Novice

April 6, 2024

Yaspa zagotavlja nepovratna sredstva vlade Združenega kraljestva za platformo AI za varnejše igre na srečo

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Ključni zaključki:

Yaspa zagotavlja nepovratna sredstva vlade Združenega kraljestva za platformo AI za varnejše igre na srečo
  • Yaspa je prejela nepovratna sredstva vlade Združenega kraljestva in Innovate UK za ustvarjanje plačilne platforme za varnejše igre na srečo, ki temelji na umetni inteligenci.
  • Cilj nove platforme je odkriti in pomagati do 300.000 problematičnim hazarderjem, kar znatno vpliva na prizadevanja za zmanjšanje škode.
  • Ta pobuda odraža naraščajočo zavezanost Združenega kraljestva k izkoriščanju tehnologije in inovacij pri odpravljanju škode, povezane z igrami na srečo.

Yaspa, vzhajajoča zvezda v areni finančne tehnologije, je bila pred kratkim v središču pozornosti, ker je od vlade Združenega kraljestva pridobila pomembno nepovratna sredstva, pri čemer je Innovate UK, državna agencija za inovacije, vskočila in podprla njen ambiciozen projekt. Podjetje se namerava lotiti razvoja vrhunske spletne platforme B2B, namenjene varnejšemu igranju na srečo. Ta pobuda je zasnovana tako, da izkoristi moč umetne inteligence (AI) za krepitev zmogljivosti operaterjev pri prepoznavanju sumljivega vedenja pri stavah, ki kaže na morebitno škodo ali stisko med igralci, povezano z igrami na srečo.

Prizadevanja za to novo platformo so velika, Yaspa ocenjuje, da bi lahko igrala ključno vlogo pri odkrivanju in zagotavljanju pomoči kar 300.000 problematičnim hazarderjem. Takšen uspeh bi pomenil pomemben napredek v boju proti izzivom, s katerimi se soočajo ranljivi, ogroženi ali patološki hazarderji, in bi lahko revolucioniral pristop k zmanjševanju škode, povezane z igrami na srečo.

Do tega razvoja prihaja v času, ko vprašanje problematičnih iger na srečo dobiva vse večjo pozornost. GambleAware, ugledna dobrodelna organizacija, ki se zavzema za preprečevanje škode zaradi iger na srečo, je objavila podatke, ki kažejo, da je njeno spletno brezplačno orodje za samoocenjevanje uporabljalo približno 100.000 posameznikov od njegove uvedbe aprila 2023. To kaže na močno zanimanje za orodja in vire, namenjene zmanjševanju škode zaradi iger na srečo. Platforma Yaspa s podporo Innovate UK namerava uporabiti sofisticirano modeliranje umetne inteligence za napovedovanje verjetnosti, da bodo igralci ogroženi zaradi svojih hazarderskih navad.

James Neville, izvršni direktor in soustanovitelj podjetja Yaspa, je izrazil navdušenje nad donacijo Innovate UK, saj jo je ocenil kot ključni korak k reševanju težav z igrami na srečo in zaščiti ranljivih potrošnikov. Neville je optimističen, da ta finančna podpora ne bo le postavila platforme kot vodilno skladnost v sektorju iger na srečo, temveč bo spodbudila tudi pomembne, pomembne spremembe.

Ob izpostavitvi edinstvenega pristopa je Neville poudaril, da sedanje prakse pogosto vključujejo operaterje, ki gledajo igralce na ravni enega samega operaterja, pri čemer se zanašajo na moteča preverjanja, ki tvegajo, da bodo posameznike potisnili na neregulirane trge. Yaspa želi spremeniti to pripoved tako, da ponudi postopek brez trenja v kombinaciji s perspektivo vsega operaterja, kar bistveno spremeni izkušnjo tako za operaterje kot za igralce.

Da bi zagotovila učinkovitost in ustreznost platforme, Yaspa načrtuje sodelovanje z akademskimi institucijami. To partnerstvo je namenjeno optimizaciji rešitve za izpolnjevanje potreb trga in doseganje njenega glavnega cilja varstva potrošnikov. Ta pobuda poudarja širši trend znotraj Združenega kraljestva k opolnomočenju storitev in subjektov tretjega sektorja z inovativnimi orodji in možnostmi spremljanja za izboljšanje varnostnih ukrepov za ranljive akterje.

Ko se Yaspa loti tega ambicioznega projekta, stoji v ospredju izkoriščanja tehnologije in inovacij za ustvarjanje varnejšega igralniškega okolja, ki uteleša proaktiven pristop k spopadanju z enim najbolj perečih izzivov v industriji.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice