Izplačila na ruleti: Kako izračunati zmago

Novice

2022-07-27

Eddy Cheung

Ruleta je preprosta spletna igralniška igra, pri kateri igralci stavijo na določeno številko, na kateri bo pristala žogica. Toda učenje izračuna izplačil na ruleti ni možnost. To je zato, ker so kolesa rulete lahko v različnih oblikah, kar je za začetnike nekoliko težavno. 

Izplačila na ruleti: Kako izračunati zmago

Ta objava torej razpravlja o vsem, kar morate vedeti o izplačilih na ruleti in o tem, kako začeti igrati to namizno igro. Naučili se boste tudi, kako ločiti različna kolesa rulete. 

Kaj je kolo in miza rulete?

Ruleta je igralniška igra, ki vključuje vrtenje kolesa s 37 ali 38 oštevilčenimi in barvnimi žepi. Standardno kolo rulete ima od 0 do 36 rdečih, črnih ali zelenih odsekov. Ne pozabite, da je ničla (0) ali dvojna ničla (00) edina številka v zelenem žepu (-ih). Poleg tega se barve izmenjujejo na kolesu rulete.

V večini spletne igralnice, se igra začne tako, da igralci stavijo na številko, barvo ali kombinacijo, na kateri bo padla žogica. Nato bo delilec vrgel žogo in zavrtel kolo. Če natančno napoveste izid, prejmete izplačilo v skladu s tabelo izplačil. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o tem.

Ameriška ruleta proti evropski ruleti

Preden se poglobimo v izplačila in kvote, kakšna je razlika med ameriško in evropsko ruleto? Ti dve kolesi rulete sta si zelo podobni, a nasprotni igri. Torej ne boste imeli težav pri igranju na dveh kolesih, če imate nekaj znanja o ruleti.

Glede na to je glavna razlika med temi kolesi rulete v postavitvi. Za začetek z evropskim kolesom ima ta igra 37 žepov, vključno z 1 do 36 rdečimi ali črnimi številkami in enim zelenim žepom z ničlo. 

Po drugi strani pa ima ameriško kolo skupno 38 žepov. To vključuje od 1 do 36 rdečih in črnih številk ter dva zelena žepa. Zeleni žepi imajo enojne ničle (0) in dvojne ničle (00).

Razumevanje roba hiše rulete

Prednost hiše, imenovana tudi prednost hiše ali prednost hiše, je glavni vir dohodka igralnice. To je matematična prednost, ki jo ima igralnica pred igralci pri določeni igri, vključno z ruleto. Torej, nižji kot je rob hiše, več možnosti imate za zmago.

Spodaj je najpreprostejša formula za izračun hišnega roba:

Prednost hiše = (kvote proti uspehu – kvote hiše) x verjetnost zmage x 100

V tej formuli so kvote proti uspehu načini za poraz, deljeni z načini za zmago. Verjetnost zmage je način zmage, razdeljen na načine zmage in načine izgube. Še vedno ne razumeš?

Primer uporabe evropske različice

Kljub temu, da evropsko kolo igralcem ponuja 37 možnih zmagovalnih številk, ostaja izplačilo posamezne številke 35:1. To pomeni, da ima stava na eno enoto v spletnih igralnicah izplačilo 35 enot plus začetna enota. 

Če torej stavite naravnost, je vaša možnost zmage 1 od 36 možnih izgubljenih številk. Tako igralnica pride do izplačila 35:1. 

To pomeni, da so kvote proti uspehu 36/1, medtem ko so kvote hiše 35/1. Poleg tega je skupna verjetnost uspeha 1/37. 

Z uporabo zgoraj obravnavane formule je hišni rob za evropsko kolo:

Rob hiše = (36/1 – 35/1) x 1/37 x 100 = 2,70 %

Zanimivo je, da večina igralnic ponuja izplačilo 35:1 na obeh kolesih. Torej, če uporabite to formulo za izračun hišnega roba za ameriško kolo, boste prišli do:

Rob hiše = (37/1 – 35/1) x 1/38 x 100 = 5,26 %

Vrste stav in izplačila na ruleti

Stave na ruleti so na voljo v dveh kategorijah – notranje in zunanje stave. Spodaj je popolna razčlenitev:

Zunanje stave

Pri zunanjih stavah igralci ne stavijo na določene številke rulete. Namesto tega se odločite za kombinacije barv in številk. Iz tega razloga so to najlažje stave na ruleti, saj večina daje igralcem izplačilo 1:1 in skoraj 50-odstotno možnost zmage.

Glavne zunanje stave vključujejo:

  • Rdeča/črna: Pri tej stavi igralci napovedujejo, da bo žogica pristala v rdečem ali črnem žepu. Če se, je izplačilo 1:1.
  • Sodo/liho: Bo žogica padla na liho ali sodo številko? To pravilno predvidejte in uživajte v izplačilu 1:1.
  • Visoka nizka: Lahko stavite na to, da bo žogica pristala na kateri koli številki med 19-36 (visoka) ali 1:18 (nizka). Izplačilo je 1:1.
  • Na desetine: Dobite lahko izplačilo 2:1, če žogica pristane pri 1-12 (prvi ducat), 13-24 (drugi ducat) ali 24-36 (tretji ducat). 
  • Stolpec: Večina ruletnih miz ima 12 številk v določenem stolpcu. Če se kroglica ustavi pri številki v izbranem stolpcu, je izplačilo 2:1. 

Notranje stave

Z notranjimi stavami predvidevate, da bo žogica pristala na določeni števki ali nizu številk. Vendar je vaša možnost za zmago pri teh stavah manjša kot pri zunanjih stavah. Toda izplačilo je lahko dobro.

Tukaj so glavne vrste notranjih stav:

  • Naravnost: Stave na žogico, ki pristane na določeni številki na kolesu, imajo izplačilo 35:1. Ta stava se imenuje tudi stava na eno številko.
  • ulica: Lahko stavite na vrsto treh številk, kot so 11, 12 in 13, in prejmete izplačilo 11:1. 
  • Razdeli: Razdeljene stave vključujejo stave na dve sosednji števki na mizi. če imate srečo, izplačilo je 17:1.
  • Dvojna ulica: Ta stava se včasih imenuje stava na linijo. Tukaj napoveste številko v dveh sosednjih vrsticah s šestimi mesti. Izplačilo pri tej stavi je 5:1.
  • Kotiček: Ta stava je nekoliko podobna uličnim stavam. Vendar pa igralci stavijo na štiri števke namesto na tri. Igralci položijo svojo stavo v kot, ki združuje štiri številke. In izplačilo je 8:1.

Zaključek

Poglejte, izračun izplačil na ruleti je lahko zelo zapleten, a hkrati enostaven. Vse je odvisno od vaše izkušnje na volanu. Ne pozabite, da je evropska različica igralcem najbolj prijazna različica, saj ponuja manjše število žepov. In zabavajte se!

Zadnje novice

Strategija za ruleto: Katera je najboljša strategija za ruleto?
2022-07-30

Strategija za ruleto: Katera je najboljša strategija za ruleto?

Novice