Novice

November 8, 2023

Prihajajoče spremembe predpisov iger na srečo Curaçao: zagotavljanje varnejšega in odgovornejšega delovanja

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Čas branja: 4 minute

Prihajajoče spremembe predpisov iger na srečo Curaçao: zagotavljanje varnejšega in odgovornejšega delovanja

Avtor: Alexandra, glavna pravna direktorica pri Alpha Affiliates

Uvod

Curaçao je že dolgo znan po svojem poslovno prijaznem okolju za podjetja iGaming. Vendar pa se obstoječi regulativni okvir posodablja, da bo v skladu z mednarodnimi standardi. Novi predpisi, znani kot nacionalni odlok o igrah na srečo (LOK), bodo začeli veljati v prvih treh mesecih leta 2024. Te spremembe bodo uvedle strožje zahteve za preprečevanje pranja denarja, preprečevanje goljufij in zaščito igralcev.

Vloga oblasti Curacao (CGA)

Novi predpisi bodo ustanovili Curacao Authority (CGA) kot regulatorni organ, odgovoren za uveljavljanje smernic. CGA bo zadolžen za skladnost, nalaganje sankcij, uvajanje novih politik in izdajanje licenc. Namen tega novega regulativnega organa je zagotoviti varnejšo in odgovornejšo industrijo iger na srečo.

Ključne spremembe v ogrodju LOK

Ogrodje LOK prinaša več pomembnih sprememb, ki se jih morajo operaterji zavedati:

  1. Postopki razkritja: Operaterji morajo zdaj razkriti svoje upravičence ter predložiti dokazilo o identiteti in virih financiranja.
  2. Varstvo podatkov: Operaterji morajo imeti vzpostavljene ukrepe za zaščito uporabniških podatkov in njihovo zaščito pred nepooblaščenim dostopom in zlorabo.
  3. Preprečevanje pranja denarja: Operaterji morajo izvajati politike in postopke za preprečevanje dejavnosti pranja denarja.
  4. Zasebnost za igralce: iGaming podjetja morajo biti pregledna pri svojih storitvah, hkrati pa spoštovati pravice in zasebnost igralcev. Zagotoviti je treba orodja in podporo za odgovorno igranje, da se ustvari varno okolje za igralce.
  5. Spremljanje: Operaterji morajo poročati o vseh sumljivih transakcijah ali goljufivih dejavnostih CGA, da zmanjšajo njihovo pojavljanje in ublažijo posledice.

Licenčnine

Poleg regulativnih sprememb se bodo licenčnine zvišale, da bi spodbudili varnejše in odgovornejše okolje. Od naslednjega leta bo predlagana pristojbina za licenco znašala 5000 USD. Veljajo tudi dodatne pristojbine na kvalificirano osebo in UBO. Letna licenčnina za podjetja B2C se bo znižala na 25.000 $, od licenciranih podjetij iGaming pa se pričakuje prispevek za igre na srečo v višini 26.500 $ za CGA.

Vloga za licenco

Operaterji imajo dve možnosti, ko gre za licenciranje:

  1. Nakup nove licence: Operaterji lahko zaprosijo za novo licenco tako, da ocenijo svojo korporativno strukturo in zagotovijo skladnost z zahtevami LOK. Uspešni kandidati bodo prejeli začasno licenco, dokler LOK ne začne polno veljati.
  2. Registracija kot podlicencejemalec: Operaterji z licencami po starem režimu imajo določeno obdobje, da se registrirajo za polno licenco, preden jim potečejo podlicence. Za nadaljevanje delovanja morajo kupiti licenco v 90 dneh po podaljšanju.

Zaključek

Novih predpisov LOK ne bi smeli razumeti kot nevšečnost, ampak kot priložnost za razvoj in spoštovanje mednarodne igralniške skupnosti. Operaterji morajo razumeti in upoštevati spremembe, da ohranijo svoje trenutno poslovanje in dolgoročno okrepijo svoje poslovanje. Če ostanejo na vrhu spremljanja in analize, lahko operaterji nadaljujejo z običajnim delovanjem, hkrati pa ustvarjajo odgovorno in podporno okolje za igralce.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice