izbrati zanesljivo in kakovostno igralnico, ki ponuja igro. Nato nakažite na svoj račun in izberite eno od različic igre, na primer Jacks or Better ali Deuces Wild. Nato zaženite igro, izberite znesek stave in kliknite DELI. Oglejte si prejete karte in izberite tiste, ki jih želite zadržati ali zavreči. Na koncu počakajte, da vidite, ali je z novimi kartami sestavljena zmagovalna kombinacija.

Kakšne so kombinacije za zmago pri Video Pokru?

Zmagovalne kombinacije v igri video pokra se razlikujejo glede na različico, ki jo igrate. Pogoste možnosti vključujejo Royal Flush, Full House, Four of a Kind in Two Pairs. V različici igre Jacks or Better lahko zmagate s preprostim parom fantov, dam, kraljev ali asov. V različici Deuces Wild lahko sestavite zmagovalne kombinacije z uporabo 2 kot nadomestnih kart.

Kakšna so pravila in predpisi pri video pokru?

Igra video pokra se običajno igra s kompletom 52 kart. Na začetku morate izbrati znesek stave, potencialni dobitek pa se bo razlikoval glede na stavo, ki ste jo sklenili. Ko prejmete prvih pet kart, morate izbrati, katere karte boste obdržali, da sestavite zmagovalno kombinacijo. Ko prejmete nove karte namesto zavrženih, lahko dobite zmagovalno kombinacijo in prejmete izplačilo glede na kombinacijo, ki jo dobite.

Brezplačni spletni poker v primerjavi s pravim denarjem: prednosti in slabosti

Brezplačni spletni poker v primerjavi s pravim denarjem: prednosti in slabosti

Video poker je priljubljena igralniška igra, v kateri že leta uživajo milijoni igralcev. S pojavom spletnih igralnic je postalo še bolj dostopno igralcem povsod.

Kako zmagati pri spletnem video pokru: nasveti in strategije za uspeh

Kako zmagati pri spletnem video pokru: nasveti in strategije za uspeh

Video poker je klasična igralniška zvrst, ki postaja vse bolj priljubljena tudi na spletu. Delno se zgodi, ker je to igra, ki ne temelji samo na sreči, ampak tudi na spretnostih. Z drugimi besedami, s pametnimi odločitvami lahko povečate svoje možnosti za zmago.

Najbolj priljubljene različice spletnega video pokra

Najbolj priljubljene različice spletnega video pokra

Video poker je priljubljena igralniška igra, ki združuje elemente pokra in igralnih avtomatov. Igralcem ponuja možnost, da povečajo svoje možnosti za zmago z analizo kart po začetnem žrebanju. In zaradi tega so stvari še bolj razburljive.

Spletna izplačila in kvote za video poker

Spletna izplačila in kvote za video poker

Spletni video poker je priljubljena igralniška igra, ki združuje elemente pokra in igralnih avtomatov. Ena njegovih glavnih značilnosti je, da lahko igralci sprejemajo strateške odločitve na podlagi prvih razdeljenih kart. Ne gre torej le za srečo – svoje možnosti za dobitek lahko povečate s pametnejšimi potezami.

Spletni video poker v primerjavi z igralnico: prednosti in slabosti

Spletni video poker v primerjavi z igralnico: prednosti in slabosti

Video poker se je, tako kot druge igralniške igre, rodil precej pred spletno različico. Bil je že zelo priljubljen v fizičnih igralnicah po vsem svetu, preden je internet pridobil moč. Postala pa je tudi velika uspešnica na najboljših spletnih mestih za igralniške igre.