Novice

October 16, 2023

SOFTSWISS objavlja poročilo o skupnih značilnostih med igralci igralnic

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

SOFTSWISS, vodilni dobavitelj tehnologije iGaming, je izdal poročilo o vedenjskih vzorcih igralcev spletnih igralnic. To obvestilo je podprto z analizo podatkov igralniške platforme podjetja po temeljitem pregledu igralcev iz Azije, Evrope in Latinske Amerike. Raziskava je potekala med septembrom 2022 in avgustom 2023. 

SOFTSWISS objavlja poročilo o skupnih značilnostih med igralci igralnic

Začenši z Evropo, regija običajno vodi v ustvarjanju prihodkov in finančnem uspehu na trgu iGaming. Podatki igralniške platforme SOFTSWISS kažejo, da ima Evropa osupljivih osemkrat več aktivnih igralcev kot Latinska Amerika in neverjetnih 18-krat več igralcev kot Azija. Poleg tega 68,3 % evropskih igralcev za igro raje uporablja svoje mobilne telefone, pri čemer je povprečna velikost stave skoraj potrojila tisto v Latinski Ameriki, vendar je pod azijskim povprečjem.

Raziskava dodaja, da moški predstavljajo 47 % vseh igralcev iger v Evropi, pri čemer ima regija najvišji odstotek igralk (18,11 %), ki ji tesno sledi Latinska Amerika. Po navedbah SOFTSWISS specialistov, je to posledica povečane udeležbe žensk v evropskem gospodarstvu zaradi višje izobrazbe in osebnega dohodka. 

Darya Avtukhovich, vodja igralniške platforme SOFTSWISS, je dejala: 

"Eden izmed pomembnih vidikov za evropski trg so plačilni sistemi. Zaradi različnih lokacij igralcev operaterji potrebujejo več možnosti plačila, kar postane na reguliranih trgih še bolj zapleteno. SOFTSWISS se tega aktivno loteva s pridobivanjem licenc in certifikatov. Integriramo tudi plačevanje sistemov v igralniško platformo, kar zagotavlja prilagodljivost operaterjem, ki vstopajo na določene trge."

V LatAmu uporablja 69,2 % igralcev aplikacije za mobilne igralnice igrati, nekoliko več od ustreznega odstotka v Evropi. večina spletni casino igralci v regiji so moški, le 17,4 % uporabnikov pa je žensk. Največji demografski delež igralcev so tisti med 31 in 40 letom, ki predstavljajo 20,8 % vseh. 

Nazadnje, 71,6 % igralcev v Aziji je naklonjenih igranju igralniške igre na mobilnih telefonih in zasedel prvo mesto med vsemi vzorčenimi regijami. Poleg tega je le 6,2 % igralcev v Aziji žensk, kar je bistveno manjši delež v primerjavi z Evropo in Latijo. V Aziji največ igrajo igralci, stari od 31 do 40 let, z spletni igralni avtomati predstavljajo več kot 80 % vseh iger v regiji.

Pred objavo poročila je ponudnik programske opreme nedavno objavil poročilo o priljubljenost igralnih avtomatov po vsem svetu. Septembra je podjetje objavilo, da 85 % vseh stav, sklenjenih v kripto igralnicah, uporablja Funkcija pretvorbe valut v igri.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Jabolko razdora: Preverjanje dostopnosti v Združenem kraljestvu meša lonec v sektorju iger na srečo
2024-05-03

Jabolko razdora: Preverjanje dostopnosti v Združenem kraljestvu meša lonec v sektorju iger na srečo

Novice