Novice

September 1, 2022

Kako igrati ruleto – popoln vodnik

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Izbirate lahko med številnimi igralniškimi igrami in igrate v najboljših spletnih igralnicah. Večina začetnikov išče nekaj preprostega, zabavnega in koristnega. To je tisto, kar pritegne nove igralce in jih prisili, da se vračajo. 

Kako igrati ruleto – popoln vodnik

Kot primer vzemite ruleto. Ruleta je klasična namizna igra, kjer igralci napovejo število, barvo, vrstico ali kombinacijo, v katero pade žogica. Kratka razlaga, vendar ni tako enostavna, kot se sliši. 

Igralci se morajo naučiti pametno staviti, da imajo vse možnosti za zmago. Za to je odlično izhodišče razumevanje igre. Danes se boste naučili igrati ruleto, o kolesu rulete, izbiri prave stave in razpoložljivih strategijah za pogostejše zmage. Raziščimo pravila rulete!

Vodič za igranje rulete

  1. Pravila mize za ruleto
  2. Spoznajte kolo rulete
  3. Izberite prave stave
  4. Učinkovite strategije za ruleto
  5. Srečne številke v ruleti
  6. Ruleta za zabavo
  7. Najboljši ponudniki programske opreme za ruleto
  8. Povzetek

Pravila mize za ruleto

Vse igre rulete imajo minimalni in največji znesek, ki ga lahko stavite na krog. Na primer, izplačilna tabela rulete lahko določi 10 $ kot minimum za zunanje stave in največ 1000 $. Dejstvo je, da se plačilne tabele razlikujejo glede na razvijalca programske opreme in spletno igralnico. S temi številkami določite svoj stil igranja. 

Kot visoki roller, morda boste želeli izbrati mizo, ki vam omogoča več tveganja. Proračunski igralci lahko izberejo mize za ruleto z minimalno stavo 5 $ ali celo 1 $. Igrate lahko celo penny ruleto, na primer Auto Roulette podjetja Evolution in Pearl Roulette podjetja Playtech. Nekateri razvijalci vključujejo tudi plakat, ki prikazuje najbolj vroče in najhladnejše številke. 

Nadaljujmo s prvim seznamom

Kako deluje kolo rulete

Preden zaženete to kolo rulete, morate vedeti, kako se igra odvija. To je zato, ker ima hiša matematično prednost pri vseh stavah na ruleti, tako kot pri kateri koli drugi spletni igralniški igri. Običajno dobijo igralci izplačilo 35:1 na ameriških in evropskih kolesih. Torej, kakšna je razlika?

Evropske mize so imele do 37 oštevilčenih in barvnih rež, vključno z enim žepom z ničlo (0). To pomeni, da je vaša verjetnost zmage 1 proti 37, kar daje prednost hiši 2,70 %. Po drugi strani pa ima ameriško kolo 38 rež, vključno z dodatnim žepom z dvojno ničlo (00). Zdaj je prednost hiše nekoliko višja na 5,26%. In veste, da višja prednost hiše ni primerna za upravljanje bankrolla, kajne?

Zdaj z nekaj razumevanja mize in kolesa rulete nadaljujmo s tem, kako izbrati prave stave pri igranju rulete.

Izberite prave stave

Zdaj, ko veste, na katerem kolesu igrati, je čas, da skrbno izberete stave na ruleti. Ruleta ima osupljivo veliko stavnih možnosti. Ne glede na to, ali igrate za ameriško ali evropsko mizo, vedno stavite zunanje stave namesto notranjih. 

Toda zakaj zunanje stave? Te stave dajejo igralcem skoraj 50-odstotno možnost pravilne napovedi. Na primer, kvote/sodo, rdeče/črno in visoke/nizke stave imajo 48,65 % zmagovite kvote na evropskem kolesu in 47,37 % na ameriški igri. Upoštevajte pa, da je izplačilo nizko in znaša 1:1.

Če pa ste ambiciozni, izberite notranje stave, ki vključujejo napovedovanje določenih številk ali nizov številk. Najpogostejša vrsta je stava na eno številko ali stava na eno številko, kjer preprosto napoveste, da bo žogica pristala na določeni številki. Čeprav je zmagovita kvota za to stavo 2,7 %, je izplačilo višje in znaša 35:1. Toda za to stavo boste potrebovali nekaj resne sreče. 

Preidimo na naslednje vprašanje.

Ali obstaja učinkovita strategija za ruleto?

