Novice

March 31, 2023

Upanje Marylanda na legalno igranje iger na srečo je položeno do leta 2024

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Igralci iger na srečo v Marylandu so upali, da bodo igre na srečo v spletnih igralnicah postale zakonite, potem ko bo senat sprejel zakon 267. Vendar pa spletne igre na srečo še ne bodo legalizirane tako kmalu, vsaj do leta 2024, ker dom generalne skupščine še ni sprejel zakona. K sreči ga lahko generalna skupščina odobri, če senat najprej predstavi predlog zakona.

Upanje Marylanda na legalno igranje iger na srečo je položeno do leta 2024

Senator Ron Watson, sosponzor zakona, je izrazil prepričanje, da bo predlog zakona o spletnih igrah na srečo sprejet naslednje leto, preden se zasedanje predstavniškega doma zaključi 10. aprila. Sprejem zakona bi pomenil igralniška mesta za igre na srečo bi začel v Free Stateu, da bi igralcem omogočil igranje tradicionalnih igralniških iger, kot so igralni avtomati, poker, blackjack in ruleta. Pričakuje se, da bo zakon 267 senata zajemal tudi priložnosti za nagradne igre in družabne igre.

Novembra 2022 je država odobrila zakonite spletne športne stave, prebivalci pa so upali, da bodo spletne igralniške igre na srečo naslednja možnost. Vsak operater/dobavitelj iger na srečo, ki želi nastopiti v državi, mora biti preverjen in odobren s strani stroge agencije za nadzor loterije in iger na srečo Maryland, ki nadzoruje industrijo iger na srečo v državi. 

Po besedah senatorja Watsona bi zakonita industrija spletnih iger na srečo letno zbrala skoraj 100 milijonov dolarjev davkov. Poslanec je izjavil, da prihodki od športnih stav jasno kažejo, da bodo spletne igre na srečo koristile državnemu gospodarstvu. Watson je tudi opozoril, da bi lahko bila nova pandemija katastrofalna za gospodarstvo, če bi konvencionalne športe prekinili. Zato predlaga zakonite spletne igre na srečo kot nov vir dohodka za financiranje izobraževalnega skrbniškega sklada. 

Vendar licenca za igre na srečo v Marylandu ne bo poceni, saj bi operaterji plačali 500.000 $ za petletno obnovljivo dovoljenje. Poleg tega se bodo organizatorji iger na srečo odrezali s 15 % svojih prihodkov v obliki davkov.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice