Vse o spletnih karticah in klicih za tombolo

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Bingo je ena najbolj znanih iger, ki se igrajo po vsem svetu, za igranje binga pa se uporabljajo karte. Spletni bingo lahko uporablja spletne bingo karte, igralci pa lahko ustvarijo tudi lastne bingo karte z brezplačnim generatorjem bingo kartic. Uporaba virtualnih bingo kart sploh ni zapletena, saj bodo igralci med ustvarjanjem karte našli smernice.

Druga stvar, vredna pozornosti, so bingo številke, ki so znane tudi kot bingo klici. Igralci so morda že slišali za izraze bingo srečne številke, zmagovalne številke binga, številke igre bingo in številke klicev binga. Te številke predstavljajo ogromen seznam bingo klicev, ki jih bomo opisali v tem članku.

Vse o spletnih karticah in klicih za tombolo

Bingo kartice

Kartice za bingo so v bistvu karte, ki so jih uporabljali igrajte spletni bingo. Obstajata skupno 2 vrsti kartic. Eden od njih je mreža 5x5, zasnovana za bingo s 75 žogicami, ki je priljubljen v ZDA. Drugi uporablja mrežo 9x3 za bingo z 90 žogicami ali Housie v Združenem kraljestvu.

75 bingo kart

Igralci uporabljajo karte s petimi stolpci s po petimi kvadratki, pri čemer je sredinski kvadrat označen kot prosti prostor, druga polja pa imajo številke. Številke stolpcev so:

 • B 1 do 15
 • Jaz od 16 do 30
 • N 31 do 45
 • G 46 do 60
 • Od 61 do 75

90 bingo kart

Karte se v britanskem bingu običajno imenujejo vstopnice, znane tudi kot Housie. Na kartah so tri vrstice in devet stolpcev. V vsaki vrstici je naključno razporejenih pet številk in štiri prazna mesta. Zneski so razdeljeni po stolpcih (1–9, 10–19, 20–29, 30–39, 40–49, 50–59, 60–69, 70–79 in 80–90).

Bingo klici

Bingo klici so znani tudi kot bingo številke ali bingo žargon. Mnogi igralci bingo klicev ne razumejo v celoti, saj obstaja ogromen seznam bingo številk. Obstaja 90 bingo klicev, zato bomo obravnavali vsako številko igre bingo. Celoten seznam najdete spodaj:

 1. Kellyjino oko: Pogost klic za tombolo, za katerega se domneva, da je poklon avstralskemu ljudskemu junaku Nedu Kellyju ali pa ima korenine v vojaškem slengu.
 2. Ena majhna račka: Številka 2 je videti kot majhna raca samotarka. Samo vizualizirajte obrazec, ki bo igralcem pomagal priklicati ta bingo klic.
 3. Skodelica čaja: Skodelica čaja preprosto pomeni številko 3.
 4. Trkanje na vrata: Besedna zveza "ena, dva, zapni mi čevelj, tri, štiri potrka na vrata" je del dobro znane otroške pesmice, ki je navdihnila ta bingo klic. Nekateri igralci ga morda poznajo iz filmov Freddyja Krugerja.
 5. Človek živ: Ta prelomni BBC-jev dokumentarec iz leta 1965 je privabil veliko občinstvo in postal zelo priljubljen bingo v Združenem kraljestvu.
 6. Tom Mix/pol ducata: Pionirska figura kavboja v nemih filmih, ki je postal znan po lastnih podvigih. Med letoma 1909 in 1935 je Tom Mix produciral več kot 336 celovečernih filmov.
 7. Srečnih sedem: To je še en pogost klic za tombolo, ki je srečen in dobro poznan v tombolah in igralnicah po vsem svetu.
 8. Vrtna vrata: Ta bingo klic uteleša rime in besednjak Cockneyja.
 9. Naročila zdravnika: Tabletka številka 9, ki izvira iz druge svetovne vojne, je bila močno odvajalo, ki se je uporabljalo za reševanje telesa bolezni, kadar natančna diagnoza ni bila izvedljiva.
 10. [Ime predsednika vlade]'s den: To zdaj odraža Downing Street 10 in spremembe premierja. Številka 10, Cameronov brlog, temelji na rimi.
 11. Noge enajst: Ta bingo klic je še en vizualno privlačen, saj številka 11 spominja na par nog. V pravih bingo sobah lahko slišite igralca, ki žvižga kot odgovor na ta klic.
 12. En ducat: Ducat.
 13. Za nekatere nesrečno: V Italiji je simbol sreče, čeprav se v drugih zahodnih državah šteje za nesrečen.
 14. Valentinovo: Dan ljubezni.
 15. Mlad in navdušen: Druga možnost je, da poskusite "Rugby Team", če niste.
 16. Sladkih 16 in nikoli poljubljena: Mejnik rojstni dan po vsem svetu.
 17. Plesoča kraljica: Če želite razumeti ta bingo klic, ki je poklon razcvetu Abbinih klasik, takoj pojdite na YouTube in si predvajajte to brezčasno melodijo.
 18. Dozoreva: Ta besedna zveza se lahko uporablja tudi v pomenu "zdaj lahko glasujete", kar se nanaša na starost, pri kateri najstniki postanejo odrasli.
 19. Adijo najstniki: Zadnji rojstni dan mladosti, preden dopolniš 20 let in postaneš odrasel.
 20. En rezultat: Rezultat je starejši izraz za 20. Natančneje, fraza "štiri zadetke in pred sedmimi leti" je uporabljena v tem razpisu za bingo, da namiguje na govor Abrahama Lincolna v Gettysburgu.
 21. Kraljevski pozdrav/ključ od vrat: Pozdrav iz 21 strelnih pušk na vojaških in kraljevih paradah.
 22. Dve majhni rački: Vizualni bingo klic, ki temelji na obliki; tvoja prva mala račka ima zdaj prijatelja.
 23. Ti in jaz.
 24. Dva ducata.
 25. Raca in potapljanje: To je enostavno pridobiti, če je številka 2 predstavljena z raco in številka 5 sledi kot kača. Kača bi se raca potopila v zavetje.
 26. Poberi in premešaj.
 27. Vrata v nebesa.
 28. V stanju/Prekomerna telesna teža.
 29. Dobro jutro.
 30. Umazana Gertie: Ta pesem iz druge svetovne vojne, znana tudi kot Dirty Gertie iz Bizerte, je preživela stoletja in jo predvajali v bingo salonih po vsem svetu.
 31. Vstani in teci.
 32. Zapni moj čevelj: Ta bingo klic je razširitev otroške rime iz številke štiri. Jimmy Choo je znan oblikovalec čevljev.
 33. Dirty knee/All the threes/Fish, chips & peas.
 34. Vprašaj za več: Referenca Oliverja Twista.
 35. Skok in udarec.
 36. Tri ducate.
 37. Več kot enajst.
 38. božična torta.
 39. 39 korakov: Danes je na ogled Hitchcockova slika 39 stopnic iz leta 1935.
 40. Življenje se začne: Še en bingo klic v čast pomembnemu rojstnemu dnevu, ko začnejo stvari postajati hudobne.
 41. Čas za zabavo: Življenje se je začelo.
 42. Medvedek Pu: Ta bingo igra v čast AA Milnu, ustvarjalcu pravljice o medvedku in trajnemu ljubljencu britanskega otroštva, Winnie the Pooh.
 43. Na kolena.
 44. Povešeni predali.
 45. Na polpoti.
 46. Do trikov.
 47. Štiri in sedem.
 48. Štiri ducate.
 49. PC: Ta bingo klic se nanaša na oddajo iz let 1946-53, ki se osredotoča na podvige neortodoksnega bakra, ki je izumil izraz "vstani in sij". Adventures of PC 49 se še vedno uporabljajo kot bingo klici leta po prvotnem predvajanju.
 50. Pol stoletja.
 51. Poteg palca: Ljubim svojo mamo
 52. Danny La Rue: klic za tombolo, ki se pokloni irskemu glasbeniku, znanemu po svoji strasti do preoblačenja, Dannyju La Rueju.
 53. Prihaja Herbie/Stuck in a tree.
 54. Počisti tla.
 55. Žive kače: Povezano z obliko števila: petinpetdeset (in omenjeno v 25, raca in potop).
 56. Shotts Bus: Je bila vredna tega?
 57. Heinzove sorte: Kljub temu, da je imel veliko več receptov, se je gospod Heinz odločil prenehati razvijati različice svoje najljubše številke 57, tako da bi Heinz pečen fižol prodajal samo v 57 različnih pločevinkah.
 58. Naj počakajo.
 59. Brightonska linija.
 60. Pet ducatov.
 61. Pekovska žemlja.
 62. Zavrtite vijak/Tickety-boo: Pogosto znano kot listke-boo v bingu, je vojaški sleng za vse v redu.
 63. Žgečkaj me 63.
 64. Ponovno nariši.
 65. Starostna pokojnina: Ta bingo klic prikazuje običajno upokojitveno starost v Združenem kraljestvu.
 66. Klikovni klik.
 67. Stopnice v nebesa.
 68. Saving Grace.
 69. Moja najljubša/tako ali drugače: Če igralci pogledajo številke od spodaj navzgor, pomenijo nasprotno. To se imenuje tudi "obrok za dve osebi" in številka naročila 69 na jedilniku za hrano za s seboj ali restavraciji ga označuje kot takega.
 70. Tri točke in deset.
 71. Trk po bobnu.
 72. Šest ducatov.
 73. Matica.
 74. Udariti tla.
 75. Prizadevajte si in prizadevajte si.
 76. Pozavne.
 77. Sunset Strip: Ta bingo klic temelji na ameriški detektivski seriji, ki jo je Warner Brothers produciral med letoma 1958 in 1964 in je bila predvajana v sobotnem večernem terminu v Veliki Britaniji.
 78. Še 39 korakov.
 79. Samo še enkrat.
 80. Osem in prazno: Tega je preprosto najti, lahko pa ga vidite tudi kot "Gandhijev zajtrk", saj naj bi številka 8 simbolizirala sedečega Gandhija s prekrižanimi nogami.
 81. Ustavi se in beži.
 82. Naravnost skozi: Povezano s potovanjem, a znano tudi kot "debela dama z raco", kar se nanaša na slike, ki so jih številke morda upodabljale in so jih upodabljale že prej.
 83. Čas za čaj.
 84. Sedem ducatov.
 85. Ostati živ: Globalna uspešnica skupine Bee Gees iz leta 1977, ki je bila predstavljena v filmu Vznica sobotne noči.
 86. Med palicami: Vratarski žargon, ki se uporablja v nogometu.
 87. Torquay v Devonu.
 88. Dve debeli dami: Dve debeluhi Če se vrnemo k grafiki, številka 88 spominja na obline dveh žensk z oblinami.
 89. Skoraj tam.
 90. Vrh trgovine.

To so vse bingo številke, tako da jih lahko igralci enkrat preberejo in se seznanijo z izvorom. Vendar so nekateri klici preprosti, zato zanje ni razlage.

Učenje bingo klicev

Bingo klicev se je mogoče zlahka naučiti, saj se jih lahko igralci naučijo na spletu z reševanjem kvizov. Preprosto poguglajte "bingo call quiz", in tako bodo igralci lahko preizkusili svoje znanje. Če si ne morejo zapomniti vsakega posebej, se jih bodo igralci lahko veliko učinkoviteje naučili z reševanjem kvizov.

Tabela klicev za bingo

Preprosto je uporabiti tabelo, da odkrijete imena klicev bingo številk in njihov izvor; vse kar morate storiti je, da kliknete oštevilčeno kroglico, o kateri želite izvedeti več, in pojavilo se bo polje za odgovore z informacijami. Nato lahko kliknete kjer koli zunaj polja za odgovore, da se vrnete na glavni grafikon, ali pa uporabite puščice za naslednji in prejšnji del v polju za odgovore, da se pomaknete skozi vsako razlago klica številke eno za drugo.

Zaključek

Bingo je ena najbolj igranih iger po vsem svetu, za igranje te igre pa se uporabljajo bingo karte najboljše spletne igralnice. Igralci lahko ustvarijo tudi spletne bingo karte z brezplačnim generatorjem bingo kart, saj sploh ni težko. V članku bodo igralci našli ogromen seznam bingo klicev, ki si jih je težko zapomniti, lahko pa se jih naučijo s kvizi.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Ali morajo biti karte za bingo drugačne?

Število zmagovalnih kart ni edinstveno, čeprav je številka kombinacije vsake karte.

Koliko bingo kart obstaja?

Minimum, potreben za igranje igre, je en vstopni paket kartic. Za vsako običajno igro in občasno za posebno igro vstopni paket običajno vsebuje šest do dvanajst kart. Vsaka bingo dvorana določa svoje cene in vsebino vstopnih paketov.

Ali so bingo karte naključne?

Da, številke, ki se uporabljajo za ustvarjanje bingo kart, so izbrane naključno. Na voljo je 5,5 x 1026 možnih kombinacij številk in prav toliko možnih igralnih kart.

Ali obstaja generator bingo kartic?

Da, obstaja ogromno generatorjev kartic za bingo. Generator bingo kartic Canva je brezplačen za uporabo in omogoča ustvarjanje poljubnega števila bingo kartic.

Od kod prihajajo bingo številke?

V drugi polovici 1770-ih je igra dosegla Francijo, kjer je mladi Francoz ustvaril drugačno variacijo. Številke od ena do 90 je naključno razporedil na karte in jih natisnil v tri vrste čez in devet navpično.

Koliko številk je v bingu?

V običajni igri bingo se uporabljajo številke od 1 do 75. Od leve proti desni je pet stolpcev kartice označenih z B, I, N, G in O. Prosto območje na sredini, ki je pogosto označeno z enico, je samodejno zapolnjeno.

Kako dobim številko za bingo?

Preprosto kliknite Izberi kroglico za bingo v generatorju, da izberete številko in prikazano bo naključno število.

Katere bingo številke se najpogosteje kličejo?

Najpogosteje klicane bingo številke so bile šest in štiri, ugotovljeno pa je bilo tudi, da so bile 42, 62, 72, 51, 64, 81, 47 in 57 klicane pogosteje kot običajno.

Katera je najsrečnejša številka v tomboli?

Najpogostejša dobitna številka je 6, ki je tudi najsrečnejša, kljub temu, da je bingo preprosto igra na srečo.

5 bonusov, ki lahko naredijo spletno tombolo še bolj razburljivo

5 bonusov, ki lahko naredijo spletno tombolo še bolj razburljivo

Spletni bingo prinaša zabavo prav na dosegu roke, saj združuje klasično razburjenje s priročnostjo digitalnega igranja. Kaj poveča to vznemirjenje? Bonusi! So kot skrivne sestavine, ki popestrijo vašo igro. Od dobrodošlice s posebnimi ponudbami do nagrajevanja vaše zvestobe so ti bonusi dodatna češnja na vrhu. Zaradi njih je vsaka seja tombole edinstvena in ponuja več možnosti za igro in zmago. Torej, pripravite se, da se potopite v pet neverjetnih bonusov, ki spremenijo spletni bingo iz odličnega v popolnoma fantastičnega. Raziščimo, kako lahko ti bonusi izboljšajo vašo spletno bingo avanturo!

Kaj so spletne kvote za bingo

Kaj so spletne kvote za bingo

Bingo je igra s fiksnimi kvotami, kar pomeni, da ima vsaka bingo karta, ki jo kupi igralec, enake možnosti za dobitek. Natančneje, če igralec kupi 20 bingo kart, ima vseh 20 enake kvote. 

Kako zmagati več pri Bingu

Kako zmagati več pri Bingu

Spletni bingo je izjemno znana spletna igralniška igra, zato bi morali igralci poznati nekaj nasvetov za bingo, preden začnejo igrati. Obstajajo igralci, ki poznajo nasvete in trike za spletni bingo, vendar jih ne izvajajo, ker se tega morda ne zavedajo. 

Koliko vrst spletnega tombola je v spletnih igralnicah

Koliko vrst spletnega tombola je v spletnih igralnicah

Presenetljivo je, da ne obstaja le en spletni bingo. Obstajajo različne vrste igralcev binga, ki lahko uživajo v igranju. V tem priročniku bomo razpravljali o vseh vrstah binga, ki jih igralci lahko igrajo, zato začnimo takoj.

Naučite se igrati bingo na spletu

Naučite se igrati bingo na spletu

Obstaja več stvari, ki jih morajo igralci imeti v mislih, če želijo igrati Bingo. Najpomembnejša stvar od vsega je, da skrbno izberete karto, saj boste s tem povečali možnosti igralcev za dobitek. Toda kako bo to mogoče? Odgovor je preprost. Igralci morajo razumeti pravila.

Razkrinkavanje največjih mitov in stereotipov o spletnem tomboli

Razkrinkavanje največjih mitov in stereotipov o spletnem tomboli

Spletni bingo je navdušil svet iger na srečo in pritegnil igralce iz vseh družbenih slojev s svojo obliko, ki je preprosta za igranje, in razburljivim igranjem. Vendar pa se je poleg naraščajoče priljubljenosti pojavilo več mitov in stereotipov o spletni tomboli, ki pogosto slikajo zavajajočo sliko te živahne igre. V tem članku se bomo lotili in razkrili najpogostejše napačne predstave o spletnem bingu. Od tega, kdo igra do tega, kako delujejo dobitki, tukaj smo, da vam ponudimo vse vpoglede. Torej, potopimo se in ločimo dejstva od fikcije.