Nekateri igralci prisegajo na priljubljene stavne sisteme rulete, da zmanjšajo prednost hiše. Verjetno ste že brali knjige ali članke, ki priporočajo strategije, kot so Martingale, D'Alembert, James Bond in Fibonacci. Dober primer je strategijo Martingale, ki vključuje podvojitev vaše začetne stave po izgubi. Ta strategija rulete se nadaljuje, dokler ne dosežete zmage. 

Vedeti morate tudi, da ni dokazov, da te strategije delujejo, ker je ruleta v veliki meri igra, ki temelji na sreči. Zato lahko porazi ali zmage trajajo tudi 5, 10 ali 20 krogov. Poleg tega potrebujete velik bankroll za te stavni sistemi za ruleto delati. In tudi pri tem ima igralnica vedno prednost pred vami. Zato se ne zanašajte samo na nobeno strategijo. 

Morda se skupaj z vašo srečno številko zgodi kaj posebnega. Kdo ve 🤷🏼‍♂️

Ali obstajajo srečne številke?

To je verjetno najpogostejše vprašanje, ki si ga zastavijo igralci rulete. Odgovor je preprost; vraževerja ne delujejo pri ruleti ali igrah na srečo. To je zato, ker ima vsaka številka, na katero stavite, enako matematično možnost, da se pojavi na kolesu. Samo po naključju se nekatere številke pojavljajo ob zmagah igralcev.

Toda resnica je taka nekatere številke so se izkazale za uspešnejše od drugih. Številka 17 je morda najbolj priljubljena številka rulete med igralci. razlog? Ta številka je na sredini plošče, zato je zelo verjetno, da se bo pojavila. Legendarna ekipa MIT jo je celo opisala kot 'najbolj naključno številko rulete.' 

Igralci rulete obožujejo tudi številke 7, 3 in 13, ki jih imajo igralci za najbolj nesrečno številko. Toda na splošno v ruleti ni boljše številke. 

Če ste prišli tako daleč, ne dvomim, da ste pripravljeni zmagati. Ker tukaj prihaja najpomembnejši del …

Igrajte ruleto za zabavo

Kot že omenjeno, je ruleta izključno igra, ki temelji na sreči. Zato nobena strategija ne more spremeniti možnosti v vašo korist. Razmislite o tem; najvišja možnost zmage stava na ruleti znaša 48,65 % zunanjih stav. Zdaj, kaj to pomeni? To pomeni, da so vaše možnosti, da izgubite stavo, višje pri 51,35%. 

S temi številkami v mislih igrajte ruleto samo za zabavo. Vedno se izogibajte igranju spletnih igralniških iger z denarjem, ki ga ne morete izgubiti. To je lahko denar za vaše zdravstveno zavarovanje, najemnino za hišo ali poslovno posojilo. 

Poleg tega ne stavite več kot 5 % celotnega denarja na eno stavo. In še ena stvar je, da nastavite mejo stop-loss ali odidete, potem ko dodate določen znesek k svojemu začetnemu bankrollu. Verjeli ali ne, to je edina delujoča strategija rulete.

Vesel sem, da si prišel tako daleč. Še ena stvar, preden zaključimo današnji vodnik.

Programska oprema za ruleto

Večina igralcev spletne rulete spregleda to pomembno funkcijo. Igranje pri napačni igralnici in razvijalcu programske opreme samo podaljšuje vaš niz porazov. Javna skrivnost je, da lahko nekatera spletna mesta z igrami na srečo sodelujejo z lažnimi razvijalci iger, da izkrivijo rezultate iger. Zato zaradi lastne varnosti igrajte ruleto samo v licencirani in regulirani spletni igralnici. Igralnice morajo pokazati dokazilo o testiranju iger neodvisnih organov, kot so:

  • Gaming Associates, 
  • eCOGRA in 
  • iTech Labs.

V povzetku

Upamo, da znate igrati ruleto! Prepričaj se da igrajte igre rulete z zanesljivimi razvijalci iger. Obstaja več najboljša podjetja na področju iGaminga, kot so Evolution Games, Ezugi, Playtech, Betsoft in Authentic Gaming. Zakaj? Imajo ugled, ki ga je vredno varovati. Tovrstni ponudniki programske opreme sprejmejo potrebne ukrepe, da ostanejo skladni s predpisi na vseh trgih. 

Nazadnje, ne pozabite igrati iger rulete z daljšim trajanjem med krogi stav (vsaj 20 sekund), da zaščitite svoj bankroll. Hitrost v ruleti ubija!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice