Novice

July 21, 2023

Curacao bo uvedel strožje zakone o igrah na srečo

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Industrija spletnih iger na srečo se nenehno razvija, da bi bila v koraku s trenutno realnostjo. Pred kratkim so evropski predpisi spremenili svoje zakone, da bi njihovi trgi postali varnejši za vse vpletene. Dober primer je Združeno kraljestvo, ki je lansiralo Bela knjiga o igrah na srečo aprila 2023.

Curacao bo uvedel strožje zakone o igrah na srečo

Curacao je zadnja evropska država, ki je ponovno zagnala svoj igralniški sektor. S 1. septembrom 2023 bo otoška država uvedla strožja pravila za svojo igralniško industrijo, da bi izboljšala integriteto in se uskladila z mednarodnimi normami. Javier Silvania, finančni minister, je to napovedal med konferenco iGaming NEXT Valletta 23.

Svetovalni svet zdaj pregleduje novo zakonodajo, imenovano Nacionalni odlok o igrah na srečo (LOK). Uredba bi verjetno uvedla strožje predpise v sektorju iger na srečo, s poudarkom na postopkih proti pranju denarja, zaščiti igralcev in preprečevanju goljufij. Prihajajoče spremembe iger na srečo v Curacau so bili prvič objavljeni decembra 2022.

Med dogodkom iGaming NEXT Valletta 23 je Silvania poudarila pomen odprtosti in skladnosti ter pozvala podjetja, naj spoštujejo pravila, ki so v skladu z mednarodnimi zakoni in normami proti pranju denarja. S sodelovanjem s spoštovanimi jurisdikcijami Curaçao upa, da bo ustvaril pravično okolje, kjer operaterji spletnih igralnic in dobavitelji igralniške igre lahko enakovredno tekmujejo.

Bistveni del LOK je ustanovitev novega regulativnega organa, Curaçao Gaming Authority. Glavni cilj tega organa je zaustaviti vse kriminalne dejavnosti v eni najbolj liberalnih evropskih jurisdikcij za igre na srečo. Minister je poudaril, da želi država ovreči svoj pretekli status središča za porozno izdajanje dovoljenj za igre na srečo.

Medtem bodo vse glavne licence deležne enoletnega podaljšanja kot del prehodnega procesa. Poleg tega bodo imeli vsi pridobitelji podlicenc na voljo 90 dni od začetka veljavnosti LOK, da zaprosijo za novo licenco.

S 1. septembrom bo Curaçao Gaming Control Board (GCB) podelil licence neposredno ponudnikom iger na srečo. Ta dovoljenja bodo operaterjem omogočala izvajanje dejavnosti iger na srečo, ne pa izdajanja poddovoljenj kot doslej. Predvsem bodo nova dovoljenja vključevala dolžnosti v zvezi z odgovorno igranje, nadaljnja krepitev regulativnega sistema.

Omeniti je treba, da večina spletnih igralnic z licenco Curacao že podpira integriteto in etične standarde. Vendar je Javier Silvania poudaril pomen spominjanja preteklih primerov škode ugleda. Strožji predpisi bodo ublažili te skrbi s spodbujanjem večje strokovnosti in integritete v sektorju iger na srečo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice