Novice

November 15, 2023

SuperScale: Združevanje igranja iger in analize podatkov za optimalno delovanje in uspeh igre

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Čas branja: 4 minute

SuperScale: Združevanje igranja iger in analize podatkov za optimalno delovanje in uspeh igre

Uvod

V tem članku bomo raziskali pot SuperScale, podjetja, ki združuje igranje iger z analitiko podatkov, da sprosti potencial dobrih iger. Razpravljali bomo o osebni poti ustanovitelja, začetni viziji podjetja, njegovih dosežkih, trenutni pokrajini igralniške industrije, tehnoloških inovacijah, ki jih uporablja SuperScale, njegovi storitvi Legacy Game Management, vpogledih v nakupe v igri in freemium modelih, nasvetih za ambiciozne igre podjetniki in prihajajoči projekti.

Osebno potovanje in strast do iger

Ivan, soustanovitelj SuperScale, že vse življenje goji strast do iger. Ko je začel kot tekmovalni igralec med univerzitetnimi dnevi, je svoje navdušenje nad igranjem združil s študijem velikih podatkov in analitike. Ta kombinacija ga je pripeljala do soustanovitve Exponea, platforme za podatke in izkušnje strank. Toda njegov pravi klic je prišel, ko se jim je obrnil igralni studio s 40 milijoni igralcev mesečno, ki je bil leta 2015 navdih za ustanovitev SuperScale. Igre, kot sta Counter-Strike in Age of Empires, so močno vplivale na Ivana, saj so mu pokazale potencial igranja ne le kot strast pa tudi v poslovnem svetu.

Začetek SuperScale

SuperScale je bil ustanovljen z vizijo združitve iger z analitiko podatkov, s ciljem optimizacije iger z uporabo podatkovnih vpogledov. Podjetje, ki je bilo sprva naletelo na skepticizem, je vztrajalo in razvijalo svojo vizijo za brezhibno integracijo trženja iger in velikih podatkov z razvojem in izboljšavo iger. SuperScale je dosegel pomembne mejnike, vključno s sodelovanjem z velikani industrije, kot sta EA in Big Fish, ter optimizacijo mobilnih iger, da doseže več kot 2 milijardi prenosov. Pot podjetja je usklajena z njegovim prvotnim ciljem izkoriščanja podatkov za izboljšanje uporabniške igralne izkušnje in ustvarjanje trajnega vpliva na industrijo iger.

Trenutna pokrajina igralniške industrije

Pokrajina igralniške industrije je dinamična in polna priložnosti za podjetja, kot je SuperScale v Evropi. SuperScale se je postavil na presečišče iger in analitike, pri čemer je izkoristil svojo ekipo strokovnjakov in tehnološke inovacije, kot je umetna inteligenca, za sklepanje strateških partnerstev z ustvarjalci iger. Ker se trg iger na srečo vrača k rasti, ga SuperScale s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami pri optimizaciji delovanja iger in izboljšanju pridobivanja/vključevanja uporabnikov postavlja kot ključnega igralca v Evropi in na drugih ključnih trgih.

Tehnološke inovacije za optimizacijo iger

SuperScale izkorišča tehnološke inovacije, kot sta umetna inteligenca in strojno učenje, za celovito analizo podatkov iger. Njegova tehnologija za analizo iger identificira tržne priložnosti in segmente igralcev. V prihodnosti namerava SuperScale v svoj potek dela integrirati Generative AI in Large Language Models, da bi optimiziral sprejemanje odločitev za razvijalce in izboljšal igralno izkušnjo. Ti napredki omogočajo podjetju SuperScale, da ponudi uporabne vpoglede, s čimer opolnomoči vodilne delavce in igralne studie, da sprejemajo ozaveščene odločitve in odklenejo neizkoriščen potencial industrije iger.

Podedovana storitev upravljanja iger

SuperScale ponuja storitev Legacy Game Management, ki oživlja obstoječe igre in zagotavlja, da ostanejo privlačne za igralce in donosne za studie. Ta storitev nudi ključno podporo pri vzdrževanju in posodabljanju podedovanih naslovov, optimizaciji strategij monetizacije in privabljanju novih igralcev. Igričarska skupnost ima koristi od nadaljnjega uživanja v priljubljenih igrah z izboljšanimi funkcijami in novo vsebino. Storitev Legacy Game Management podjetja SuperScale ustvarja scenarij, v katerem zmagajo vsi igralci in razvijalci, izboljšuje izkušnje igralcev in podaljšuje življenjski cikel cenjenih naslovov.

Vpogled v nakupe v igri in modele Freemium

Strategija SuperScale se vrti okoli iskanja pravega ravnovesja med ustvarjanjem prihodkov in zagotavljanjem koristne izkušnje igralcem. Podjetje poudarja nakupe v igri, ki temeljijo na vrednosti, ki izboljšajo igranje brez ogrožanja zadovoljstva uporabnikov. Z razumevanjem preferenc igralcev in tržne dinamike SuperScale prilagaja svoj pristop za optimizacijo monetizacije, hkrati pa zagotavlja, da igralci zaznajo vrednost svojih nakupov, kar prispeva k trajnostnemu in obojestransko koristnemu ekosistemu.

Nasveti za ambiciozne igralniške podjetnike

Ivanov nasvet ambicioznim igralniškim podjetnikom v Evropi je, naj sledijo svoji strasti, zaupajo svojim instinktom, sprejmejo tveganja in izzive ter se obkrožijo z nadarjeno ekipo. Vzpostavljanje močnih industrijskih povezav in potrpežljivost med celotno potjo sta ključnega pomena. Poleg tega ambiciozni podjetniki ne smejo nikoli podcenjevati potenciala svoje igre, verjeti v njen uspeh in biti na tekočem s trendi in tehnologijami v industriji.

Prihajajoči projekti in razvoj

SuperScale trenutno izvaja več razburljivih projektov in partnerstev. Čeprav posebnih podrobnosti zaradi klavzul o zaupnosti ni mogoče razkriti, SuperScale aktivno sodeluje s partnerji po vsem svetu. V prihodnjem letu in pozneje bo podjetje nadzorovalo povečano število iger v širokem naboru žanrov mobilnih iger.

Zaključek

SuperScaleova pot pri združevanju iger z analitiko podatkov je vodila do pomembnih dosežkov in postavila podjetje kot ključnega igralca v igralniški industriji. Z izkoriščanjem tehnoloških inovacij, ponudbo storitve Legacy Game Management in optimizacijo nakupov v igri SuperScale izboljša igralno izkušnjo za igralce in ustvarja priložnosti za razvijalce iger. Ambiciozni igralniški podjetniki se lahko učijo iz uspeha SuperScale in sprejmejo svojo strast do iger, da bi trajno vplivali na industrijo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice