Novice

November 1, 2023

Skupina Lottomatica dosega impresivno rast ključnih meritev, ki jo poganja spletni segment

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Upravni odbor Lottomatica Group SpA je odobril zgoščene konsolidirane vmesne računovodske izkaze za devet mesecev, ki so se končali 30. septembra 2023. Podjetje je doseglo impresivno rast v različnih ključnih meritvah, kar dokazuje njegovo močno uspešnost na trgu.

Skupina Lottomatica dosega impresivno rast ključnih meritev, ki jo poganja spletni segment

Ključni poudarki

  • Stave v višini 21,7 milijarde evrov, kar je 19-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem leta 2022
  • Bruto prihodek od iger na srečo (GGR) v višini 2.844,1 milijona €, kar je 7-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem leta 2022
  • Skupni spletni tržni delež 21,2 % v 3. četrtletju, kar predstavlja povečanje za 3,8 odstotne točke v primerjavi s poslovnim letom 2022
  • Prihodki v višini 1.194,9 milijona €, kar je 12 % več kot v enakem obdobju leta 2022
  • Prilagojeni EBITDA v višini 426,4 milijona EUR, kar je 15 % več kot v enakem obdobju leta 2022
  • Denarni tok iz poslovanja v višini 344,7 milijona evrov
  • Neto finančni dolg v višini 1.248,1 milijona EUR, kar je enako 2,2-kratniku LTM run rate Prilagojeni EBITDA

Močna uspešnost v spletnem segmentu

Spletni segment je bil glavno gonilo rasti skupine Lottomatica. V prvih devetih mesecih leta 2023 je segment zabeležil stave v višini 11,5 milijarde EUR, kar je izjemno 37-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem leta 2022. Prihodki iz spletnega segmenta so dosegli 374,0 milijona EUR, kar je znatno 30-odstotno povečanje v primerjavi z 9 meseci 2022. Spletni segment je prav tako dosegel rast tržnega deleža v vseh produktnih segmentih in blagovnih znamkah.

Pozitivni rezultati v franšiznih segmentih športa in iger

Segment športne franšize je v devetih mesecih leta 2023 poročal o prihodkih v višini 277,4 milijona evrov, kar je 10-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem prejšnjega leta. Segment Gaming Franchise je zabeležil prihodke v višini 543,5 milijona EUR, kar je 3-odstotno povečanje v primerjavi z devetimi meseci 2022. Čeprav je segment Gaming Franchise doživel rahlo zmanjšanje prihodkov v tretjem četrtletju v primerjavi s tretjim četrtletjem 2022, je to predvsem posledica odstranitve omejitev, povezanih s Covidom. .

Potrjene smernice za proračunsko leto 2023

Skupina Lottomatica je potrdila svoje smernice za proračunsko leto 2023 s pričakovanimi prihodki v višini 1.630–1.690 milijonov evrov in prilagojenim EBITDA v višini 570–590 milijonov evrov. Spletni segment naj bi prispeval približno 50 % prilagojenega EBITDA. Podjetje je zagotovilo tudi podrobnosti o ponavljajočih se kapitalskih stroških, kapitalskih stroških koncesije in enkratnih kapitalskih stroških rasti.

Komentarji izvršnega direktorja

Guglielmo Angelozzi, glavni izvršni direktor skupine Lottomatica, je izrazil zadovoljstvo nad uspešnostjo družbe v tretjem četrtletju in njenim napredkom pri doseganju smernic za proračunsko leto 2023. Poudaril je osredotočenost družbe na organsko rast ter M&A kot del strateških načrtov.

Zaključek

Skupina Lottomatica je v prvih devetih mesecih leta 2023 dosegla močne finančne rezultate z znatno rastjo ključnih meritev. Spletni segment podjetja je bil še posebej uspešen, saj je dosegel rast tržnega deleža in spodbudil skupno rast prihodkov. S potrjenimi smernicami za proračunsko leto 2023 in strateško osredotočenostjo na organsko rast ter rast združitev in prevzemov je skupina Lottomatica v dobrem položaju za nadaljnji uspeh v prihodnosti.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Jabolko razdora: Preverjanje dostopnosti v Združenem kraljestvu meša lonec v sektorju iger na srečo
2024-05-03

Jabolko razdora: Preverjanje dostopnosti v Združenem kraljestvu meša lonec v sektorju iger na srečo

Novice