Curacao

October 24, 2022

Zakaj je licenca za igre na srečo Curacao tako priljubljena

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Licenciranje je bistven dejavnik med igralci spletnih igralnic. Ta dokument dokazuje, da ima igralnica licenco in da jo ureja zanesljiv licenčni organ. To dokazuje, da so igre poštene in da bo regulativni organ posredoval, če bo igralnica začela neprimerno ravnati s sredstvi in informacijami igralcev. 

Zakaj je licenca za igre na srečo Curacao tako priljubljena

S tem v mislih je licenca za igre na srečo Curacao ena izmed najbolj iskanih operaterjev. Je cenovno ugodnejša od drugih licenc, kot sta MGA in UKGC, in igralnici omogoča, da ponuja več storitev, vključno z bingom in športnimi stavami. Torej, ta kratek vodnik razpravlja o tem, kako pridobiti licenco Curacao in zakaj je po tej akreditaciji veliko povpraševanje. 

Zahteve za pridobitev licence za igre na srečo Curacao

Verjemi ali ne, Curacao je bil prva država, ki je legalizirala sodobne spletne igre na srečo leta 1996. Od takrat se je legalni prostor spletnih iger na srečo v državi razširil, zahvaljujoč mirnemu in treznemu političnemu okolju. Igralniško industrijo v Curacau ureja ministrstvo za finance države, ki za pridobitev licence zahteva, da ima podjetje licenco na otoku. 

Zanimivo je, da obstajata dve vrsti licenc, ki jih izda vlada; glavna licenca in podlicenca. Ministrstvo za pravosodje podeljuje mojstrsko licenco s svojimi izvršilnimi pooblastili, dovoljenje pa ima veljavnost 5 let z možnostjo podaljšanja. Po drugi strani pa lahko imetnik glavne licence izda neomejeno število podlicenc, ki veljajo tako dolgo, dokler je glavna licenca aktivna. 

Trenutno obstajajo samo štirje imetniki glavne licence, vključno z Curacao e-Gaming, Gaming Curacao, Curacao Interactive Licensing NV in Antillephone NV. Nova spletna igralnica in operaterji športnih stav lahko zaprosijo za licenco za igre na srečo pri enem od teh imetnikov glavne licence. 

Preden operaterju podeli podlicenco, bo imetnik glavne licence oblikoval komisijo za skladnost, ki bo operaterja preverila in odobrila. Komisija bo izdala sodbo o operaterjevi domeni, storitvi, poštenosti in drugih tehničnih vidikih. Vendar se lahko merila za prijavo in pregled licence razlikujejo glede na imetnika glavne licence. 

Prednosti pridobitve licence za igre na srečo Curacao

Najmanj 450 ponudnikov iger na srečo po vsem svetu ima licenco za igre na srečo iz Curacaa. To dokazuje, da večina operaterjev in igralcev zaupa tej licenci za igre na srečo. Torej, kaj ga dela edinstvenega od drugih licence za spletne igre na srečo?

Postopek prijave brez težav

Večina operaterjev se strinja, da je prijava in pridobitev licence v večini držav lahko dolga in utrujajoča. Večina regulatorjev bo od operaterjev zahtevala, da opravijo dolge in drage postopke, da bodo upravičeni do licence. Še huje, večina držav licencira le nekaj operaterjev v ZDA, pri čemer imajo prednost domače športne stavnice in igralnice. 

Toda na Curacau so stvari drugačne. Čeprav obstajajo nekatere zahteve za izpolnjevanje, je manj birokracije, kar pomeni manj čakalnih dob in frustracij. Ne pozabite, da se operaterjem ni treba neposredno ukvarjati z vlado Curacaa. Danes je licenca za igre na srečo v Curacau ena najhitreje pridobljenih, če operater izpolnjuje zahteve za pridobitev licence. 

Stroškovno učinkovita licenca za igre na srečo

Razmislite o tem; igralniška podjetja z bruto prometom najmanj 30 milijonov funtov na leto morajo za pridobitev licence UKGC plačati prijavnino v višini 14.647 funtov. Kot da to ni dovolj, je licenco mogoče letno podaljšati za £49.219. Te pristojbine so očitno visoke, čeprav največje spletne igralnice in športne stavnice si lahko privoščijo to ceno. 

Če prečkate Curacao, je pristojbina za glavno licenco 34.000 $, kar je bistveno manj od letne pristojbine UKGC. To pomeni, da bodo operaterji dobili podlicenco za veliko nižje stroške, odvisno od njihovega dogovora. Poleg tega je licenco Curacao mogoče obnoviti vsakih pet let, čeprav mora imetnik glavne licence davčnemu organu plačati 2 % čistega dobička. Spletna mesta za stave niso dolžni plačati davka na dohodek v Curacau. 

Univerzalna licenca za igre na srečo

Nekatere jurisdikcije, tako kot večina ameriških zveznih držav, imajo različne licence, odvisno od vrste storitve stav, ki jo želite. Za ponudbo boste na primer morda potrebovali ločeno licenco spletne igralniške igre, športne stave, bingo in loto igre. To je lahko dolgotrajno in drago.

V Curacau licenca za igre na srečo pokriva vse stavne dejavnosti na spletni strani operaterja. Enotna licenca lahko zajema športne stave, konjske dirke, spletne igralniške igre, bingo, loto, spletne poker sobe, praske in drugo. Iz tega razloga je licenca Curacao popolna za startupe, ki želijo zgraditi svoje blagovne znamke, preden se razširijo na druge trge. 

Veliko je treba še narediti

Dovoljenje za igre na srečo Curacao samo po sebi nima veliko slabosti. Imetniki glavne licence zagotavljajo, da se operaterji držijo pogodbe o pošteni igri. Toda tudi kot taka je večina sodobnih igralcev dovolj razsvetljenih, da ve, da ta licenca ne pomeni veliko. Stvar je v tem, da se vlada Curacaa ne vmešava v spore med operaterji in igralci. 

Zato je licenca Curacao bolj primerna za startupe. Večje blagovne znamke spletnih iger na srečo bodo želele pridobiti dovoljenja v državah, kot so Malta, Švedska, Združeno kraljestvo, Nizozemska, Kanada in nekatere države v ZDA. Toda tehnično gledano je Curacao varna in zakonita jurisdikcija za ustanovitev spletnega igralništva.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Krmarjenje po labirintu: Zvezna trošarina na športne stave v ZDA
2024-05-31

Krmarjenje po labirintu: Zvezna trošarina na športne stave v ZDA

Novice