Ruleta: zgodovinsko ozadje, vrsta rulete in vrste stav

Novice

2020-10-08

Zgodovina zgodovine rulete ima številne preobrate in različice, saj je igra postopoma napredovala od stare metode do tega, kar imamo v današnji spletni igralnici. Čeprav ruleta nima posebnega zgodovinskega začetka, je splošno sprejeto, da je bila izumljena v 17. stoletju. Do danes je ruleta še vedno na vrhu lestvic kot ena najbolj znanih igralniških iger na svetu, tudi v spletni sferi. V 17. stoletju je priljubljeni francoski matematik po imenu Blaise Pascal izumil tradicionalni pojav, imenovan ruleta, vendar na najbolj bizaren način. Blaise Pascal je s svojimi študijami veljal za avtoriteto, slavno osebnost na področju znanosti in matematike. Eno njegovih velikih del je bilo ustvarjanje verjetnosti v matematiki. V procesu tega je igralna ruleta zaživela, čeprav po naključju. Med enim od njegovih stalnih iskanj za ustvarjanje gibalnega stroja iz drugega razloga je bila po naključju proizvedena ruleta. Od takrat je veljal za stranski produkt ločene študije.

Ruleta: zgodovinsko ozadje, vrsta rulete in vrste stav

Kako je ruleta prišla v Evropo

Ruleta je bila nekoliko težko sprejeta v Evropi, tudi ko je bila ustanovljena v Franciji, saj so bile takrat vse vrste iger na srečo v Evropi prepovedane, zato so veljale za nezakonite. Toda leta 1842 se je ruleta začela prodirati v glavno Evropo. Potrebovala sta dodatna prizadevanja dveh francoskih rodov Francoisa in Louisa Blanca, da sta igro premaknila čez meje Francije. Igro so najprej odpeljali v Hamburg v Nemčiji, kjer so jih domačini odkrito sprejeli in bili zaščiteni. To je postopoma vodilo do razširjenosti rulete v Evropi.

Vrsta iger rulete

ameriška ruleta:

V ameriški ruleti so kolesa rulete običajno z dvojno ničlo, medtem ko je druga številka na kolesih na voljo od 1 do 38. Dvojna ničla je predstavljena kot 0 in 00. Na splošno velja, da je ameriška ruleta vedno zmanjšala število priložnosti za zmago z lastno prednostjo, ki zahteva denar, znašajo 5,26 % vsakega vložka.

evropska ruleta:

Ta je priljubljena, ker ponuja višjo zmagovalno možnost, pri čemer prednost hiše zahteva le 2,70%. Običajno francoska ruleta sledi tudi konceptu, razen nekaj zelo majhnih razlik. Ta vrsta rulete ima eno samo ničlo in število na kolesu je od 1 do 37, kar povečuje možnosti za zmago.

Vrste stav v ruleti:

Notranje stave Zunanje stave

1. Notranje stave:

Te stave so običajno postavljene čez številske črte. Ob zmagi dajejo veliko izplačilo, vendar je tudi tveganje zelo veliko.

Ulična stava

Stava v tej stavi je postavljena na konec vrstice s 3 številkami, prikazanimi v vrstici, izplačilo je 11 proti 1.

Stava naravnost

Ta vrsta stave je postavljena na eno določeno številko, zmagovalno izplačilo je 35 proti 1.

Pet stav

Na voljo samo na mizah American Roulette, ta stava vključuje 5 številk 0, 00, 1, 2 in 3, ta stava je običajno postavljena poleg 0 in 1. Zmagovalno izplačilo je običajno 6 proti 1.

Razdeljena stava

To je precej podobno dvojni direktni stavi, stava se običajno položi na 2 sosednji številki, izplačilo je 17 proti 1.

Kotna stava

Ta vrsta stave je postavljena na vogalu, kjer so na voljo 4 številke. To je tako kot ulična stava, vendar je izplačilo 8 proti 1.

Line Bet

Ta vrsta stave je postavljena na konec 2 vrstic, ki vsebujejo po 3 številke, zmagovalno izplačilo je dobro za 5 proti 1.

2. Zunanje stave:

Te stave so postavljene zunaj polja s številkami, dajejo širše možnosti, v veliki meri zmanjšano tveganje, vendar posledično z nižjim izplačilom ob zmagi.

Ducat Bet

To omogoča igralcu, da stavi na 12 številk na vrtenje, zmagovalno izplačilo je 2 proti 1.

Stavite na barvo

Ta vrsta stave omogoča igralcu, da stavi na vse številke rdeče ali črne barve. Z zmagovalnim izplačilom 1 proti 1 je to osnovna stava na ruleto za novince, ki se izogibajo tveganju.

Stavite na nizko/visoko

To omogoča stave na vse nizke številke (1-18) ali na višje (19-36). To je zagotovo še ena osnovna vrsta stav na ruleto z izplačilom 1 proti 1 zmaga.

Stavite na liho/sodo

Ta omogoča igralcu, da licitira za vsa liha ali vsa soda števila z možnim izplačilom zmage od 1 proti 1.

Zadnje novice

Madžarski državni monopol za spletne športne stave bo konec leta 2023
2022-09-14

Madžarski državni monopol za spletne športne stave bo konec leta 2023

Novice