Craps House Edge in kvote: Kako izračunati svoje možnosti za zmago

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Craps igrajo že generacije. Stave se oddajo na rezultate posameznega meta ali zaporedja metov v tej igri s kockami. Craps je enostavna igra, vendar je za njeno izpopolnjevanje potrebno nekaj spretnosti.

Na tem spletnem mestu bomo razpravljali o ultimativni lestvici kvot za craps in o tem, kako ugotoviti najboljše kvote za zmago v crapsu. Opisali bomo tudi prednost hiše, ki je bistvena ideja v vsaki igri na srečo, in analizirali tabelo izplačil craps.

Craps House Edge in kvote: Kako izračunati svoje možnosti za zmago

Kvote za izplačilo v igri Craps

Če želite popolnoma uživati v igranju craps in povečati svoje možnosti za zmago, je pomembno, da poznati osnovna pravila in si omislite a craps stavna strategija ki ustreza vašemu stilu in ravni udobja s tveganjem. Kvote za Craps in prednost hiše se razlikujejo za različne stave. Ne pozabite, da nekatere stave ponujajo večja izplačila, vendar imajo manjše možnosti za dobitek. Oglejmo si različne stave in njihova izplačila v igrah craps:

Osnovne stave Craps

Igralci lahko v craps položijo več osnovnih stav, kot so stave Pass Line, Don't Pass, Come in Don't Come. Prednost hiše pri teh stavah je relativno nizka, zaradi česar so priljubljena izbira tako za začetnike kot za izkušene igralce.

 • Stave Pass Line in Come: Te stave so priljubljene pri igri craps in vključujejo stavo na strelca, ki vrže 7 ali 11. Igralci zmagajo, če strelcu uspe, in izgubijo, če vrže 2, 3 ali 12. Možnosti za zmago so 1:1, izplačilo pa prav tako 1:1.
 • Stave Don't Pass in Don't Come: V nasprotju s stavami Pass Line in Come te stave zahtevajo, da igralci stavijo proti strelcu, ki vrže 7 ali 11. Namesto tega igralci zmagajo, če strelec vrže 2 ali 3, in izgubijo, če vrže 7 ali 11. Tudi kvote in izplačilo za te stave so 1:1.

Stava na kvote

Stave na kvote lahko sklenete poleg stav Pass Line, Don't Pass, Come in Don't Come. Te stave nimajo hišne prednosti, zaradi česar so privlačne možnosti za igralce, ki želijo povečati svoje potencialne dobitke. Izplačilo za stave na kvote je odvisno od števila točk:

 • 4 ali 10: Izplačilo 2:1
 • 5 ali 9: Izplačilo 3:2
 • 6 ali 8: Izplačilo 6:5

Stave

Stave na mesto omogočajo igralcem, da stavijo na določeno število, ki se vrže pred 7. Izplačila za stave na mesto se razlikujejo glede na izbrano število:

 • 4 ali 10: Izplačilo 9:5
 • 5 ali 9: Izplačilo 7:5
 • 6 ali 8: Izplačilo 7:6

Polje, stava Big 6 ali Big 8 in poljubnih 7 stav

Stave Field, velike stave 6/8 in stave Any 7 so dodatne stavne možnosti pri crapsu z različnimi kvotami in izplačili.

 • Stave na terenu: Igralci zmagajo, če je naslednji metek 2, 3, 4, 9, 10, 11 ali 12. Izplačilo je 1:1 za večino številk, z izplačilom 2:1 za 2 in 12.
 • Velike stave 6/8: Igralci zmagajo, če strelec vrže 6 ali 8 pred 7. Izplačilo je 1:1.
 • Poljubnih 7 stav: Igralci zmagajo, če je naslednji met 7. Izplačilo je 4:1.

Craps House Edge

Vsaka igra ima prednost hiše, ki jo je treba upoštevati pri izračunu kvot pri crapsu. Na dolgi rok, spletno mesto spletne igralnice računa na ohranitev prednosti hiše, ki je določen delež vsake stave.

Če je prednost hiše v igri na primer 1 %, lahko igralnica v povprečju pričakuje povračilo 1 % vsake stave.

Prednost hiše pri crapsu se spreminja z vsako vrsto stave. To je delež prednostne hiše in izplačila za nekatere najbolj priljubljene stave na craps:

Bet TypePayoutHouse Edge (%)
Pass Line Bet1:1 (even money)1.41
Don't Pass Bet1:1 (even money)1.36
Come Bet1:1 (even money)1.41
Don't Come Bet1:1 (even money)1.36
Odds Bet on 4/102:10 (No house edge)
Odds Bet on 5/93:20 (No house edge)
Odds Bet on 6/86:50 (No house edge)
Place Bet on 4/109:56.67
Place Bet on 5/97:54.00
Place Bet on 6/87:61.52
Field Bet on 3,4,9,10,111:15.56
Field Bet on 2,122:15.56
Big 6 or Big 81:1 (even money)9.09
Any 7 Bet4:116.67

Jasno je, da je prednost hiše pri nekaterih stavah manjša kot pri drugih. Kvote Pass Line, Don't Pass, Come Bet in Don't Come imajo vse nižjo hišno prednost kot druge možne stave.

Stave Any 7 Bet, Big 6 ali Big 8 Bet in Place Stave na 4 ali 10 imajo največjo hišno prednost v klepetu o kvotah za craps.

Kako izračunati izplačila v Craps Online

Izplačila za craps so določena glede na igralčevo poznavanje prednosti hiše in kvote craps za zmago stave, ki jo položi. Tukaj je podrobnejši pogled:

Igralci stavijo 10 $ na Pass Line, kocka pa vrže 7. Ker so možnosti za dobitek Pass Line Stave na metu 251/495 ali 50,7 %, igralci dobijo 10 $ - celo denar.

Predpostavimo, da so igralci pripravljeni tvegati 10 $ na točki 6 z možnostjo -110. Če igralci stavijo na kvoto 5 $ na točko 6, prejmejo izplačilo 6 $. Donos pri stavi 10 $ je 12 $.

Metoda za določanje dobitkov pri drugih stavah je podobna. Pri vseh stavah morajo igralci upoštevati ne le najboljše kvote za zmago v crapsu, ampak tudi njihov potencialni donos.

Zaključek

Eden najpomembnejših vidikov pri igrajte craps na spletu se uspešno seznani s kvotami za craps. Igralci lahko izboljšajo svoje craps kvote za zmago tako, da vplačajo stave z višjim pričakovanim izplačilom, če poznajo kvote za zmago in kvote izplačila za vsak vložek.

Najboljše stave so tiste z najnižjo prednostjo hiše (stava Pass Line, stava Don't Pass, stava Come in stava Don't Come). Stave 7, velikih 6 in velikih 8 ter stave na 4 in 10 imajo največjo prednost in se jim je treba izogibati.

Igralci lahko zmanjšajo tveganje in povečajo svoje možnosti za zmago tako, da se naučijo najboljših kvot za craps.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Kakšna je stava Pass Line v igri Craps in kakšne so možnosti za zmago?

Pri crapsu je stava Pass Line daleč najbolj značilna stava. Točka se vrže (4, 5, 6, 8, 9 ali 10), preden se vrže 7, ali če strelec vrže 7 ali 11 pri izhodnem metu, zmaga. Stava Pass Line daje možnosti 251/495 ali približno 50,7 %.

Kaj je prednost pri crapsu in zakaj je to pomembno razumeti?

Delež vsake stave, za katerega igralnica predvideva, da ga bo obdržal na dolgi rok, je pri crapsu znan kot "house edge". Poznavanje prednosti hiše bo igralcem omogočilo, da se poučeno odločajo o svojih stavah. Dolgoročno bodo igralci zmagali, če bodo svoj denar položili na stavo z nižjo prednostjo hiše od tiste, o kateri razmišljajo.

Kaj je stava na kvote pri crapsu in kako vpliva na prednost hiše?

Stave na kvote so možnost poleg stav Pass Line, Don't Pass, Come Bet in Don't Come Bets. Ni prednosti hiše in plačilo je v skladu z igralčevimi možnostmi za zmago. Prednost hiše pri stavah Pass Line in Come lahko zmanjšate tudi s stavo Odds Bet.

Kaj je stava Any 7 Bet v crapsu in zakaj velja za tvegano?

Igralci lahko stavijo na "katerih koli 7", kar pomeni, da mislijo, da bo naslednja vržena številka 7. Možnosti za izplačilo so 4 proti 1, vendar je prednost hiše zelo visoka in znaša 16,67 %. Ker so možnosti za zmago nizke in prednost hiše visoka, je treba stave na ta rezultat obravnavati kot visoko tvegane. Igralnica bo z vsako stavo na ta izid pridobila znaten dobiček.

Kakšna je razlika med stavo Place Stava in Stavo Come Stavo v craps?

Postavi stave so stave na številke 4, 5, 6, 8, 9 ali 10, ki zmagajo, če se vržejo pred številko 7. Podobno kot pri stavah Pass Line se tudi stava Come Stava položi po izhodu. Če strelec nato vrže 7 ali 11 ali če vrže točko, preden vrže 7, potem Come Bet zmaga. Stave Come imajo enake možnosti za zmago kot stave Pass Line.

Craps Online v primerjavi s Craps v živo: Kateri je boljši?

Craps Online v primerjavi s Craps v živo: Kateri je boljši?

Milijoni ljudi po vsem svetu cenijo igranje craps v igralnicah. Igralci igre Craps lahko zaradi ogromne rasti spletnih igralnic zdaj izbirajo med spletnimi igrami in igrami v živo. Igralci, ki želijo igrati craps, kje naj igrajo? Primerjali bomo virtualne igre z izkušnjo resničnega življenja, ki jo ponuja craps v živo na spletu.

Kako igrati Craps na spletu: Navodila po korakih za igranje na spletu

Kako igrati Craps na spletu: Navodila po korakih za igranje na spletu

Craps na splošno velja za eno najbolj vznemirljivih in igranih iger na srečo po vsem svetu. Ta oblika iger na srečo sega tisočletja nazaj in njene številne ponovitve to odražajo. Craps je zdaj igra, ki jo je mogoče igrati od doma, zahvaljujoč rasti spletnih igralnic.

Različice igre Craps: Raziskovanje različnih vrst spletnih iger Craps

Različice igre Craps: Raziskovanje različnih vrst spletnih iger Craps

Ljudje že stoletja igrajo craps. Od svoje ustanovitve je doživel številne spremembe, vključno z uvedbo različnih vrst crapsa. Povečala se je tudi privlačnost spletnega igranja craps, ki zagotavlja enako vznemirljivo izkušnjo, ne da bi zapustili hišo. Tukaj smo, da se pogovarjamo o različnih vrstah spletnih iger na srečo craps, vključno z njihovimi pravili, kvotami za izplačilo in prednostjo hiše.

Stavne strategije Craps: nasveti in triki za spletne igralce

Stavne strategije Craps: nasveti in triki za spletne igralce

Številni spletni igralci igrajo craps in iščejo zmagovalno strategijo craps. Katere pa so najboljše stave v strategiji craps? Igralci, ki želijo povečati svoje možnosti za uspeh pri igri craps, se morajo seznaniti z različnimi razpoložljivimi strategijami in metodami stav.