Kaj so stave Baccarat in stranske stave

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Igra Baccarat je zelo preprosta, saj ponuja tri možne možnosti stav. Te tri stave veljajo za glavne stave v bakari in se jih igralci običajno držijo.

Poleg glavnih stav imajo igralci možnost skleniti tudi nekatere stranske stave na bakarat, ki ponujajo dodatno stopnjo razburjenja za stavnice. Stranske stave imajo ob istem času ogromno izplačilo, vendar je tudi prednost hiše ogromna, saj je malo verjetno, da se bodo zgodile.

Razumevanje tako glavnih stav Baccarat kot stranskih stav je bistvenega pomena za vsakega igralca, ki želi uživati v igri in biti v njej tudi uspešen.

Kaj so stave Baccarat in stranske stave

Vrste stav Baccarat

Kot že omenjeno, obstajajo tri glavne vrste stav v igra baccarat; stava na igralčevo kombinacijo na zmago, stava na bankirjevo roko na zmago ali na izenačenje.

Vsaka od treh glavnih stav zagotavlja različne izplačila in prednost hiše. Verjetnost, da se zgodi vsaka stava, je drugačna, zato bi morali biti stavniki o tem dobro obveščeni.

Stave na igralca

Če je igralec stavil na igralca, to v bistvu pomeni, da je stavil, da bo njegova kombinacija boljša od bankirjeve. Torej, če je vrednost igralčeve kombinacije bližje 9, bo igralčeva kombinacija zmagala.

Stava igralca je druga najboljša izbira za baccarat, saj je nasprotna stavi bankirja, ki je najprimernejša.

Stave na Bankirja

Stave na bankirja so vedno najboljša možnost, saj je prednost hiše le 1,06 % ne glede na število odigranih kompletov. Bankirska stava je najbolj priljubljena stava pri baccaratu kot vrstnem redu igranja, pri kateri je bankir vedno zadnji, ki ukrepa, ta kombinacija bo najverjetneje zmagala.

Vedno je dobro, da igralec v svojo strategijo vključi bančnikovo stavo, vendar je treba upoštevati 5-odstotno provizijo.

Stave na izenačenje

Stave na izenačenje imajo svoje prednosti in slabosti. Največja težava pri stavah na izenačenje je, da je zelo malo verjetno, da se bo ta možnost zgodila, saj morata biti tako bankirjeva kot igralčeva kombinacija enako ovrednotena, na primer, če oba igralca dobita enako število točk 6.

Toda zaradi dejstva, da se izenačenje zgodi redko, ima zelo dobra izplačila, ki jih lahko izkoristijo nekateri igralci.

Razložene stranske stave na Baccarat

Stranske stave so nekatere dodatne stave, ki jih lahko igralci položijo med igro Baccarat. Obstaja preprosto na desetine stranskih stav, a za namene današnjega vodnika bodo v središču le najbolj priljubljene in razširjene.

Za vsakega igralca je pomembno vedeti, da so stranske stave zelo tvegane, zato se jih večina igralcev med igro izogiba spletne igre baccarat.

Stava na par

Stava na par predvideva, ali bosta dve razdeljeni karti tvorili par. Izplačilo za stavo na par je 11:1, vendar je prednost hiše približno 11 %, odvisno od spletne igralnice. Stavo na par lahko položite v bankirjevo kombinacijo, igralčevo kombinacijo ali oboje.

Vse črno/rdeče

Povsem črna ali rdeča stranska stava je stava na to, ali bo kombinacija vsebovala samo črne ali rdeče kartone.

Stava na vse črne ponuja izplačilo 24:1 z prednostjo hiše 6,53%, medtem ko ima stava na vse rdeče nekoliko nižje izplačilo 22:1, vendar je prednost hiše 14%.

Velik majhen

Obstajajo tudi druge stranske stave, ki jih je mogoče videti v številne spletne igralnice, kot Veliki in Mali. Velike in male stave so stave na skupno število kart v igri. Ta stava je močno odvisna od igralčeve kombinacije. Če so na koncu na mizi 4 karte, zmaga majhna stava, če pa je kart 5 ali 6, zmaga velika stava.

Tekma Bellagio

Tekma v Bellagiu je stranska stava na to, ali bo kombinacija dobila tri enake vrste. Tekma Bellagio ima izplačilo 68:1 za kombinacijo bankirja in 75:1 za kombinacijo igralca. Prednost hiše se giblje od 5,27 % do 8,57 %.

Zmajev bonus

Gre za to, da katera koli kombinacija zmaga z naravno kombinacijo s točno razliko v točkah. Višja kot je marža, večje je izplačilo:

 • 9 točk - 30:1
 • 8 točk = 10:1
 • 7 točk = 6:1
 • 6 točk = 4:1
 • 5 točk = 2:1
 • 4 točke = 1:1
 • 3 točke ali manj = izguba.

Prednost hiše za zmajev bonus je običajno približno 2,65 % za igralčevo kombinacijo, vendar se dvigne do 9,37 % za bankirjevo kombinacijo.

Srečni bonus

Bonus stave Lucky baccarat so med najbolj vznemirljivimi stranskimi možnostmi, ki jih igra ponuja. To je stava za zmagovalno roko bankirja, ki je vredna 6 točk. Igra ima odlično izplačilo 18:1, z prednostjo hiše le 2,34%.

Ujemajoči se zmaj

Ujemajoči se zmaj je stava o tem, koliko kart določenega ranga bosta razdeljena bankirju in igralcu. Ujemajoča se stava na strani zmaja ima prednost hiše 16,99 $ = %. Tukaj so izplačila za ujemajoče se stranske stave zmajev pri baccaratu:

 • 6 kart = izplačilo 100:1
 • 5 kart = 60:1
 • 4 karte = 40:1
 • 3 karte = 20:1
 • 2 kartona = 3:1
 • 1 karta = 1:1
 • Brez kart določenega ranga = izguba

Stave, ki se jim je treba izogibati

Stranske stave skupaj z izenačeno stavo se verjetno ne bodo zgodile pogosto. Torej, za vsakega igralca, ki ga mika ustvariti strategijo, pri katerem so njegove možnosti za zmago čim večje, je treba izključiti stranske stave in stave na izenačene stave.

Na splošno so stave na izenačenje in stranske stave v Baccaratu nekaj, česar bi se moral vsak igralec izogibati, da bi dolgoročno obdržal svoje možnosti dobičkonosnosti.

Kdaj položiti stranske stave v Baccaratu?

Stranske stave na baccarat lahko v večini primerov delujejo proti igralcu, saj imajo ogromno hišno prednost, visoka izplačila pa običajno ne pokrijejo izgub. Ampak, če ima igralec dobro stavno strategijo stranskih stav, lahko dolgoročno resnično prinese nekaj fascinantnih dobičkov. Na žalost to zahteva velik proračun in veliko potrpljenja.

Ali so stranske stave vredne?

Tudi začetniki se zavedajo dejstva, da večina spletnih igralnic ponuja mize za bakarat s stranskimi stavami, ki se jim je treba izogibati. The statistične kvote vseh stranskih stav, ki se dogajajo, so tako nizke, da je dolgoročno skoraj nemogoče priti do dobička.

Zaključek

Baccarat je igra, ki igralcem ponuja vrsto različnih stav, med katerimi lahko izbirajo. Enostaven način pristopa k igri je, da se držite stav na glavnega bankirja, igralca in izenačene stave. Po drugi strani pa, če igralec išče več razburjenja, obstaja poleg glavnih stav še nekaj stranskih stav na bakarat.

Stranske stave imajo višje izplačila, vendar so veliko bolj tvegane. Zato je priporočljivo, da se držite glavnih treh. Prednost poznavanja stav na bakarat in stranskih stav na bakarat bo igralcu dala jasno predstavo o tem, kakšne kvote ima za zmago in jih povečala.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Katere so najboljše stranske stave pri Baccaratu?

Stranske stave so dodatne stave k trem glavnim stavam v igri Baccarat. Imajo ogromna izplačila, a tudi prednost hiše raste. Ker je zelo malo verjetno, da se bodo zgodili, poklicni stavniki priporočajo, da se jim izogibate.

Koliko stav lahko položite v Baccaratu?

Pri baccaratu obstajajo 3 glavne vrste stav; bankirjeva stava, igralčeva stava in izenačenje. Poleg tega obstaja veliko stranskih stav na baccarat, ki jih je mogoče položiti. Na žalost stranske stave skrivajo ogromna tveganja in visoko prednost hiše, zato je priporočljivo, da se jim izognete.

Kako si zapomniti stave Baccarat?

Edine stave, ki si jih morajo igralci zapomniti, da začnejo igrati baccarat, so glavne tri. Bankirska stava je najboljša možna možnost z najvišjo stopnjo dobitka in najnižjo prednostjo hiše. Obstajajo tudi stave igralca in stave na izenačenje.

Bi morali vedno staviti na bankirje pri Baccaratu?

