Kako igrati baccarat: razložena pravila za baccarat

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Baccarat je ena najbolj enostavnih igralniških iger, ki zahteva minimalno znanje. To je popolna igra za stavnice, ki obožujejo hitre igre s kartami, ne da bi se morali naučiti veliko zapletenih pravil. Verjetno ima samo ruleta tako preprosta pravila kot Baccarat, kar je eden glavnih razlogov, zakaj je Baccarat še vedno tako priljubljena.

V tem priročniku bomo preučili glavne vidike vsakega pravila igre. Začenši z oceno karte, kaj je cilj igre in tudi, kaj lahko igralec in bankir izvedeta. Za zaključek si bomo ogledali nekaj glavnih izrazov, ki lahko pomagajo tudi začetnikom, da brez skrbi začnejo igrati bakarat.

Kako igrati baccarat: razložena pravila za baccarat

Kaj je Baccarat?

Baccarat, imenovana tudi samo Baccara, je igralniška igra s kartami. Preprosto igranje igre s kartami baccarat je primerjava kart med igralčevo in bankirjevo kombinacijo. Vsak Baccarat coup, ki je izraz za krog v igri, ima tri možne rezultate:

 • Igralec (Igralčeva roka je boljša),
 • Bankir (bankirjeva roka je boljša),
 • Kravata.

Pojasnjena spletna pravila Baccarat

Za namene današnjega vodnika je Različica Punto Banco Baccarat bodo upoštevane. Punto Banco je vrsta igre, ki je najbolj razširjena, zato jo običajno imenujemo standardna različica bakarata.

Pomembno si je zapomniti, da je igra s kartami Baccarat igra na srečo, zato so tehnično gledano povečane možnosti za dobitek omejene. Še vedno pa obstaja nekaj ključnih trikov, ki lahko pomagajo prevzeti prednost v igri, na primer izogibanje možnosti stave na izenačenje.

Baccarat igranje

Pravila igranja igre Baccarat so precej preprosta in vse, kar si morate zapomniti, ko jo igrate, je:

 • Igralec vedno stavi, kakšen bi bil možen izid igre, kje tri možnosti so na voljo:
  • Če želite staviti na zmago igralca,
  • Če želite staviti na zmago delivca,
  • Staviti na izenačenje.
 • Karte vsakič premeša delivec, preden razdeli dve karti igralcu in sebi, vedno obrnjeni navzdol,
 • Ko nobena stran nima naravne kombinacije, kar je avtomatska zmaga, ko se karte obrnejo, je mogoče staviti,
 • Glavni cilj igre Baccarat je dobiti kombinacijo z vrednostjo 9, kar je najvišja možna kombinacija.

Statistika pravi, da bankirjeva roka bo dobila 45,8 % časa, medtem ko je igralec bo zmagal 44,6 %, in ostalo 9,6 % gre za izenačenje.

Vrednosti kartice

Kot je navedeno v pravilih igre s kartami Baccarat, imajo karte naslednje vrednosti točk:

 • as - 1
 • Oštevilčene karte od 2 do 9 - nominalna vrednost
 • 10, J, Q, K - 0

Vrednosti rok v Baccaratu temeljijo samo na zadnji števki vrednosti karte. Na primer, če igralec dobi 6 in 9, je vsota 15, tako da je vrednost kombinacije 5, kar je zadnja številka števila.

Stojala in žrebanja

Izenačenje (Zadetek) in Stands sta edina možna dejanja, ki jih je mogoče izvesti v igri Baccarat. Žrebanje, ki je bolj priljubljeno v svetu Baccarat kot Hit, je takrat, ko želi igralec prejeti dodatno karto, tako da skupno število kart znaša 3.

Če se igralec odloči stati, je to znak, da ni več potrebnih kart, zato je namen nadaljevati s trenutno vrednostjo njegove kombinacije.

Pravila igre s kartami Baccarat za udarce in stanje se razlikujejo za bankirjeve in igralčeve roke.

Pravila za igralčevo kombinacijo

Kako bo igra potekala, je določeno z igralčevo kombinacijo, saj se dejanja bankirja lahko razlikujejo glede na igralčevo odločitev, ali bo stal ali izenačil.

 • Če igralec prejme skupaj 6 ali 7, vstane.
 • Če igralec dobi 5 ali manj, se izvleče tretja karta.

Pravila za bančno roko

Pravila za Banker's Hand so bolj zapletena, saj je akcija močno odvisna od tega, kako je igralec odigral svojo kombinacijo.

Če igralec stoji, bankir upošteva enaka pravila kot za igralčevo kombinacijo. Če pa je igralec močno izvlekel tretjino, postanejo bančnikova pravila precej strožja.

 • Če je bankirjev skupni seštevek 7, ves čas stoji,
 • Če je bankirjev skupni seštevek 6, potegne, če je tretja razdeljena karta 6 ali 7,
 • Če je bankirjev skupni seštevek 5, potegne, če je tretja karta, ki je podeljena igralcu, 4, 5, 6 ali 7,
 • Če je bankirjev skupni seštevek 4, potegne, če je tretja karta, ki je podeljena igralcu, 2, 4, 5, 6 ali 7.
 • Če je bankirjev skupni seštevek 3, potegne v vseh primerih, razen če je igralčeva tretja karta 8,
 • Če je bankirjeva vsota 2, vleče ves čas.

Vsa ta pravila tretje karte za bakarat bo obravnaval delivec, vendar je dobro, da jih igralec vedno upošteva.

Prednosti spletnega igranja Baccarat

Baccarat je bil in bo ostal eden izmed najbolj priljubljene spletne igralniške igre da lahko igralci uživajo v igranju. Razlogov za to je veliko, a poglejmo enega najpomembnejših.

Prednosti

 • Pravila bakarata pri najboljša spletna mesta za igralnice se da zlahka naučiti,
 • Veliko jih je velikodušne bonus ponudbe povezane z igranjem spletne bakarate,
 • Spletno igro Baccarat lahko preprosto igrate v kateri koli spletni igralnici,
 • V spletnih igralnicah lahko najdete številne različice igre s kartami baccarat,
 • Baccarat ima eno najnižjih prednostnih točk med namiznimi igrami,
 • Pri igranju igre baccarat na spletu stavni nadzoruje svoj bankroll,
 • Igranje spletnega bacarata je popolnoma brezplačno.

Slabosti

 • Na večini spletnih miz za bakarat se provizije za zmagovalne stave zaračunajo,
 • Pravil bančnika je precej, zato si jih je težko zapomniti,
 • Mize za bakaro se lahko prirejajo, če se igra v nelicenciranih spletnih igralnicah,
 • Baccarat je igra na srečo, zato je težko vplivati na izid kombinacij,
 • Možna izplačila stav najboljših bankirjev in igralcev niso tako velika.

Zaključek

Baccarat je namizna igra s pravili, ki se jih je najlažje naučiti, vendar ima tudi najnižjo prednost. Zato ne preseneča, da je igra dandanes tako priljubljena in da želi več igralcev uživati v njej. Z vsemi temi razloženimi pravili bakarata lahko vsak igralec takoj začne igrati to preprosto igro na spletu.

Vedno je dobro imeti v mislih, da ne glede na to, ali so pravila iger s kartami baccarat preprosta, je to še vedno igra na srečo, zato možnosti za zmago ni mogoče toliko povečati.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Kako igrati baccarat in zmagati?

Baccarat je igra na srečo, zato možnosti za zmago ni mogoče toliko nadzorovati. Vendar pa lahko vsak igralec z upoštevanjem preprostih pravil, kdaj vstati, udariti ali na katero kombinacijo staviti, poveča svoje možnosti za zmago na Baccarat Online.

Kako igrati baccarat na spletu?

Igranje baccarat na spletu je enako igranju v kopenski igralnici. Veljajo ista pravila, zato je cilj, da se vrednost kombinacije približa 9. Pravila baccarat so zelo preprosta, tako da lahko vsak igralec začne igrati igro zelo hitro.

Kako igrati baccarat na spletu za pravi denar?

Koraki za spletno igranje baccarat za pravi denar so precej preprosti. Igralec mora izbrati med najboljšimi spletnimi igralnicami. Nato mora igralec odpreti račun na ustreznem mestu igralnice, položiti sredstva in se prijaviti na katero koli mizo za bakarat.

Kako igrati baccarat v spletni igralnici?

Igranje baccarat v spletni igralnici je veliko preprostejše od igranja v igralnici na kopnem. Če želite začeti igrati baccarat v kateri koli spletni igralnici, mora igralec odpreti račun na ustreznem stavnem mestu, položiti sredstva in začeti igrati. To vam daje svobodo pri izbiri obsega stav, mize in celo kje in kdaj igrati igro.

Kje igrati baccarat na spletu?

Mize za Baccarat lahko preprosto najdete v kateri koli spletni igralnici. Vendar mora vsak igralec postaviti svoje zahteve in izbrati najboljšo igralnico zase, saj vsak ponuja različne mize za bakarat, bonus ponudbe itd.

Kateri je najboljši način za igranje baccarat?

Baccarat je spletna igra s kartami, ki ima zelo preprosta pravila in zelo nizko prednost hiše. Torej, najboljši način za igranje baccarat za vsakega igralca je sledenje preprostim pravilom in uporaba stave Banker's Bet, ki ima najnižjo prednost hiše.

Ali je mogoče baccarat prirejati?

Na žalost je tako kot pri kateri koli drugi spletni igralniški igri tudi Baccarat mogoče prirejati. Vendar pa je pri igranju v licenčni spletni igralnici, ki deluje v zakonsko dovoljeni jurisdikciji in je zelo nadzorovana, možnosti, da bi bil igralec prirejen, skoraj nič.

Kaj so stave Baccarat in stranske stave

Kaj so stave Baccarat in stranske stave

Igra Baccarat je zelo preprosta, saj ponuja tri možne možnosti stav. Te tri stave veljajo za glavne stave v bakari in se jih igralci običajno držijo. 

Kako delujejo stavne kvote Baccarat

Kako delujejo stavne kvote Baccarat

Stvar, zaradi katere je Baccarat tako priljubljen, je spodnji rob hiše. Baccarat je igralniška igra s kartami z najnižjo prednostjo hiše 1,06 % za najbolj priljubljeno stavo Banker Bet.

Katera je najboljša različica igre Baccarat?

Katera je najboljša različica igre Baccarat?

Baccarat je ena najbolj priljubljenih spletnih iger s kartami, ki jo je mogoče igrati v spletnih ali prizemnih igralnicah. Igro s kartami Baccarat velja za zelo enostavno naučiti, saj so njena pravila zelo preprosta. Vsaka spletna igra baccarat ima zelo nizko prednost hiše, zaradi česar je zelo privlačna za hazarderje. 

Koristni nasveti za zmago pri Baccaratu

Koristni nasveti za zmago pri Baccaratu

Baccarat je med najbolj priljubljenimi igralniškimi namiznimi igrami, ki jih igralci lahko igrajo na skoraj vseh spletnih igralniških mestih. Je zelo preprosta igra, ki se je lahko stavniki zlahka naučijo, saj ima nekaj enostavnih pravil, ki si jih je treba zapomniti. 

Stavne strategije in sistemi Baccarat: katera je najboljša

Stavne strategije in sistemi Baccarat: katera je najboljša

Baccarat je predvsem igra na srečo, saj je njeno igranje povezano s primerjavo kart, običajno kart bankirja in igralca v večini različic. 

Zakaj je Baccarat nedonosna za spletne igralnice

Zakaj je Baccarat nedonosna za spletne igralnice

Baccarat ima edinstveno mesto v srcih mnogih hazarderjev. Znana po svoji preprostosti in hitrem igranju, je postala stalnica tako v fizičnih kot v spletnih igralnicah. Ko pa gre za donosnost spletnih igralnic, Baccarat izstopa iz razlogov, ki niso takoj očitni. Kljub priljubljenosti med igralci ta igra predstavlja nenavaden primer v igralniškem gospodarstvu. V tem članku se poglobimo v razloge, zakaj Baccarat v primerjavi z drugimi igralniškimi igrami morda ni tako donosen za igralniška mesta, in raziščemo dinamiko v ozadju njegovega finančnega vpliva.

Zakaj je Baccarat tako priljubljen?

Zakaj je Baccarat tako priljubljen?

Baccarat, znan po svoji eleganci in preprostosti, je postal stalnica v igralnicah po vsem svetu. To je igra, ki združuje preprosta pravila z avro prefinjenosti, privlačna tako za novince kot za izkušene igralce. Spodaj boste odkrili razloge za dolgotrajno priljubljenost Baccarata in izvedeli, kako lahko postanete del njegovega razburljivega sveta. Ste pripravljeni svoje novo pridobljeno znanje uporabiti v praksi? Raziščite igralnice Baccarat, ki so na seznamu CasinoRank in poiščite popolno mesto za izkušnjo vznemirjenja igre. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen igralec, te igralnice ponujajo idealno okolje za uživanje v edinstvenem šarmu Baccarata. Začnite svoje Baccarat potovanje danes z najboljšimi izbirami CasinoRanka!