Spletna izplačila in kvote za video poker

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Spletni video poker je priljubljena igralniška igra, ki združuje elemente pokra in igralnih avtomatov. Ena njegovih glavnih značilnosti je, da lahko igralci sprejemajo strateške odločitve na podlagi prvih razdeljenih kart. Ne gre torej le za srečo – svoje možnosti za dobitek lahko povečate s pametnejšimi potezami.

Kakor vse igralniške igre pa je tudi video poker zasnovan tako, da hiši daje prednost. Torej boste še vedno morali računati na srečo, da boste iz igralne seje zaslužili.

Nato bomo raziskali kvote in izplačila te igre. Izvedeli boste, katere različice ponujajo najboljša izplačila in kakšna je standardna izplačilna tabela v vsakem primeru.

Spletna izplačila in kvote za video poker

Kvote za video poker

Možnosti za zmago v video pokru se lahko razlikujejo glede na različico, ki se igra. Kljub temu ima na splošno video poker nekaj najboljših kvot v spletnih igralnicah. Običajno je boljši od tistega, ki ga najdete na primer v igralnih avtomatih ali spletnih ruletah.

V večini primerov bo prednost hiše za spletne igre video pokra v razponu od manj kot 0,5 % do več kot 5 %. Običajno boste te podatke lahko preverili s klikom na podrobnosti igre v video poker spletni igralnici.

Video poker lestvice izplačil

Čeprav so kvote za video poker pomembne, je prav tako pomembno vedeti, kakšen je izplačilo za vsako zmagovalno kombinacijo.

Odvisno od igre, ki jo igrate, lahko na primer dobite dostojno izplačilo za nizke kombinacije. V drugih primerih se boste morali zanašati na visoke kombinacije in pridobiti večino svojih dobitkov v nekaj krogih med dolgim igranjem.

Zato ne pozabite preučiti tabele izplačil za določeno različico, ki jo igrate. Tabele izplačil prikazujejo izplačila za vsako kombinacijo rok. Tako si lahko vedno omislite a strategija video pokra ki je bolj primeren za scenarij, ki ga imate.

Nato si bomo ogledali nekaj primerov grafikonov izplačil za najbolj priljubljene video poker spletne igralniške igre.

Jacks or Better

Jacks or Better je eden izmed najbolj priljubljene različice video pokra, in ima razmeroma preprosto tabelo izplačil. Oglejte si spodnji primer za skupno tabelo za to različico:

 • Royal Flush: 1 do 250
 • Straight Flush: 1 do 50
 • Štiri vrste: od 1 do 25
 • Polna hiša: 1 do 9
 • Izpiranje: 1 do 6
 • Ravno: 1 do 4
 • Tri vrste: 1 proti 3
 • Dva para: 1 proti 2
 • Jacks or Better: 1 proti 1

Najslabše plačana kombinacija je par fantov (ali boljši), najbolje plačana kombinacija pa Royal Flush. Možnosti, da dobite Royal Flush v igri Jacks or Better, so približno 1 proti 40.000.

Deuces Wild

Deuces Wild je še ena priljubljena različica video pokra, ki igralcem ponuja možnost, da dosežejo velika izplačila. V igri Deuces Wild se vse dvojke štejejo za divje karte. To pomeni, da jih je mogoče uporabiti za zamenjavo katere koli karte za ustvarjanje zmagovite kombinacije.

Oglejte si primer tabele izplačil Deuces Wild:

 • Natural Royal Flush: 1 do 800
 • Štiri dvojke: 1 do 200
 • Wild Royal Flush: 1 do 25
 • Pet enakih: 1 do 15
 • Straight flush: 1 do 10
 • Štiri vrste: 1 do 4
 • Polna hiša: 1 do 4
 • Izpiranje: 1 do 3
 • Ravno: 1 proti 2
 • Tri vrste: 1 proti 1

Najbolj plačana kombinacija v igri Deuces Wild je Natural Royal Flush. Toda igralci lahko zadenejo tudi Five-of-a-Kind ali Wild Royal Flush, kar je lahko še bolj donosno.

Joker Poker

Joker Poker je različica spletnega video pokra, ki vključuje joker karto kot nadomestno karto — 53. karto v kompletu. Spodaj si oglejte primer tabele izplačil za igro Joker Poker Kings or Better:

 • Natural Royal Flush: 1 do 400
 • Pet enakih: 1 do 200
 • Royal Flush z Jokerjem: 1 do 100
 • Straight Flush: 1 do 50
 • Štiri vrste: od 1 do 18
 • Polna hiša: 1 do 7
 • Izpiranje: 1 do 5
 • Ravno: 1 do 3
 • Tri vrste: 1 proti 2
 • Dva para: 1 proti 1
 • Kralji ali boljši: 1 proti 1

Najbolje plačana kombinacija v Joker Pokru je naravni Royal Flush. Igralci lahko zadenejo tudi Five-of-a-Kind ali Wild Royal Flush — to je Royal Flush z jokerjem.

Najboljše kvote za video poker

Različice video pokra z najboljšimi kvotami so hkrati tiste z najnižjo hišno prednostjo. Spodaj si oglejte povprečne kvote za najbolj priljubljene različice, ki se igrajo na spletu:

 • Jacks or Better: 99,54 %
 • Deuces Wild: 99,42%
 • Joker Poker: 98,47%

Upoštevajte, da obstajajo različne različice iste variante. To so kvote za standardno igro, brez dodatnih funkcij, ki bi lahko vplivale na rezultate.

Video Poker Jackpot v spletni igralnici

Številne spletne igralnice ponujajo video igre pokra s progresivnimi jackpoti. Progresivni jackpot se poveča vsakič, ko se igra igra — če jackpot ni osvojen.

To lahko igri doda nekaj čustev. Pravzaprav lahko prezrete vse najboljše kvote za video poker, ki so na voljo v spletnih igralnicah, če kdaj zadenete glavni dobitek. Vendar ne pozabite, da so možnosti za zmago ponavadi zelo nizke, čeprav je potencialno izplačilo lahko ogromno.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Kakšne so kvote in izplačila pri video pokru?

Kvote in izplačila pri video pokru se razlikujejo glede na različico, ki se igra. Kvote se običajno gibljejo od 95 % do več kot 99 %, kar je boljše od večine drugih igralniških iger. Izplačila se lahko gibljejo od manj kot celo denarja do več tisoč dolarjev.

Katera video poker igra ima najboljše izplačilo?

Igra video pokra z najboljšim izplačilom je običajno tista z najnižjo prednostjo hiše. Nekatere izmed najboljših različic igranja za najboljše kvote vključujejo Jacks or Better, Deuces Wild in Joker Poker.

Ali je video poker res naključen?

Da, rezultati video pokra so naključni. Izid vsake igre določi generator naključnih števil, ki zagotavlja, da je igra poštena in nepristranska. Kljub temu se lahko vedno racionalno odločite po razdelitvi prvih kart, kar bo izboljšalo vaše možnosti, da na koncu zadenete veljavno kombinacijo.

Kako se izplačajo avtomati za video poker?

Naprave za video poker izplačujejo na podlagi izplačilne tabele za določeno različico, ki se igra. Izplačila za vsako kombinacijo rok so navedena na izplačilni tabeli, igralec pa je ustrezno izplačan glede na kombinacijo, ki jo je dosegel.

Brezplačni spletni poker v primerjavi s pravim denarjem: prednosti in slabosti

Brezplačni spletni poker v primerjavi s pravim denarjem: prednosti in slabosti

Video poker je priljubljena igralniška igra, v kateri že leta uživajo milijoni igralcev. S pojavom spletnih igralnic je postalo še bolj dostopno igralcem povsod.

Kako igrati video poker na spletu

Kako igrati video poker na spletu

Ena od glavnih vrlin video pokra je njegova dinamičnost. Čeprav ima igra preprosta pravila in se hitro premika, od igralca zahteva tudi več kot le pritiskanje gumbov in čakanje na rezultat.

Kako zmagati pri spletnem video pokru: nasveti in strategije za uspeh

Kako zmagati pri spletnem video pokru: nasveti in strategije za uspeh

Video poker je klasična igralniška zvrst, ki postaja vse bolj priljubljena tudi na spletu. Delno se zgodi, ker je to igra, ki ne temelji samo na sreči, ampak tudi na spretnostih. Z drugimi besedami, s pametnimi odločitvami lahko povečate svoje možnosti za zmago.

Najbolj priljubljene različice spletnega video pokra

Najbolj priljubljene različice spletnega video pokra

Video poker je priljubljena igralniška igra, ki združuje elemente pokra in igralnih avtomatov. Igralcem ponuja možnost, da povečajo svoje možnosti za zmago z analizo kart po začetnem žrebanju. In zaradi tega so stvari še bolj razburljive.

Spletni video poker v primerjavi z igralnico: prednosti in slabosti

Spletni video poker v primerjavi z igralnico: prednosti in slabosti

Video poker se je, tako kot druge igralniške igre, rodil precej pred spletno različico. Bil je že zelo priljubljen v fizičnih igralnicah po vsem svetu, preden je internet pridobil moč. Postala pa je tudi velika uspešnica na najboljših spletnih mestih za igralniške igre.