Statistično je dokazano, da ima bančna stava najvišjo stopnjo dobička in tudi najnižjo prednost hiše. Kot začetnik bi se moral vsak igralec držati te stave. Vendar pa obstajajo določene strategije bakara, ki morda niso primerne za stave samo za bankirja.

Ali lahko v Baccaratu stavite na obe strani?

Da, pri igri baccarat imajo igralci možnost, da igrajo tako za bankirjevo kombinacijo za zmago kot za igralčevo kombinacijo za zmago. Poleg tega obstaja tudi stava za izenačenje, ki jo je mogoče položiti.

Je Dragon dobra stava pri Baccaratu?

Zmajeva stava pri baccaratu je bodisi bankir ali igralec, ki zmaga z naravno kombinacijo z natančno razliko. Ta stava ponuja velika izplačila, vendar je zelo tvegana. Zato mora biti vsak igralec zelo previden, če želi to stavo vključiti v svojo strategijo.

Kako delujejo stavne kvote Baccarat

Kako delujejo stavne kvote Baccarat

Stvar, zaradi katere je Baccarat tako priljubljen, je spodnji rob hiše. Baccarat je igralniška igra s kartami z najnižjo prednostjo hiše 1,06 % za najbolj priljubljeno stavo Banker Bet.

Kako igrati baccarat: razložena pravila za baccarat

Kako igrati baccarat: razložena pravila za baccarat

Baccarat je ena najbolj enostavnih igralniških iger, ki zahteva minimalno znanje. To je popolna igra za stavnice, ki obožujejo hitre igre s kartami, ne da bi se morali naučiti veliko zapletenih pravil. Verjetno ima samo ruleta tako preprosta pravila kot Baccarat, kar je eden glavnih razlogov, zakaj je Baccarat še vedno tako priljubljena. 

Katera je najboljša različica igre Baccarat?

Katera je najboljša različica igre Baccarat?

Baccarat je ena najbolj priljubljenih spletnih iger s kartami, ki jo je mogoče igrati v spletnih ali prizemnih igralnicah. Igro s kartami Baccarat velja za zelo enostavno naučiti, saj so njena pravila zelo preprosta. Vsaka spletna igra baccarat ima zelo nizko prednost hiše, zaradi česar je zelo privlačna za hazarderje. 

Koristni nasveti za zmago pri Baccaratu

Koristni nasveti za zmago pri Baccaratu

Baccarat je med najbolj priljubljenimi igralniškimi namiznimi igrami, ki jih igralci lahko igrajo na skoraj vseh spletnih igralniških mestih. Je zelo preprosta igra, ki se je lahko stavniki zlahka naučijo, saj ima nekaj enostavnih pravil, ki si jih je treba zapomniti. 

Stavne strategije in sistemi Baccarat: katera je najboljša

Stavne strategije in sistemi Baccarat: katera je najboljša

Baccarat je predvsem igra na srečo, saj je njeno igranje povezano s primerjavo kart, običajno kart bankirja in igralca v večini različic. 

Zakaj je Baccarat nedonosna za spletne igralnice

Zakaj je Baccarat nedonosna za spletne igralnice

Baccarat ima edinstveno mesto v srcih mnogih hazarderjev. Znana po svoji preprostosti in hitrem igranju, je postala stalnica tako v fizičnih kot v spletnih igralnicah. Ko pa gre za donosnost spletnih igralnic, Baccarat izstopa iz razlogov, ki niso takoj očitni. Kljub priljubljenosti med igralci ta igra predstavlja nenavaden primer v igralniškem gospodarstvu. V tem članku se poglobimo v razloge, zakaj Baccarat v primerjavi z drugimi igralniškimi igrami morda ni tako donosen za igralniška mesta, in raziščemo dinamiko v ozadju njegovega finančnega vpliva.

Zakaj je Baccarat tako priljubljen?

Zakaj je Baccarat tako priljubljen?

Baccarat, znan po svoji eleganci in preprostosti, je postal stalnica v igralnicah po vsem svetu. To je igra, ki združuje preprosta pravila z avro prefinjenosti, privlačna tako za novince kot za izkušene igralce. Spodaj boste odkrili razloge za dolgotrajno priljubljenost Baccarata in izvedeli, kako lahko postanete del njegovega razburljivega sveta. Ste pripravljeni svoje novo pridobljeno znanje uporabiti v praksi? Raziščite igralnice Baccarat, ki so na seznamu CasinoRank in poiščite popolno mesto za izkušnjo vznemirjenja igre. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen igralec, te igralnice ponujajo idealno okolje za uživanje v edinstvenem šarmu Baccarata. Začnite svoje Baccarat potovanje danes z najboljšimi izbirami CasinoRanka!