Novice

October 9, 2021

Kako igralnice preprečujejo štetje kartic?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

To vprašanje zastavite kateremu koli prodajalcu igralnic in tvegate, da vas bodo vrgli ven. Štetje kartic, ki ga je izumil Edward Thorp v 60. letih, je bilo trn v meso večine igralnic. Igralci, zlasti legendarna ekipa MIT, so uporabljali štetje kart v blackjacku, da bi ustvarili ogromne dobičke.

Kako igralnice preprečujejo štetje kartic?

Ampak ne upajte si misliti, da so igralnice mimoidoči. Imajo lastne mehanizme za dohitevanje števcev kartic in premaganje te pravne strategije. Torej, vas zanima, kako igralnica lovi igralce, ki štejejo karte? Beri naprej!

Zanašanje na pit šefa in trgovca

Sliši se očitno, kajne? Da, zaposlitev trgovca in pit šefa je prvi korak, ki ga večina igralnic naredi v boju proti goljufanju.

Običajno bo šef pitja hodil po tleh, da bi opazoval igro in pomagal igralcem, ki imajo težave. In če opazijo znatne razpone stav, lahko preštejejo karte v pladnju za zavržke nazaj, da najdejo morebitna odstopanja. Prav tako je v njihovih rokavih še en 'umazan' trik. Ko sumijo, da igralec šteje karte, pride šef jame do igralca in se pretvarja, da deluje prijazno.

Toda na koncu je njihov glavni cilj, da se počutite neprijetno in izgubite koncentracijo. Zdaj veste, zakaj profesionalni števci kartic preklapljajo med stavami na 1 do 3 enote.

Poslabšanje pravil

Takoj po tem, ko je knjigo Beat the Dealer leta 1961 izdal Edward Thorp, so igralnice začele ustvarjati neugodna pravila igre. Seveda je bilo s tem štetje kartic nedonosno.

danes najboljše spletne igralnice ponujajo večnadstropne čevlje. V Thorpovih dneh se je večina iger blackjacka igrala z enim kompletom. Že samo to poveča prednost hiše za 1,4 %.

Poleg tega nekatere mize omogočajo trgovcu, da izboljša svoje mehke roke tako, da zadene Soft 17. Spet to poveča prednost hiše za 0,2%. Kakor malo se zdi, je ta odstotek morda vse, kar potrebujete za zmago v krogu.

Plašenje pultov

Kot da pogrešitev igranja ni dovolj, igralnice uporabljajo taktiko prestraševanja, da "umaknejo" števce kartic. Z drugimi besedami, igralnica bo naredila vse, da bi prišla v glavo števca kartic.

Na primer, šef jame bi lahko hodil naokoli, da bi našel igralce, ki štejejo karte. Po tem se lahko odpravijo naravnost do delivca in se začnejo pogovarjati, medtem ko kažejo na igralca. Lahko tudi pridejo in stojijo blizu igralca s prednostjo. To je zato, da bi igralcu postalo neprijetno.

Vodite evidenco igralcev v prednosti

Ali v teh dneh dobite več iger za blackjack? No, morda ste že v 'slabih' knjigah igralnice.

Igralnice že leta izpopolnjujejo umetnost vodenja baze podatkov igralcev blackjacka. Nekateri gredo celo tako daleč, da sklenejo pogodbe s podjetji za baze podatkov tretjih oseb, da spremljajo prednostne igralce. Dober primer je Griffin Investigations, ki je znan po tem, da je zadel ekipo MIT. Na žalost je James Grosjean kasneje tožil podjetje, Griffin International pa je nato bankrotiral.

Skratka, vsak ciljni igralec bo težko dobil mesto za mizo za blackjack. Nekatere igralnice vas bodo v celoti blokirale.

Kako se izogniti ujetosti

Pomembno je omeniti, da je štetje kart v blackjacku popolnoma zakonito. Vendar si igralnice pridržujejo pravico, da vas vrnejo iz prostorov zaradi uporabe te strategije. Poleg tega vas bodo druge igralnice prepovedale, odvisno od obsega kršitve.

Na srečo obstaja več trikov, ki jih lahko uporabite, če se želite izogniti, da vas ujamejo. Vključujejo:

  • Delajte osnovne ali začetniške napake, kot je udarec, ko ne bi smeli.
  • Pogosteje nasvetujte trgovca. Ne pozabite, da bodo veseli, če boste zmagali in jim dali namig.
  • Vedno izberite najboljše spletne igralnice, saj igralcem omogočajo štetje kart.
  • Če igrate v kopenski igralnici, preklapljajte med igralnicami, da ne boste preveč poznani na parketu.
  • Naj bo štetje zasebno. Z drugimi besedami, nikoli ne štejte vidno ali glasno.

Zaključek

Zdaj poznate več načinov, kako igralnice ujamejo števce kartic in kako se izogniti, da vas ujamejo. Trik je v tem, da najdete pravo spletno igralnico in se ne zdite preveč modri. Odvrzite prodajalca njihovega vonja tako, da ostane preprost. Še ena stvar, dovolj vadite z brezplačnimi igrami, preden začnete v živo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

**Podajte se na čarobno arabsko pustolovščino z igralnim avtomatom Wizard Games "Lucky Lamp"**
2024-03-16

**Podajte se na čarobno arabsko pustolovščino z igralnim avtomatom Wizard Games "Lucky Lamp"**

Novice